» » » Як зшити спідницю з фатину?

Як зшити спідницю з фатину?

Як зшити спідницю з фатину?

Фатин - це прозора тонка тканина в дрібну сіточку, яка всім відома по пишним спідницям у балерин або білу фату у нареченої. Сучасний фатин дуже різноманітний, можна знайти тканину різного ступеня прозорості і жорсткості. До того ж фатин може бути представлений не тільки в класичному білому кольорі, але в широкій гамі відтінків.

Найсміливіші модниці можуть надіти наряд з фатину на кожен день, але частіше за все з нього шиють вечірні, весільні наряди. Спідниця з фатину прекрасно підійде маленькій дівчинці, якщо ви відправляєте її на ранок в дитячий сад. До того ж фатин допоможе втілити різні ідеї для карнавального костюма. Іноді спідницю з фатину надягають під основний одяг, щоб створити об`єм.

Проста спідниця з фатину

Насправді зшити пишну спідницю з фатину зовсім не складно. Існують навіть такі моделі, для виготовлення яких вам не знадобляться ні голка, ні нитки. Для того, щоб зшити найпростішу фатіновой спідницю вам знадобиться тканина, білизняний мотузок і ножиці. В даному випадку фатин слід купувати в ролах, щоб легше було зробити заготовки. З картону виріжте прямокутник, найдовша сторона якого буде дорівнювати довжині вашої майбутньої спідниці плюс пару сантиметрів на припуск. Тепер намотайте фатин на картонну заготовку. Кількість витків відповідає кількості смуг, з яких буде складатися спідниця. Якщо обсяг талії становить 60 сантиметрів, вам знадобиться 60 смуг. Коли ви закінчите намотувати фатин на картонну заготовку, розріжте його у одного з підстав прямокутника. Таким чином ви отримаєте смуги фатину в два рази довше, ніж ваша спідниця. Далі натягніть гумку на основу, наприклад, високий стілець. Візьміть смугу фатину, складіть вдвічі і прив`яжіть до гумки. Вузол повинен бути не дуже тугим, але в той же час досить міцним. Прив`язуючи смужки одну за одною, ви повинні заповнити всю гумку. Коли справа буде зроблено, подровняйте ножицями краю, якщо є необхідність.

Пишна спідниця



Для тих, хто знає, як зшити спідницю з фатину, є більш складні варіанти. Наприклад, пишна спідниця з фатіновой рюшів. Для цього придбайте 2,5 метра фатину, півметра стрейчевой тканини, гумкушириною в 2 сантиметри, підготуйте нитки і швейну машинку. Дана модель розрахована на дитину, тому якщо ви хочете пошити спідницю на дорослого, просто купите більше тканини, виходячи з ваших мірок.

Для початку виготовляємо рюші. Для цього з фатину виріжте 13 смуг шириною близько 10 сантиметрів. Кроїти смуги слід по косій. Рядком зигзаг обробіть кожну смугу з обох сторін, при цьому під час шиття потрібно трохи розтягувати тканину. Якщо ви все зробили правильно, у вас виходити гарні хвилі. Відкладіть на час готові смуги. Візьміть стрейчева тканину і знайдіть з неї прямокутник 80 х 25, далі, з якого потім зшиваємо кільце. Тепер використовуючи його як основу, нашів рюші з фатину. Не забувайте робити складочки, щоб спідниця вийшла пишною. Щоб було легше пришивати смуги, спробуйте запрасувати попередній ряд в одну сторону. Дотримуйтеся відстані між рядами в 1 сантиметр. Залиште відстань від останнього ряду до краю спідниці в 5 сантиметрів, загорніть його, щоб зробити кулиску для гумки. На цьому спідниця готова. Тепер ви знаєте, як зшити спідницю з фатину, і швидко і легко оновити свій гардероб ексклюзивною моделлю!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!