» » » Як викроїти спідницю?

Як викроїти спідницю?

Як викроїти спідницю?
Як викроїти спідницю?

На сьогоднішній день у продажу представлена величезна кількість спідниць різних фасонів і крою. Але якщо ви хочете бути оригінальною, то можна створити спідницю, якої не буде ні в однієї представниці жіночої статі. Та й коштувати така спідниця буде менше, ніж придбана в магазині. Якщо ви хочете розібратися, як викроїти спідницю, читайте нашу статтю.

викроює спідницю

Вам знадобляться:

  • форма;
  • тканина;
  • кравецькі крейда / змилок;
  • шпильки;
  • сантиметр;
  • ножиці.

Правила крою

  1. Складаємо підготовлену тканину навпіл так, щоб лицьова сторона була всередині. Робиться так тому, що всі вироби складаються з парних деталей (2 задніх полотнища і 2 передніх в стандартній прямій спідниці), тому і викроювати їх слід парами. На даному етапі також необхідно звернути увагу на малюнок. Крім того, необхідно перевірити тканину на наявність дефектів (якщо є відрізки тканини, які вас не влаштовують, необхідно викласти викрійку в обхід цієї ділянки).
  2. крій спідниціВикроюють спідницю (та й будь-який виріб) по виворітного стороні, тому розкладаємо нашу викрійку по вивороту. Розміщуємо деталі так, щоб між ними залишалося 2-3 см на припуски.
  3. Звертаємо увагу на часткову нитка, яка зображується на викрійці. Часткова нитка повинна бути паралельна тасьмі на тканини.
  4. Для того щоб форма не рухалася, фіксуємо її за допомогою шпильок на тканини.
  5. Далі необхідно обвести викрійку крейдою по контуру і додати припуски на шов від 1,5 см до 3 (в залежності від товщини тканини).
  6. Перед розкриємо всі необхідно ще раз перевірити і можна викроювати спідницю.
  7. Після того як спідниця буде викроїти, її необхідно змітати.

Якщо ви хочете дізнатися, як зшити спідницю, читайте про це в статті Як зшити спідницю.

створення викрійки



Найскладніше в крої спідниці - підготовка правильної викрійки. Викрійку можна зробити декількома способами:

  • скопіювати з журналу мод. На даний момент найпопулярнішими крій спідниціжурналами з викрійками є «Бурда» і «Шиття і Крій». Тут необхідно перезняти викрійку відповідно до ваших мірками;
  • створити викрійку в спеціальній програмі. Як приклад може бути сайт fanreal.ru. Після реєстрації в системі вам необхідно буде ввести всі свої мірки і вибрати відповідний фасон спідниці. Програма сама згенерує викрійку спідниці, яку ви зможете зберегти на комп`ютер або роздрукувати. Також можна встановити програму Patterns CAD на свій комп`ютер, скачавши її з сайту dfiles.ru.
  • виготовити викрійку спідниці самостійно за своїми мірками. Залежно від попередніх варіантів, даний спосіб підходить тим майстрам, які добре знають основи побудови спідниць.

Мірки для крою спідниці

Який би варіант створення викрійки ви не вибрали, вам знадобляться наступні мірки:

  • Ст - полуобхват талії. Виміряйте талію спеціальною стрічкою або тасьмою. крій спідниціОтриманий результат необхідно поділити на 2;
  • Сб - полуобхват стегон. Вимірюють найбільш опуклу частину стегон з урахуванням живота (якщо він є);
  • ДТБ - довжина талії до стегон. Вимірюють від талії до найбільш виступаючої частини стегон;
  • ДСП - довжина спереду (відстань від талії до підлоги)
  • Дю - довжина спідниці.


Також не варто забувати і про припуски на шви і свободу облягання. Залежно від силуету і щільності тканини припуски можуть бути від 0,5 до 2 сантиметрів.

Всі ці мірки необхідно враховувати при створенні викрійки спідниці.

Якщо ви не визначилися з фасоном спідниці, читайте статтю Яку спідницю зшити.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!