» » » Як зшити пряму спідницю?

Як зшити пряму спідницю?

Як зшити пряму спідницю?
Як зшити пряму спідницю?

Кожна дівчина хоче не тільки красиво одягатися, але і бути в одязі оригінальною. На жаль, одна певна річ може бути в десятках екземплярах. Тому краще пошити самостійно одяг, нітрохи не гірше, ніж у відомих виробників, при цьому відзначитися креативністю від інших. Крім того, цей варіант буде значно дешевше, ніж купувати одяг в магазині. У цій статті ми розкриємо всі деталі того, як зшити пряму спідницю. Не варто хвилюватися, якщо раніше ви не займалися подібною справою, адже інформація буде доступна і розподілена на основні етапи, в точності дотримуючись яких, у вас не виникне проблем.

Відразу відзначимо, що в представленій нижче інструкції ми використовуємо такі значення:

  • Половина обхвату стегон - 48см
  • Половина обхвату талії - 35 см
  • Довжина спідниці - 50 см.

Вам же потрібно буде зробити власні заміри і підставити подібним чином числа.

знімаємо мірки

Перший крок полягає в знятті мірок. Відразу відзначимо, що креслення потрібно будувати в половинному розмірі, це стосується ширини і мірки обхватів фігури.

  • Для початку робимо мірки обхвату талії. Для цього горизонтально накладається стрічка по лінії талії навколо тулуба.
  • Далі заміряємо обхват стегон. Знову ж беремо стрічку і горизонтально накладаємо на сідничні точки. Вона буде проходити навколо тулуба, на живіт і стегна, а замикати з правого боку тулуба.
  • І тільки тепер ми вимірюємо довжину спідниці, що робиться досить просто. Прилаштовуємо стрічку збоку від лінії талії.

форма

Для того щоб зшити пряму спідницю своїми руками, потрібно накреслити базову викрійку. І без подібних креслень не починайте роботу, адже це і є основна частина, але і не лякайтеся, все це робить дуже легко, якщо чітко слідувати представленим нижче інструкцій. Для цього потрібно взяти папір трохи більше половини обхвату стегон, а саме на 10 см, і довжини, так само на 10 см.

  • Відступаємо 5 см від верхнього краю паперу, де буде починатися точка А.
  • Від точки А, проводимо лінію, яка буде проходити перпендикулярно від бокового краю. Це і буде лінія талії, так ми її і підписуємо.
  • Від цієї лінії по боковому краю на відстані 18 см ставимо крапку Б, і так само проводимо перпендикулярну лінію. Підписуємо «лінія стегон».
  • Від тієї ж лінії талії (точка А), проводимо лінію низу (Н), тобто лінії довжини. На відстані 50 см і проводимо її так само перпендикулярно.
  • Від точки А, проводимо точку А1, на відстані 48 см. І теж саме робимо ставлячи, точки Б1, Н1.
  • Точка А2, ставиться на половині лінії талії, це 24 см. Так само ставить Б2 і Н2.

виточки

  • Робимо бічну виточення

    Від точки А2 в обидві сторони відкладаємо по 3 см, де ставимо точки А3 і А4. Після чого з`єднуємо їх з точкою Б2. Далі на обох лініях з`єднаних з точкою Б2, відзначаємо середини і від них креслимо перпендикулярні лінії на відстані 5 см.

  • передня виточення

    Починаючи з точки А, по лінії талії відміряє 10 см і відзначаємо точкою А5.



    Від точки А5 опускаємо перпендикуляр до лінії стегон. На цій лінії відзначаємо 10 см і ставимо точку Б3.

    Від точки А5, в обидві сторони ставимо точки А6, А7 на відстані 1 см. Після чого з`єднуємо ці лінії з точкою Б3.

  • задня виточення

    Від точки А1 по лінії талії на відстані 10 см, ставимо крапку А8. Від неї проводимо перпендикуляр до лінії стегон і на відстані 15 см, ставимо крапку Б4.

    Далі використовуємо формулу: (половина обхвату стегон) - (половина обхвату талії) - 2 - 6. Виходячи з нашого прикладу, підрахунки виглядають так: 48см - 35см - 2см - 6 см = 5 см. Це число ми ділимо на 2 і отримуємо 2,5 см, які відкладаємо в обидві сторони від точки А8, і ставимо точки А9 і А10. Після чого опускаємо їх до точки Б4.

    Вирізаємо викрійку на аркуші паперу. Прилаштовуємо її до тканини, відзначаємо на ній лінії і вирізаємо викрійку, але вже з тканини. На цьому етапі ви вже знаєте основну інформацію про те, як шити пряму спідницю. Все інше полягає лише в пришиванні однієї половини спідниці до іншої, як і інших деталей, що не складе труднощів.

Пам`ятайте, що пришивати пояс і блискавку потрібно в самому кінці роботи, як і всі інші деталі, якими ви вирішили прикрасити спідницю. Так само при пошитті враховуйте матеріал, з якого буде зроблена спідниця, щоб уникнути неприємностей зі швами.

Тепер ви знаєте про те, як зшити пряму спідницю. Відео на цю тему не буде зайвим, так як краще переглянути наочну інформацію перед початком роботи. Зшиті власними руками речі завжди виглядають цікавіше і носяться краще. Бажаємо вам удачі в нових починаннях.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!