» » » Як зшити спідницю в складку?

Як зшити спідницю в складку?

Як зшити спідницю в складку?

У статті я приведу вам докладний посібник, як зшити спідницю в складку. Даний вид спідниць завжди був і залишається одним з найбільш модним. А шити ми будемо спідницю в кругову складку. Звичайно, від вас буде потрібно чимало терпіння, проте результат того вартий, адже ви зможете не тільки створити унікальне або, як зараз кажуть, «ексклюзивне» виріб, але і істотно заощадите на цьому, що в нинішніх умовах грає дуже важливу роль.

Шиємо спідницю зі складками - виміри

Для початку розраховуємо кількість тканини, яке нам знадобиться. Зробити це можна за простою формулою. Виміряйте окружність ваших стегон, потім додайте сюди 4 см і помножте отримане число на 3. Припустимо, окружність ваших стегон - 86 см. Додаємо 4 - буде 90. 90 помножити на 3 - 270. 270 см - полотнище саме такої довжини вам знадобиться для шиття . Чому так багато? Не забувайте, що ми шиємо спідницю зі складками, на які і піде дві третини всього матеріалу. Тепер давайте визначимо кількість складок. Для цього окружність стегон разом з доданими 4 см потрібно розділити на число, що дорівнює довжині однієї складки. Припустимо, довжина однієї складки буде дорівнює 6 см, тоді отримуємо 90: 6 = 15. Разом у нас повинно вийти 15 складок.

Як зшити спідницю зі складками



Пошиття будь спідниці починається з визначення її довжини. У нашому випадку встановимо довжину в 45 см (з розрахунку за кількістю матеріалу). Тепер потрібно правильно розрахувати сточування, тобто поєднання зрізів по з`єднаним краях. Єдине зауваження: останній шов залиште, так як розмічати і закладати складки найзручніше в розгорнутому вигляді. Тепер підігніть, обмітайте і пошейте потайним швом низ спідниці, після чого отутюжьте і розмітьте глибину і ширину складок. До речі, підгинати спідницю найзручніше машинним швом, щоб потім не мучитися багато разів з відірваною подгибкой - зрозуміло, якщо спідниця призначена для рухомий жінки. Одним з переваг пошиття спідниці зі складками є те, що не потрібно робити викрійки на папері: всі розрахунки можна проводити прямо на тканини за допомогою шматочка мила або крейди - «мильний» креслення буде відмінно триматися на тканини стільки, скільки це необхідно. Крім того, мило краще тим, що його, на відміну від крейди, буде потім набагато простіше змити. Тепер відміряйте від краю 1 см на шов і половину від глибини складки. Потім потрібно відкласти глибину і ширину наступної складки і далі вчинити так само з кожною наступною.

Стегна і талія

Заметують намічені складки потрібно, починаючи знизу і догори до стегон. Таким чином, завдяки збільшенню в 4 см, ваша спідниця вийде по колу рівній ширині стегон. Тепер визначимо різницю між окружністю стегон і талії. Для цього виконуємо наступні обчислення: від обсягу стегон з надбавкою 4 см віднімаємо обсяг талії. Нехай талія буде 60 см, тоді виходить: 90-60 = 30 см. Ділимо це число на кількість складок: 30: 15 = 2. Отримані 2 см потрібно буде забрати під кожну складку від лінії талії до стегон. Тепер замітає і отутюжьте складки з лицьового боку і пришити пояс, який по довжині повинен бути рівним окружності вашої талії. Ну ось, все що залишилося: звільнити низ і все складки від намітки і випрасувати спідницю ще раз. Тепер ви знаєте, як шити спідницю в складку. Наведений вище спосіб є одним з найбільш простих і, в той же час, дуже ефективним. До того ж, як ми вже говорили, тут не потрібно паперової викрійки. Дерзайте!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!