» » » Як зшити червону шапочку?

Як зшити червону шапочку?

Як зшити червону шапочку?

Отже, попереду свято. Один з найбільш відомих образів з дитячих казок, це, звичайно, Червона Шапочка. Мила дівчинка з казки Шарля Перро, яка носила червоний чепчик або накидку з капюшоном - в оригінальної французької версії оповідання. Якщо у вас є дочка, то ви вже, напевно, роздумували - ким нарядити її на новорічний ранок. Хочеться уникнути банальностей і нарочито «зимових» тим - зі сніжинками, снігурками, білочками ... У цьому випадку, наряд Червоної Шапочки підійде як не можна краще. Він і ошатний, щоб підійти для свята, і дуже зручний, що дозволить невгамовному дитині багато рухатися.

деталі костюма

Звичайно, можна піти в спеціалізований магазин дитячих костюмів, і вибрати там відповідний. Але, по-перше, не завжди є така можливість, або сам костюм не подобається вам, і ви вважаєте, що можна щось в ньому змінити. В такому випадку, є резон задуматися, як зшити костюм червоної шапочки своїми руками.

Сам костюм складається з білої блузи, червоної спідниці - кльош, чорної жилетки, фартуха, туфель і кошики. Завершує образ червона шапочка або накидка. Купити окремі деталі костюма можна і в магазині. Це стосується туфель і блузи. Блузу краще вибрати білого кольору без візерунків і, бажано, з широкими манжетами. Футболка такого фасону буде максимально схожа на ту, яку носили за часів написання казки.



Зшити ж, швидше за все, вам доведеться, крім самої шапочки, ще спідницю, фартух і жилет. Оскільки не завжди дитячі магазини мають речі потрібних фасонів і розмірів. Спідниця повинна бути пишною, тому крій варто вибирати розкльошені. Для додавання обсягу, можна зшити нижню спідницю з легкої, що тримає форму тканини - фатину, стеклярусу або ін. Можна також зробити її трохи ширше верхньої спідниці, так вона буде злегка визирати, що додасть додатковий шарм.

Фартух повинен бути середнього розміру і також без візерунків. Але можна зробити окантовку по краях, додавши рюші. Фартух повинен добре зав`язуватися і щільно сидіти, щоб не спадати. Після, необхідно зшити жилет. Звичайно, перед тим, як зшити костюм червоної шапочки, потрібно зняти з дитини всі необхідні мірки. Особливо для жилета, спідниці і шапочки. Оскільки це ті деталі костюма, які можуть невдало «сісти» і заважати рухам.



Жилет повинен бути достатньо вільний, але при цьому приталений. Для цього викроїте з відрізка темної тканини майбутній жилет і відзначте виточки. Вони дозволять виробу краще сидіти. Декорувати жилет можна яскравими гудзиками і світлими шнурівками. Можна додати тасьму по краях пройм жилета.

процес шиття

Розглянемо докладно, як зшити червону шапочку, точніше - її костюм. Головний атрибут героїні казки Перро - це шапочка. Фасон її може бути абсолютно будь-яким - на ваш розсуд. Сам питання того, як зшити шапку червоної шапочки, не так вже й важкий. Визначтеся з фасоном. Це може бути чепчик, накидка з капюшоном, класична трикотажна шапка, панама - що завгодно. Але найбільш простим і швидким варіантом, особливо, якщо ви не досвідчені в справах шиття, є чепчик.

Тканина берете такого ж відтінку червоного, що і для спідниці, щоб не було сильного контрасту. З голови дитини знімаєте мірку по лінії окружності голови - це буде діаметр майбутньої шапочки. Вирізуєте коло з тканини цього діаметра, але на 5-7 см більше. Цей припуск - це оборка чепчики. Основний діаметр, без припуску, обведіть лінією. Краї чепчики обробіть, а після зберіть тканину на гумку, пришивши її по лінії. Гумка для чепчики повинна щільно фіксувати головний убір, але не тиснути і доставляти дискомфорт. Перевірте - чи так це, примірявши чепчик на дитину. Можна замість накидки використовувати пелерину. Зшити її можна з тієї ж тканини.

Криється пелерина за аналогією зі спідницею-кльош, яку ви тільки що зшили. Тільки мірка знімається не з талії, а з горловини. Пелерина може бути «з запахом» - розріжте для цього її попереду вертикально і обробіть краю. До верхніх половин горловини пришийте стрічки або шнурівку. Так пелерина буде краще сидіти. Декорувати її також можна мереживом, тасьмою або вишивкою.

Проявивши фантазію, ви зможете зробити воістину унікальний і ошатний костюм.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!