» » » Як зробити мурашки?

Як зробити мурашки?

Як зробити мурашки?

Сьогодні можна купити або взяти на прокат багато різноманітних новорічних костюмів, але пам`ятається мені, що найкрасивіші вбрання не замінять ніколи того карнавального костюма, який робиться разом з мамою. Як зробити костюм мурашки і що для цього знадобиться? Можна використовувати щільну тканину, бажано коричневого кольору, краще тафту або будь-яку іншу, яка добре тримає форму, тканина більш світлого коричневого тону, стеклярус, дріт, гумку, застібку-блискавку.

Костюм складається з чотирьох елементів - жилета, пуловера, брюк і головного убору.

Як зробити мурашки

жилет

Можна зшити жилет з будь-якої викрійці, яка вам сподобалася, головне, щоб фасон був довгий і прямий, краще з коміром- стійкою і застібкою-блискавкою на спині.

Там, де буде талія необхідно передбачити кулиску для двох гумок. До проймі пришити рукава у вигляді трикутника, а на грудях можна зробити або вишивку, або аплікацію мурашки світлішими нитками. Можна пришити вже готову аплікацію, яку вибираємо заздалегідь в магазині. На плечах робимо відстрочку, і з тієї ж тканини сточуємо дві деталі овальної форми. Можна прострочити кілька рядків для декоративного ефекту. Цю «попку» набиваємо синтепоном і пришиваємо до жилетці.

Пуловер для мурашки

Так само беремо або вже готовий пуловер, або шиємо його за будь-яку викрійці. Далі по низу рукавів потрібно пришити широкі одвороти з темної тканини. На ліктях робимо відстрочку.

Штани для мурашки

Підійдуть будь-які штани зі світло-коричневої тканини. Можете зшити їх самостійно так, щоб вийшли прямі, злегка розкльошені брюки, краще на гумці. Прикрасьте брючки декоративними рядками і пришити по низу брюк широку стрічку або смужку темно-коричневого кольору.

маска мурашки

Можна використовувати куплену маску, а можна пошити спеціальну шапочку з вусиками. Так само підійде пов`язка з трикотажної тканини. Вусики згинаємо з дроту і пришиваємо до маски або іншому головному убору.

Ліпимо мурашки з тіста

Як зробити своїми руками мурашки-іграшку з солоного тіста можете зараз дізнатися. Вийде чудова виріб або сувенір.



Для цього знадобиться заздалегідь запастися борошном, сіллю, корицею, водою, дротом, фольгою і акриловими фарбами.

Технологія така: замішуємо тісто (на склянку борошна використовуємо півсклянки солі).

В ідеалі тісто має вийти міцним і не прилипати до рук. Можна надати тесту колір, додавши какао, а кориця додасть матеріалу для ліплення приємний аромат.

Далі необхідно розділити тісто на 3 частини. З маленької зліпіть голову, а з двох інших елементи тулуба.

Беремо дріт і відрізаємо 3 шматки. Протягуємо їх через зліплені елементи тулуба муравьишки і загинаємо по обидва боки вниз. Ці кінці дроту виконують функцію ніжок, які ми згинаємо на відстані 1 см паралельно столу, щоб ніжки мурашки були стійкими.

Тепер змочіть всі три частини мурашки і з`єднайте їх між собою.

Готову іграшку покладіть на картон в темне місце. Там мураха повинен простояти при нормальній кімнатній температурі добу - двоє. Після цього слід злегка підсушити іграшку в духовці при температурі 50-60 градусів. Прикрасьте іграшку акриловими фарбами і покрийте лаком.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!