» » » Як самому зробити діда мороза?

Як самому зробити діда мороза?

Як самому зробити Діда Мороза?
Як самому зробити Діда Мороза?

До Нового Року ще далеко, але варто задуматися про підготовку до новорічного свята. Так як не уявити цього свята без Діда Мороза, варто подумати про його виготовленні. Прочитайте нашу статтю, і ви дізнаєтеся, як зробити самому Діда Мороза. Давайте розглянемо декілька популярних варіантів.

Дід Мороз з паперу

Нам знадобляться 2 листка паперу формату А4: білого і - на вибір - синього або червоного кольору (ми вибрали листок синього кольору). Для того, щоб іграшка вийшла акуратною, коректний:

  1. Склеюємо між собою білий і синій листки паперу.
  2. Готуємо рівний квадрат.
  3. Розгортаємо лист і знову згинаємо по діагоналі.
  4. Ще раз розгортаємо лист і складаємо у вигляді книжки.
  5. З отриманої фігури робимо трикутник, бічні частини якого складаються в середину.
  6. Підгинаємо усі куточки паперу вгору і повністю розгортаємо папір;
  7. Кожен куточок згинаємо по два рази.
  8. Розташовуємо аркуш паперу перед собою і ліву сторону трикутника підгинаємо таким чином, щоб утворилася невелика біла смужка. Дід Мороз з паперуВсі інші сторони підгинаємо на внутрішній стороні виробу.
  9. Аркуш паперу знову складаємо у вигляді книжки і робимо такий же трикутник, як описано в пункті 5, при цьому біла облямівкою залишається з лівого боку.
  10. Згинаємо отримані трикутники з правого боку вниз і відразу ж згинаємо вгору. Таким чином ми отримаємо ручки Діда Мороза.
  11. Згинаємо трикутники з лівого боку: спочатку загинаємо кути вниз, потім робимо ще один маленький загин і розправляємо їх - у нас вийшли ніжки.
  12. Відгинаємо ручки перпендикулярно іграшці і розводимо їх в різні боки.
  13. Виготовлення особи і бороди відбувається наступним чином: вирізаємо невеликий квадратик, згинаємо його навпіл і відгинаємо в іншу сторону білою поверхнею назовні, відступивши 0,5 см. Верхню частину квадрата загинаємо назад - виходить своєрідний трикутник. Потім приставляє його в фігурі Діда Мороза в області обличчя і загинаємо кінчики в зворотну сторону.
  14. Малюємо ніс, рот, очі, щічки і бороду різнокольоровими олівцями, і наш Дід Мороз готовий.

Дід Мороз - іграшка з фетру

Якщо ви не любите складати орігамі та вам здається, що ця іграшка не прослужить довго, виготовте іграшку на ялинку з фетровому тканини. Для цього підготуйте:

  • фетр білого, червоного і бежевого кольорів;
  • наповнювач для іграшок;
  • ножиці, шпильки, нитки і голки;
  • дзвіночок;
  • підходяща форма;
  • клей.


Виготовити таку іграшку може навіть школяр. Тож почнемо:

  1. Роздруковуємо обрану викрійку на форматі А4.
  2. Вирізаємо всі деталі по контуру і приступаємо до викроювання деталей з тканини. Фетр складаємо вдвічі, викрійку шапочки прикладаємо до тканини червоного кольору і сколюємо шпилькою;
  3. Обводимо шапочку крейдою, вирізаємо деталі, але не забуваємо залишити Дід Мороз з фетруприпуски по 0,2-0,3 см по контуру;
  4. Розкладаємо на білому фетрі голову з бородою, вуса і галявин, тканину при цьому повинна бути складена вдвічі. Таким чином у вас виходить по 2 однакових деталі;
  5. Особа Діда Мороза вирізаємо з тілесного фетру;
  6. Приклеюємо особа на голову з бородою і розташуємо її поверх деталі з бородою, зшиваємо ручними стібками, залишаючи невеликий отвір;
  7. Шапочку і вуса зшиваємо аналогічним способом і через отвори наповнюємо деталі силіконом для створення обсягу;
  8. В шапочку вставляємо невеликий дзвіночок і «одягаємо» шапку на голову іграшки;
  9. Поверх шапочки пришиваємо хутро з фетру, також наповнений силіконом;
  10. Приклеюємо очі і ніс.


Отриманого Діда Мороза можна використовувати в якості ялинкової іграшки або ж зробити прикрасою новорічного подарунка.

Дід Мороз із солоного тіста

Під час виготовлення новорічного дідуся з солоного тіста вам знадобиться допомога дітей, і їм напевно сподобається це заняття.

Підготуйте солоне тісто, розкачати його і попросіть дитину залишити відбиток Дід Мороз з тістадолоньки поверх тесту. Потім акуратно виріжте відбиток долоні ножем, залишаючи по 0,2 см по контуру. Після того, як виріб підсохне, намалюйте фарбами (якщо малює дитина, можете використовувати пальчикові фарби) особа і шапку в області зап`ястя, а пальчики будуть бородою. Така виріб стане хорошим подарунком на новорічні свята для рідних і близьких.

Сподіваємося, що наші ідеї допоможуть вам зробити Діда Мороза самостійно і без особливих зусиль.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!