» » » Як зробити плащ?

Як зробити плащ?

Як зробити плащ?

Плащ є воістину універсальною річчю як в чоловічому, так і в жіночому гардеробі. Різноманітні моделі й фасони дозволяють вибрати підходящий варіант на будь-яку фігуру.

Також можна зробити плащ своїми руками, важливо дотримуватися кількох рекомендацій. Поговоримо про це докладніше.

Найпростіша форма

Найпростіший фасон - це звичайна накидка без рукавів. зшити накидку нескладно, а викрійку зможе побудувати навіть починаюча кравчиня. Форма може являти собою коло, розрізаний по всій довжині і має отвір для голови. Альтернативний варіант - трапеція або квадрат з вирізом для голови. Така модель підходить для накидок в етнічному стилі, і може стати модною накидкою-пончо.

Як зробити базову викрійку

плащЗалежно від фасону плащ може мати втачні рукава або рукава-реглан. Також можна доповнити викрійку капюшоном, який пристібається на ґудзиках або липучках. Класичний варіант має комір-стійку або відкладний широкий комір, а також кишені, манжети і пояс.

Деталі будуються на основі базової викрійки сукні. Її слід розширити, можна також прибрати виточки на поясі для зручності, адже плащ все одно буде затягуватися поясом. Нагрудні виточки краще залишити - це гарантує гарну посадку по фігурі. Детальніше можна подивитися тут.



Широкі моделі, які не мають розрізів, шліци ззаду і виточок на поясі, особливо добре виглядають в тому випадку, якщо виконані з легких тканин.

Тим, хто тільки вчиться шити, рекомендується використовувати викрійку рукавів-реглан або «летюча миша», так як втачіванія рукава вимагає особливих навичок і вмінь.

відповідна тканина

Плащ можна шити практично з будь-якого виду тканини. Зазвичай для цієї мети Як зробити плащ?використовується плащевка, кашемір або шерсть. В цьому випадку необхідно обов`язково передбачити наявність підкладки. А легкий плащ можна пошити з органзи, шовку або мережива - в цьому випадку він стане вдалим доповнення річного або святкового вбрання.

Деталі й фурнітура

Зазвичай все плащі мають кишені, які можуть бути як накладними, внутрішніми або прихованими в шов. Традиційно плащ застібається на гудзики і має широкий пояс. Невід`ємними деталями цього предмета гардероба також є шлевки на рукавах, лацкани і погони.

Безсумнівно, пошиття плаща вимагає досвіду і навичок, але початківці кравчині цілком справляться з плащем-накидкою або хутряним пончо.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!