» » » Як зшити блузку?

Як зшити блузку?

Як зшити блузку?

Найпопулярніший предмет жіночого туалету - це блузка. Носять її і жінки, і дівчата, і дівчатка. І всі вони час від часу цікавляться, як пошити блузку і, який фасон для неї вибрати.

Вона буває романтичної, з рюшами і воланами або сувора, з простими лініями. Може бути блузка сільського стилю, досить широка й оздоблена вишивкою або, навпаки, сексуальна, прикрашена прозорими вставками з сітки або гіпюру, фасону кажан. Поговоримо в цій статті про те, як зшити блузку своїми руками.

Загальні правила пошиття блузи

  • Потрібно вибрати для пошиття блузки легку Блузочная тканину, наприклад, батист, креп-сатин, трикотаж, шифон, крепдешин, віскозу і так далі. Відповідаючи на питання, як зшити блузку з шифону, скажімо, що потрібно врахувати наступне. Якщо у вас немає кравецьких навичок, то братися за пошиття вироби з подібних тканин, поки не варто, тому що вони важко обробляються. Потрібні для цього певні навички і вміння. 

Отже, як самої зшити блузку. 

  • У журналі мод вибирається вподобана модель блузки. Копіюється за допомогою кальки форма, яка відповідає потрібному розміру. Тканина складається навпіл всередину лицьовою стороною. Форма розкладається на виворітній стороні. Контури обводятся Кравецьким крейдою. Потрібно залишити припуски на шви 1,5 см з усіх боків. Гострими кравецькі ножицями вирізати деталі блузи.  
  • Змітати виточки, бічні і плечові боку. Припуски на шви намагайтеся не пришивати, щоб простіше було потім на швейній машинці, не видаляючи мітки, прострочити.
  • Змітати рукав і втачать його наміткою вручну в пройму. Приміряти блузу. Скорегувати, в разі необхідності річ відповідно до фігури. Виточки, бічний і плечовий шви можна збільшити або зменшити. Виправлення фіксуються англійськими шпильками. Далі потрібно змітати все шви по виправлень і приміряти ще раз. Якщо посадка блузки влаштовує, її можна зшити на швейній машинці.
  • Виточки прострочити. Запрасувати на одну сторону. Прострочити бічні і плечові шви. Припуски зрізати до 1 см і обробити оверлочних швом або зигзагоподібної рядком. Запрасувати їх на спинку.
  • Далі за аналогією обробити рукав і втачать його в пройму. Зрізати припуски всіх швів близько до рядку, обмітати їх разом і запрасувати рукава в сторону.
  • Обробити горловину. Якщо не буде коміра, то потрібно пришити суцільнокроєні косу бейку або пришити суцільнокроєні обтачку. Відвернути її на виворітну сторону і підшити вручну потайним швом. Обтачку запрасувати.
  • Якщо ж потрібно пришити комір, то слід скласти лицьовою стороною один до одного деталі коміра і розмітити лінію середини. Зрізи прострочити на машинці. Зрізати близько до рядку куточки і вивернути на лицьову сторону. Проутюжить деталь. Втачать комір в горловину, поєднуючи середину спинки і коміра. Підвернути і пришити припуск по внутрішньому зрізу коміра.
  • Низ вироби 2 рази підвернути і застрочити на машинці. Готову блузу проутюжить. Видалити намітку.

Блузка в селянському стилі



Відповідаючи на питання, як швидко зшити блузку, скажімо, шийте спідницю в селянському стилі. Таку модель блузки під силу зробити навіть починає кравчині, це займе пару годин. Цю блузу комбінують і з джинсами, і з брюками, і зі спідницею.

Далі дізнаємося, як зшити блузку в селянському стилі.

  • Вибрати тканину. Підійде як однотонна, так і тканину з квітковим орнаментом. Переважно будуть бавовняні тканини, такі як батист або поплін. Але, звичайно, якщо вона буде виконана з віскози, шовку або шифону, ефект буде набагато більше.
  • Зняти мірки. Виміряти обхват руки і груди, довжину рукава і вироби.
  • Викрійку з паперу робити не потрібно, крій проводиться прямо на тканини. Необхідно накреслити 4 прямокутника, спинка, перед і два рукави. Для поличок і спинки кроятся прямокутники, ширина яких становитиме? обхвату грудей і на вільне облягання 10-15 см плюс. Довжина буде дорівнювати бажаної довжині вироби.
  • Для рукавів кроятся прямокутники, довжина яких становитиме потрібну довжину. Ширина - це обхват руки і 10-20 см плюс. Це залежить від того, наскільки вільним буде рукав.
  • Рукава зшити. Скласти лицьовим боком деталь навпіл і виконати бічний шов. Для пройми залишити 10-15см незашітие. Обробити зріз оверлочних швом. Низ рукава обмітати і пришити до нього мереживо.
  • Зшити бокові шви переду і полички, залишивши незашітие 10-15см. Шви обробити оверлоком.
  • Докласти рукава до спинки і полички. Сколоти шпильками і прострочити. Зрізи обробляються оверлочних швом.
  • Нижній край блузи обробити. На виворітну сторону запрасувати припуск на подгибку низу, замітати його вручну. Прошити на швейній машинці близько до краю. Низ теж оформляється мереживом.
  • Оформляється виріз горловини. Уздовж зрізу пришивається мереживо. До горловині пришивається еластична тасьма для гарної посадки блузки. Її потрібно прикласти до виворітного стороні вироби, натягнути і пришити вузької рядком, зигзагоподібної.

Фасон «летюча миша»



Замислюючись над тим, як зшити блузку з трикотажу, який фасон виграшніше буде виглядати, слід зупинити свій вибір на блузі кажан. Дуже популярна в усі часи і неймовірно красива модель. У той же час шити її нескладно. Назва таке вона отримала через особливого крою рукава.

Розберемося, як зшити блузку кажан. Форма робиться на підставі норм. Для спинки і переду робляться однакові деталі. Припуски на шви по 1 см. На горловину 2см.

  • Знадобиться трикотаж, ширина якого складе 150см. Довжина буде вважатися таким чином: 2 довжини виробу і 40см на подгибку, манжети і на пояс, який зав`язується внизу.
  • Манжети є прямокутники, висота яких 14см, а довжина - це обхват зап`ястя, до якого додано 6 см, припуски на шви сюди включені.
  • Пояс - його висота 14 см, довжина 150 см, якщо обсяг стегон до 100см або довжина 170см, якщо обсяг більше 100см.

В результаті ви отримали дуже оригінальну і неймовірно красиву річ, яка здатна складати конкуренцію своїм суперницям з прилавків бутиків, і дізналися, як шити блузку.

Блузка з хусток

Для багатьох процес побудови викрійки в пошитті блузи виявляється найскладнішим. Виявляється без попереднього креслення, в деяких випадках, можна обійтися. Наприклад, якщо ви вирішили зшити блузку з хусток. Для цього достатнім виявиться накреслити на тканини всього 4 лінії.

Знадобляться 2 квадратних, досить великих, хустки. Вони повинні бути однакового розміру. Довжина їх по діагоналі повинна скласти не менше метра. Хустки можна підібрати однаковою забарвлення, а можна різною. Дотримуючись інструкцій, викладених на сайті puh-platok.ru, ви легко зможете впоратися з пошиттям такої блузки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!