» » » Як зшити купальник?

Як зшити купальник?

Як зшити купальник?

Настає літо, період відпусток і поїздок на море, і багато хто купує нові купальники, або вирішуються зшити купальник на замовлення у майстра. Не дивлячись на простоту конструкції, чомусь не багато вирішуються самостійно виготовити для себе купальний костюм. А даремно, адже це зовсім не важко, і треба лише дотримуватися простий технології. З іншого боку купальники потрібні і для занять спортом, наприклад гімнастикою. У тому випадку пошиття купальника вимагає, в першу чергу, унікальності. Адже гімнастці потрібно виділятися на тлі інших спортсменок.

Загальні правила

Напевно, найважливішим етапом пошиття купальника є вибір тканини. Якщо помилково взяти будь-яку тягнеться тканину, то купальник може розтягнутися і сповзти, що, погодьтеся, не особливо радує. Найкраще для таких цілей підходять лайкра, тактель, мікрофібра, або тканини зі змішаними нитками трикотажу і еластану. Для тих, хто не впевнений, як зшити купальник, слід запам`ятати, що ні в якому разі не варто економити на якісній тканини, адже її вам буде потрібно зовсім мало.

Шити купальник потрібно на оверлок, а якщо ви використовуєте звичайну машину, вибирайте еластичні зигзагоподібні шви середньої та широкої величини. Для того, щоб купальник щільно сидів на тілі, запасіться гумкою, краще латексної завширшки не більше одного сантиметра. Цією гумкою слід обробити всі зовнішні краї купальника. Викрійку для купальника можна знайти в журналах, або ж використовувати нижню білизну, яке добре на вас сидить.

Шиємо звичайний купальник

Моделі сучасних купальників дуже різноманітні від роздільних купальників до сумних. Якщо ви стикаєтеся з таким завданням вперше і не знаєте, як зшити купальник своїми руками, найпростішим виходом буде пошити роздільний купальник зі звичайної футболки. Досить взяти одну футболку і зрізати з неї шви. Далі слід вирізати з неї майбутні зав`язки: шість рівних смужок шириною близько п`яти сантиметрів, і одну вдвічі довшим за інші. Тепер приступайте до розкрою чашок. Матеріал футболки краще згорнути вдвічі, щоб він не просвічує. Пришийте до верхніх краях трикутників зав`язки, а знизу зробіть заворот, в який протягніть найдовшу з зав`язок. Нижня частина купальника викроюється у вигляді пісочного годинника, по краях яких пришиваються зав`язки, а на лінію талії - гумка.

Шиємо гімнастичний купальник



Для занять деякими видами спорту - художньої та спортивної гімнастики, теж необхідний купальник. Деякі вирішуються зшити купальник для художньої гімнастики самостійно. Спочатку придумайте, як буде виглядати купальник, які будуть на ньому візерунки, де розташуються стрази. За намальованому ескізу виготовте викрійку, враховуючи обхват талії та грудей, пройму, висоту купальника, довжину рукав. Далі можна робити крій деталей купальника на основний тканини. Це не обов`язково повинна бути один шматок, можна використовувати поєднання різний тканин, головне, щоб вони були досить еластичні. Якщо ви використовуєте вставки з гіпюру, приметайте їх до основних деталей, а потім прострочіть на машинці.

Важливим елементом в процесі, як зшити гімнастичний купальник, - це прикраси: стрази, паєтки, малюнки глітером, аплікації. Все залежить від вашої фантазії.

Якщо ви вибрали купальник з вирізом, можна обшиті його кольоровою стрічкою, для горловини ж використовуйте симетричні смуги шириною близько п`яти сантиметрів. Гімнастичний купальник часто доповнюють маленькими спідничками, які раскраиваются у вигляді двох півкіл. В такому випадку на лінію талії краще пришити гумку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!