» » » Як зшити футболку?

Як зшити футболку?

Як зшити футболку?

У кожної людини, незалежно від віку, є футболка, це дійсно незамінна річ. Крім того їх велике розмаїття, існують спортивні, повсякденні, гламурні футболки і так далі. Але чи варто кожен раз витрачати гроші на футболку? Адже її можна зшити власноручно, при цьому, не витрачаючи багато часу і заощадивши велика кількість грошей. Далі ми надамо інструкцію, як зшити футболку своїми руками, розділивши її на кілька етапів.

Жіноча футболка

Тут можна проявити свою креативність максимально, адже це може бути не просто стандартний вид футболки, а й з різними рюшами, малюнками, застібками і так далі.

  • Говорячи про те, як шити футболку, варто відзначити, що, як і з будь-якою іншою річчю, спочатку треба зробити мірки. Вимірюємо половину обхвату талії, грудей і плечей. В цьому немає нічого складного, ось тільки в залежності від матеріалу, з якого будемо робити футболку, додаємо від 4 до 6 см до мірками.
  • Виходячи з норм, робимо базове креслення на папері, який після будемо прикладати до тканини і, відповідно, під нього вирізати її. Тут так само залишаємо пару сантиметрів на те, що б після обробити краї.
  • Що стосується рукавів, якщо ця футболка повинна бути облягає, то потрібно зробити вимір руки трохи нижче плеча. Якщо ж футболка вільна, то можна цього зовсім не робити.
  • Після того як футболка оброблена по краях, окремо робимо рюші, після чого пришиваємо їх до футболці.
  • Щоб зрадити футболці багатий вигляд, можна вишити невеликі літери якого любо бренду або пришити заклепку з написом бренду. Оригінальним буде виглядати ваше ім`я, стилізоване під якийсь модний бренд.

Це стандартна інструкція пошиття жіночої футболки, якщо ж ви вирішили проявити більше творчості, то можна зробити блискавку або гудзики на футболці - це зараз на піку моди.

Чоловіча футболка



Що стосується інструкції про те, як зшити чоловічу футболку, то вона в точності така ж, як і інструкція для жіночої футболки, але можна зробити все набагато простіше.

  • Беремо вже існуючу майку чоловіки, складаємо її навпіл, як і тканину з якої будемо шити, докладаємо її до цієї тканини і малюємо по ній лінії. Пам`ятайте, що потрібно додавати кілька сантиметрів, адже доведеться обробляти краю.
  • Обробивши краю вирізаної майки, приступаємо до рукавів, роблячи заміри плечей. Вирізаємо, після чого пришиваємо до майці і обробляємо.

Як ви бачите, все досить просто, але за такою інструкції можна працювати тільки в разі, якщо зовнішній вигляд чоловіка не змінився і майка, взята для основи, не стала йому мала. В іншому випадку, потрібно робити стандартні виміри.

Дитяча футболка



Тепер розглянувши два різних види інструкції з пошиття футболки для дорослих, відзначимо, що спосіб того, як зшити дитячу футболку, нічим не відрізняється від двох попередніх. Єдине, що може створити труднощі, так це сам матеріал майбутньої футболки, так як для дитини потрібно ретельно підбирати тканину. На літо кращим варіантом буде шифон, який можна зіпсувати при пошитті, тому варто бути вкрай обережними. Що ж стосується різних малюнків, то їх можна зробити тільки на звичайної тканини, для цього купується малюнок, прикладається до тканини і проутюживают.

Футболка на одне плече

На сьогоднішній день найбільш популярним є питання про те, як зшити футболку на одне плече, адже саме такий її вид на піку моди. Але, не дивлячись на такий нестандартний тип футболки, робиться вона досить просто.

  • Робимо заміри талії, стегон (якщо футболка довга), грудей і плечей.
  • Додаємо на заміри плечей близько 10 см.
  • Робимо заготовки з гумки для стегон і плечей, щоб футболка не спадала.
  • Вирізаємо тканину по виготовленому базовому шаблоном і обробляємо краю, вставляючи гумки.

Тут можуть припускатися неточностей у вимірах, так як подібні футболки не облягаючі, а вільні. Так само на такі футболки будуть недоречними рюші, хоча гудзики і блискавки будуть цілком оригінально виглядати.

Тепер ви знаєте, як зшити футболку будь-якого типу в кілька способів. Ви так само можете переглянути спеціальні відео з даної теми, що не буде зайвим.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!