» » » Як зшити шапку-вушанку?

Як зшити шапку-вушанку?

Як зшити шапку-вушанку?

Шапка-вушанка сьогодні вважається однією з найбільш популярних шапок, як серед чоловіків, так і серед жінок. Крім цього, таку шапку дуже люблять носити діти різного віку. У такій шапці завжди затишно, тепло, що рятує в найлютіші морози. Оскільки даний головний убір придбав все більшої популярності, то ми вирішили розповісти вам, як зшити шапку-вушанку, наприклад, з хутра (натурального або синтетичного, тут різниці немає).

Для початку потрібно визначитися, в чому буде відмінність моделі жіночої шапки-вушанки від чоловічої. Жіночий варіант буде відрізнятися меншою довжиною навушників шапки і задньою частиною, тобто напотиличника. У чоловіків навушники на шапці будуть більше, для того, щоб вони могли б зав`язати їх зверху шапки.



Зауважимо, що даний головний убір є настільки універсальним, що абсолютно неважливо, який матеріал ви оберете для її пошиття. Ми ж розглядатиме пошив шапки-вушанки на основі хутра, оскільки саме цей матеріал вважається класичним для пошиття шапки-вушанки.



Для того щоб правильно була вами зрозуміла форма шапки-вушанки, ми наведемо фото, де будуть детально описані всі її складові частини. на наступному фото нами буде приведена форма шапки-вушанки 56-57 розміру. Дана шапка буде вважатися жіночим варіантом. На фото одна клітина буде відповідати двом сантиметрам.

Технологія пошиття шапки в домашніх умовах

В першу чергу, слід вас трохи підбадьорити тим, що дана задача НЕ є для вас нездійсненною. Якщо виконувати всі кроки послідовно і не відкладати пошив шапки в сторону, то ви зможете пошити шапку за кілька годин. Наведемо кілька порад, які значно полегшувати процес створення викрійки і самого пошиття шапки.

  • В першу чергу, під час викроювання деталей потрібно стежити за напрямком ворсу, так як всі складові частини шапки-вушанки повинні бути однакового відтінку.
  • Для викрійки шапки вам, перш за все, знадобиться: папір для викрійки, підкладка на подобу ватину в окол, в козирок вам знадобиться вставити більш щільний подклад з флізеліном, при цьому підклад і хутро повинен з`єднуватися дрібними ручними стібками.

Форма для шапки-вушанки

  1. Щоб схема шапки-вушанки була правильною, потрібно, для початку, виміряти обхват голови і намалювати на папері для викрійок коло радіусом, який в чверть буде менше від виміряного радіусу голови. Далі потрібно буде зігнути коло навпіл і розрізати його по лінії згину. Після цього відступите 1 см по колу і закруглюватимете лінію зрізу. Зробіть відповідно дві симетричні виточки шириною 2 см і глибиною 4 см зверху.
  2. Далі потрібно буде накреслити прямокутник зі сторонами в 12 і 18 см, при цьому одна з коротких сторін повинна бути обрізана по колу. Даний елемент буде відповідати вухам шапки.
  3. Далі відніміть від виміряного обсягу голови ширину вух (24 см) і поділіть ту величину, яка залишилася навпіл. Намалюйте прямокутник отриманої довжини, при цьому, його висота повинна відповідати 10-ти см. Таких прямокутників повинні бути два, при цьому, перший буде відповідати задній частині шапки, а другий прямокутник козирка, який потрібно буде зрізати в верхніх куточках по колу.

процес пошиття

  1. Виберіть нитки для пошиття. Потрібно вибирати щільні, в тон, починаючи 20 і закінчуючи 50 номером. Товщина буде залежати від товщини хутра.
  2. Після вибору ниток потрібно стачить все виточки, який розміщуються на половинках ковпака;
  3. Далі потрібно з`єднати обидві половинки ковпака, таким чином, щоб всі виточки збіглися один з одним;
  4. Після цього вам потрібно буде навушники з`єднати з напотиличника шапки;
  5. Козирок з`єднується з навушниками;
  6. Зробіть подліцевой окол для шапки, який буде зшивати з верхніми краями;
  7. Під час даного процесу не слід забувати про посадку на округлих деталях;
  8. Під час сточування навушників потрібно буде також вставити тасьму для зав`язок;
  9. Далі радимо з`єднати з ковпаком подліцевой окол;
  10. Після цього можна буде до нижнього краю лицьового окола шапки пришити тасьму, ширина якої повинна досягати 1,5 см. Пришити потрібно тасьму кушнірським швом.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!