» » » Як зробити з паперу капелюх?

Як зробити з паперу капелюх?

Як зробити з паперу капелюх?
Як зробити з паперу капелюх?

Капелюх-циліндр і треуголка пірата виготовляються за схожим принципом, вони складаються з полів і тулії. Тулія виготовляється на основі циліндра. Про те, як склеїти фігуру-циліндр з паперу читайте докладно в нашій статті Як зробити циліндр. А процес виготовлення капелюхи описаний нижче.

Як зробити капелюх-циліндр

Для створення такої капелюхи вам знадобиться: щільний папір, клей, чорна фарба і кисті, лак-аерозоль.

процес виготовлення

  1. Виміряйте окружність голови і визначитеся з висотою циліндра. До довжині кола додайте 2 см, щоб капелюх легко одягалася, і ще 1,5 см на шов. До висоти готового циліндра додайте близько 3 см, також на шви.
  2. Накресліть прямокутну розгортку на аркуші, виріжте і склейте бічну поверхню по шву.
  3. По всьому колу підстав вирізуйте невеликі трикутники, щоб вийшли зубчики, які потрібно буде загнути: зверху всередину, а знизу назовні.
  4. На новому аркуші накресліть коло, рівну окружності підстав циліндра. Виріжте акуратно вийшов коло і приклейте його зверху майбутньої капелюхи.капелюх
  5. Навколо отвору, отриманого від кола, накресліть ще одну окружність, діаметр якої повинен бути таким, яким ви бажаєте бачити поля свого циліндра. Потрібно зробити пару таких заготовок.
  6. Протягніть одну заготовку через циліндр і приклейте зубчики циліндра до полів.
  7. Щоб сховати зубчики, заклейте їх другий заготівлею полів.
  8. Залишилося пофарбувати капелюх в чорний колір, краще робити це в два шари.
  9. Після повного висихання покрийте капелюх лаком, вона буде красиво блищати.

У вас вийшов чудовий чепурних циліндр.

Зверніть увагу: чим щільніше буде папір, тим більше естетичної вийде виріб. Тонкий папір при фарбуванні пожолобиться, і поля стануть хвилями.

Як зробити піратську капелюх

  1. Ця капелюх робиться за аналогією з циліндром, тільки тулію потрібно зробити капелюхнижче, а ширина полів буде дорівнює висоті тулії.
  2. Після фарбування зігніть поля так, щоб вийшла треуголка.


У вас повинна вийти справжня піратська капелюх. Спереду тулії намалюйте білою фарбою знак піратів: череп і перехрещені кістки.

Ви можете вчинити інакше і скласти капелюх з газети так, як описано в нашій статті Як зробити шапку з паперу. Потім пофарбувати шапку в чорний колір і намалюйте з однієї зі сторін піратський знак.

Інші ідеї по виготовленню капелюхів ви знайдете в статті Як зробити капелюх-циліндр.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!