» » » Як зшити покривало?

Як зшити покривало?

Як зшити покривало?

Всі люди прагнуть мати, щось особливе, то чого немає в інших - це може бути одяг, або щось в інтер`єрі будинку або, можливо, оригінальне покривало. Але, як зшити покривало, так щоб воно прослужило довго? Насправді це не дуже складно, якщо виконати нижченаведені інструкції. Ще подбайте про швейній машинці, її можна взяти у подруги або, наприклад, віднести в ательє. Хоча є варіант самому зшити покривало вручну. Може це звучить у наш час не сучасно, але від цього способу шиття, покривало зовсім не постраждає. Ще вибирайте приємну тканину, це не повинна бути змінна або «сипуча» тканину. Перевагу віддавайте натуральним тканинам. Є ще варіант поновлення старого покривала. Цей варіант особливо підходить, якщо старе покривало зшите на замовлення або з дуже дорогий колекції, або нестандартних розмірів. Це можна зробити, пристрочивши рюші чи можливо нашів зверху орнамент.

Щоб вам зрозуміти для себе, як зшити покривало на ліжко, спочатку прикиньте в яких тонах має бути покривало. Дуже важливо, що б воно підходило до квітів кімнати, яку буде прикрашати. Так, щоб покривало гармоніювала з іншими квітами в кімнаті. Подумайте також про тканини і про ваші можливості в пошитті. Справа в тому, що якщо ви ще не призвичаїлися користуватися швейною машинкою, то не потрібно вибирати тканини з малюнком у клітку або іншими рівними лініями. На цих тканинах буде видна найменша неточність у рядку.

Насамперед потрібно пройтися по магазинах тканини і підібрати хороший варіант текстильної тканини. Завжди враховуйте ще й кольору штор в кімнаті і підлогових покриттів. Можливо, ви зможете самі оновити і штори. Тоді кімната буде виглядати особливо оригінально. Ще зморив, якщо ваша тканина з відливом, враховуйте цей фактор при пошитті покривала.

Приступаємо до розкрою. Для цього ви можете використовувати попереднє покривало, зніміть з нього мірки і перенесіть їх на куплений текстиль, залишаючи тільки на припуск по три сантиметри на кожну сторону. Звичайно, ви самі можете регулювати довжину покривала. Зараз ви господиня положення, ви самі вибираєте довжину і ширину покривала, роблячи його зручним для використання. Ще можна купити волани і пристрочити їх до країв вироби, тоді саме покривало потрібно зробити ще коротше на пару сентиментів, що б оборки не торкалися підлоги.



Шити починайте з оборки, зробивши з неї «кільце», потім пришиваємо до неї кант. А тільки потім вийшла зшиту оборку з кантів пристрочують до основного полотну. Копітка справа - підгинання оборки. З країв її потрібно підгинати на 0,5-1 сантиметр з двох сторін. Кути необхідно прибирати, зрізавши під кутом 45 градусів. Ви можете самі регулювати ширину оборки і канта, це справа смаку господині. Тепер, коли у вас з`явитися вільний час ви зможете зшити покривало своїми руками

Як зшити клаптиків покривало

Клаптеві покривала майстрували мешканки різних країн, незалежно від географії їх проживання. Вони були ощадливі й використовували залишки тканини від пошиття інших виробів. Тому зрозуміло, що ідея пошиття таких покривав виникла через особливу ощадливості жінок у всьому світі. Але в наші дні таке покривало або плед вважається рідкість і говорить про те що господиня будинку справжня рукодільниця.



Щоб пошити це якісне покривало, підготуєте:

  • Текстиль ширина якого повинна бути 1-1.20 м. Тканина повинна бути бавовняний.
  • Сантиметрів 45 для обтачки;
  • 1.55-1.65 м для підкладки;
  • 1.55-1.65м клаптиків для лицьової частини покривала;
  • 1.25х1,65 м щільного ватину для прокладки під клапті.
  • Голка звичайна і для ручної намітки, біла мерсерізованная нитку.

техніка виконання

  1. Зберіть особовий узор клаптиків, це можна зробити на папері.
  2. Зберіть клаптики в відповідності зі своїм задумом.
  3. Виріжете 288 квадратних клаптиків розміром 8Х8.
  4. З`єднайте за допомогою рядка по два клаптики, складіть їх лицьовими сторонами, припустіть на шви по 5 мм. Далі шви потрібно загладити на одну сторону. Складіть з`єднані рядком парні клаптики з іншими.
  5. Поєднавши отримані блоки лицьовою стороною, вирівняйте припуски на шви.
  6. Далі вам потрібно сострочіть ряд з 8 блоків.
  7. Загладжуємо шви в праву сторону.
  8. Таким же чином сострачіваем дев`ять рядів.
  9. Далі з`єднуємо ці дев`ять рядів, Сострочіть їх.
  10. Далі ви кладете на ватин отримані клаптики і приметувати їх.
  11. Коли ви Приметайте необхідно сострочіть покривало.

Приклад докладних схем, як зшити покривало і фото ви знайдете тут.

клаптева покривало

Як зшити покривало на диван

Якщо ви хочете прикрасити диван новим покривалом, то можете взяти рекомендації наведені вище. Також варто враховувати, то, як часто ви сидите на дивані, коли їсте на ньому. Якщо ви використовуєте диван часто, то покривало необхідно зшити з матеріалів темних кольорів. Так само враховуйте, розладнується чи ваш диван. Якщо немає, то можливо зшити покривало використовую два види тканини. Наприклад, сидіння зробити з більш темних тонів, а спинку дивана світліші. Тоді таке покривало буде прикрашати вашу кімнату. Дуже важлива обробка покривала.

Для інтер`єрів в сучасному етнічному стилі необхідні тугі фактурні тканини нагадують полотно, рогожки, домоткане полотно. Скроїти покривало і кінці ст його на швейній машині. Спадають краю покривала потрібно обстрочіть кольоровою тасьмою або плетеним шнуром. Якщо ваша швейна машинка не бере грубі тканини кошторисі голку, або зшийте вручну.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!