» » » Як зшити крісло?

Як зшити крісло?

Як зшити крісло?

Всі люди прагнуть оточити себе комфортом, особливо вдома. Найоптимальнішим рішенням могла б стати меблі, яка підходить індивідуально під кожного. Саме такою є бескаркасное крісло. Такі крісла, пуфики і навіть дивани можна придбати в меблевому магазині, а можна пошити самому. Дізнавшись, як зшити крісло, ви зможете самостійно вибрати його розмір і обшивку, яка буде найкращим чином вписуватися в інтер`єр вашої кімнати. Отже, давайте ж дізнаємося, як зробити вашу мрію реальністю.

Наповнювач для безкаркасних меблів

М`які тряпочние крісла в основному наповнюють крихтою пінополістиролу. Це кульки, з якого зроблені плити пінопласту, розміром в декілька міліметрів. Цей матеріал дуже практичний, тому як гранули м`які, ніяких гігієнічних протипоказань не мають, досить екологічні, не схильні до процесів гниття, не вбирають вологу, не є місцем існування для комах або шкідливих бактерій.

Коли ви будете вибирати наповнювач для крісла, зверніть увагу на розмір гранул, це повинні бути невеликі кульки, крихта, яка не так доступна в продажу. Але, приклавши зусилля, все ж можна знайти в меблевих фірмах. Один з варіантів - купити крихту пінополістиролу в Інтернет-магазині. Ті, хто завалу питанням, як зшити м`яке крісло, знають, що крихти потрібно дуже багато, близько кубометра. Для тих, хто не боїться трудомісткої роботи, можна купити плити пінопласту, а потім самостійно їх розкришити. Це може зайняти досить багато часу, і потребує чимало зусиль, так як доведеться накришити дуже багато кульок. Велика кількість крихти потрібно не тільки для самого виробу, а й прозапас, тому що згодом кульки пінополістиролу під силою тиску розфарбовуються і ущільнюються, так що доведеться міняти начинку.



Певною альтернативою пінополістиролу може стати ароматне сіно або гречана лузга, навіть арахіс. Але всі ці матеріали швидко вбирають вологу, тому не варто їх використовувати для крісла, яке ви хочете помістити біля води. У будь-якому випадку таку начинку слід міняти один-два рази на рік.

Моделі і матеріали

Якщо ви ще не знаєте, як зшити бескаркасное крісло, запасіться в першу чергу тканиною на два чохла: внутрішній, в який ви засипле наповнювач, і зовнішній. Обидва чохла повинні мати змійку, щоб можна було легко замінити наповнювач або попрати чохол. Звичайно ж, вам знадобляться міцні нитки, голки, бажано швейна машинка, наповнювач для крісла і папір для викрійки.



Вибір тканини залежить від фасону крісла, але для зовнішнього чохла рекомендують, все ж, плотнюя тканину на зразок вельвету, полотна, джинсової тканини, оббивної, або шкірозамінник. Колір і малюнок на тканині залежить від цільового призначення і колірного рішення кімнати, в якій буде стояти крісло. Для дитячих маленьких крісел підійде яскраві кольори, для підлітка, особливо хлопчика, можна зшити крісло з чорно-білих клаптиків, щоб воно було схоже на футбольний м`яч, для громадських місць підійдуть стримані тони і миються тканини.

За формою безкаркасні крісла можуть нагадувати пуф, або прямокутну подушку, але найчастіше люди задаються питанням, як зшити крісло-грушу. За бажанням ви можете створити власну викрійку моделі будь-якої форми.

Пошиття бескаркасного крісла

Якщо ви придбали всі необхідні матеріали, визначилися з формою, запаслися наповнювачем, то можна сміливо приступати до пошиття крісла. Перший крок - форма. Для крісла груші вам знадобиться вирізати шість клинів для боків, верх у вигляді шестикутника і напівкругла дно. Пам`ятайте, що ви робите два чохла, тому кожен елемент доведеться дублювати. Коли ви виріже з тканини всі частини крісла, можна зшити підставу, але перед тим, як писати на машинці, обов`язково навертає. Далі, пришити блискавку так, щоб шов проходив на відстані не менше половини сантиметра від зубців. Тепер можна зшити всі шість клинів крісла, розгладьте шви, переверніть на лицьову сторону і прострочіть шов по обидва боки, тільки після цього можна з`єднувати останній клин. Тепер, коли ви знаєте, як зшити крісло-мішок, ви можете підтвердити, що це не так вже й складно.

Отже, пришити верх крісла, поєднуючи спочатку стики бічних клинів, після чого припуски слід відпрасувати до бічних частинах і прострочити. Подібним чином потрібно пришити дно крісла. Коли обидва чохла будуть готові, вставте внутрішній чохол у зовнішній і наповніть його пінополістиролом або іншим обраним вами наповнювачем. Закрийте блискавку і на цьому роботу можна вважати завершеною. Якщо залишилися питання по викрійці, то тут наведено приклад особистого досвіду пошиття крісла груші. Не бійтеся пробувати!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!