» » » Як зробити шарф?

Як зробити шарф?

Як зробити шарф?

Знаменита Коко Шанель винайшла ефектне маленьке чорне плаття. Його, до сих пір, люблять жінки всього світу за те, що він якнайкраще підкреслює фігуру, не мазке, а головне - поєднується з різними аксесуарами: прикрасами, палантинами, шарфами. Скільки варіантів аксесуарів - стільки і нових образів ви можете створити, маючи всього одну сукню. У зв`язку з цим незвичайним якістю, детально досліджуємо, як зробити шарф самим.

Як зв`язати шарф?

Зв`язати шарф для того, хто вміє тримати спиці і робити лицьову і виворітну петлю, досить просто. Якщо ви хочете дрібний малюнок, то в`яжіть 2 лицьові і дві виворітні петлі. Наприклад, вам потрібен шарф шириною 10 см. Набираєте 40 петель, в`яжете 2 лицьові, дві виворітні з повтором 10 разів. У вас вийде гумка, якою в`яжуть шарфи в досить дрібному виконанні. Якщо ви хочете велику гумку, то в`яжіть 4 лицьові і 4 виворітні петлі. З товстої пряжі у вас вийде об`ємний шарф, відповідний для занять спортом, носити такий треба поверх куртки. А витончений шарф з тонкої пряжі можна носити під верхнім одягом, навіть з водолазками і блузами. Знання, як зробити шарф, дозволять створити їх декілька і носити з різними речами. До речі, в Італії шарфи носять навіть з майками!

Як зшити шарф?



Для того, щоб зшити шарф, треба вибрати тканину. Тепла шотландка підійде до осінньої погоди, блискучий сатин до святкової вечірки. Легкий капрон і шифон, органза, ці матеріали відмінно виглядатимуть з чорним платтям як чарівне прикраса і доповнення до романтичного образу. Зшити шарф легко. Перед тим, як зробити шарф, вам треба визначитися з шириною і довжиною. Приміряйте і уявіть, який шарф вам потрібен? Виріжте такий прямокутник, потім подверніте краю. Якщо тканина не махрістих, то цього можна не робити, щоб не обтяжувати ваше виріб. Легкі тканини можна обробити на оверлок на найменшому стежці. Це дасть вам гарний край. Тільки підберіть нитки, максимально відповідні за кольором.

Як зробити бахрому?



Підказати, як зробити бахрому на шарфі, вам може сама тканина. Саме від її фактури і щільності, малюнка і вироблення залежить спосіб кріплення бахроми. Бахрому на шарфі з щільної тканини можна зробити, якщо витягнути кілька поперечних ниток, які лежать паралельно краю шарфа. Вийде гарна бахрома в колір вироби. Якщо тканина тонка, наприклад, сатин, то треба підібрати відповідні за кольором нитки і нарізати їх відрізками, рівними принаймні висоті майбутньої бахроми. Потім треба тоненьким металевим гачком протягнути в тканину серединки бахроми, витягнути їх на 1 см і протягнути в цю петлю решту нитку. Затягнути, як слід. Кріпити такі нитки треба досить близько один до одного, щоб не було просвітів. На шифоновому шарфі краще прикріпити готову бахрому, яку ви можете купити в спеціалізованому магазині для рукоділля. Така бахрома має дуже тонку плетену смужку-основу і дуже тоненькі, але міцні ниточки.

Як зробити пензлика?

Якщо ви вже зробили на шарфі бахрому, то не треба особливо турбуватися і придумувати, як зробити пензлика на шарф. Просто відміряйте, наприклад, по 10 ниточок і перев`язуйте їх красивим вузликом ниткою того ж кольору. Можна взяти і контрастний колір, це додасть оригінальності вашому шарфу. Якщо бахроми на шарфі немає, то доведеться зробити пензлика з ниток і пришити їх до краю шарфа. Беремо нитки в колір шарфа, наметовому їх на що-небудь плоске. Наприклад, у нас є шматок картону шириною 5 см. Отже, ми можемо отримати пензлика довжиною 5 см. Беремо нитку і наметовому її вкруговую на картон, що не натягуючи і не деформуючи картон. Як довго намотувати, вирішуйте самі. Якщо хочете об`ємні кисті, то намотуйте більше. Потім трохи зігніть картон і зніміть нитки. Протягніть шматок в 10-15 см в кільце з ниток і перев`яжіть дуже туго. Відступите від цього вузла 0,5 см і перев`яжіть вже весь пучок іншої ниткою. Вийшла пензлик. Переріжте нижній край. А, за верхню перев`язку пришити до шарфу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!