Як носити шарф?

Як носити шарф?

Шарф - це не тільки захист нашої шиї і горла в холодну погоду, але і досить модний елемент одягу. У статті я розповім вам, як носити шарф. Для зручності розділимо статтю на дві частини, одна з яких буде присвячена практичним рекомендаціям, що стосуються зручності і захисту, яку дає нам шарф, а інша тому, як зробити шарф однієї з найкрасивіших деталей вашого одягу.

Як правильно носити шарф



Почнемо з того, що якщо ви хочете зберігати своє здоров`я якомога довше, то ні в якому разі не нехтуйте шарфами, так як фахівці-медики стверджують, що близько 70% людського тепла йде саме через шию. Тому носити шарф - це не означає наслідувати моду, а перш за все означає - піклуватися про своє здоров`я. Тепер про те, як носити шарф чоловікові або жінці. Багато хто помилково вважає, що прочитавши безліч рекомендацій про пов`язування того чи іншого вузла на шиї, вони успішно освоїли дану премудрість. Насправді (і це не моя думка, а рада фахівців в області моди) шарф можна пов`язувати так, як вам заманеться. Хочете - пов`яжіть його поверх одягу, хочете - покладіть всередину, головне, щоб шарф підходив до вашого одягу (про це мова в наступному розділі) і закривав шию і горло від холоду. Професіонали в галузі моди стверджують, що головний секрет носіння шарфа полягає в невимушеності. Тому зовсім не обов`язково підходити до дзеркала, намагаючись зав`язати шарф ідеально - зав`язуйте за настроєм і побачите, як оточуючі будуть реагувати на це. Ну а тепер переходимо до «модним» радам.

Як і з чим носити шарф



Перш за все, наведемо найважливіше правило. Якщо ви підібрали не дуже вдалий наряд, ні в якому разі не можна намагатися надати йому більш благовидий вид за допомогою шарфа - найчастіше це тільки погіршить ситуацію. Також врахуйте, що тонкі шарфи підходять до облягає або, принаймні, не дуже широкої одязі, а для об`ємної потрібно використовувати широкі і пишні шарфи. Що стосується вибору кольору, то добре виглядають шарфи, підібрані колір в колір, або відрізняються на декілька тонів в одній колірній гамі - наприклад, темно-синій, синій, блакитний або темно-зелений, зелений, салатовий. Це означає, що з синьою кофтою добре буде виглядати блакитний шарф. До речі, зараз в інтернеті можна знайти чимало прикладів фото, як носити шарф і як підбирати його по тону. Що стосується фактури тканини одягу та шарфа, то тут підходять самі різні поєднання, тому залишаємо це на ваш вибір. Для того, щоб підкреслити особа, пов`яжіть шарф якомога ближче до нього - в цьому випадку акцент буде зроблений на вашому обличчі і його окремих рисах. Також при виборі розмірів шарфа (довжини, ширини) враховуйте і свої власні параметри. Довгий, широкий шарф на мініатюрній дівчині буде виглядати вельми безглуздо, точно так само як і маленький - на великому чоловікові. І ще одна порада від професійних стилістів: якщо хочете привернути до себе увагу, вибирайте шарф контрастного кольору по відношенню до вашого одягу. Тільки намагайтеся, щоб він підходив по тону - тоді ця яскрава деталь стане справжньою окрасою і освіжить ваш образ.

Ще трохи про шарфах

І наостанок відповімо на кілька поширених запитань. Зазирнувши на кілька популярних сайтів, присвячених моді, я з подивом виявив, що багато хто цікавиться тим, як носити шарф на голові. Насправді способів такого носіння шарфа маса, а бажаючих я адресую до фото- та відеогаллерее, розташованої ось тут - В цій галереї ви знайдете масу оригінальних варіантів по відношенню шарфа на голові і відео, як його там зав`язувати і закріплювати. А останнє питання, яке також задають дуже часто звучить так: як носити шарф з пуховиків? Повірте, нічого складного в цьому немає, і основних способів два: по-перше, можна заховати шарф під пуховик, що дуже зручно і набагато надійніше захищає шию і горло. Якщо ж на вулиці не дуже холодно, цілком можна пов`язати шарф і поверх - а тип вузла залежить від вашої фантазії. Взагалі ви вже, напевно, зрозуміли, що носити шарф можна абсолютно по-різному і як заманеться, найголовніше, щоб він підходив вам по тону і по фасону, тоді все буде в порядку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!