» » » Як зшити шарф?

Як зшити шарф?

Як зшити шарф?

З настанням весни будь-яка жінка хоче додати в свій гардероб що-небудь оригінальне. Найшвидшим рішенням може стати покупка, а краще - самостійне виготовлення шарфа. Саме шарф буде такою, що запам`ятовується деталлю вбрання, і якщо, до того ж, він буде зроблений своїми руками, то схожого вже точно не знайти. У даній статті розповімо про те, як зшити шарф, причому нескладний і оригінальний.

вибір тканини



Для виготовлення шарфа може підійти будь-яка тканина, все залежить від того, для якої погоди він буде потрібно. Прохолодна погода вимагає щільних і теплих тканин, а спекотна - легких і м`яких. За кольором, формою, розміром шарфи можуть бути самими різними, виходити потрібно тільки з власних уподобань. Сьогодні пропонуються варіанти пошиття шарфа не тільки з новою, купленої тканини, але і з того матеріалу, який є під рукою. Це може бути стара трикотажна футболка або поношений светр. Нічим не варто нехтувати, стара річ тільки додасть оригінальності вашому пристрою і підкаже, як шити шарф.

Слінг-шарф

  • Розмір. Універсальний розмір такого шарфа - 5 метрів на 70 см. Може підійти будь-якій жінці, включаючи тих, у кого розмір одягу 50. Тим же, у кого розмір більше, потрібно просто ще півметра тканини.
  • Тканина. Так як ця модель шарфа повинна влаштовувати в шкарпетці і мам, і малюків, що лежать в слінгу, то треба дуже уважно підійти до вибору тканини. Вона повинна бути щільною і м`якою одночасно, щоб носіння шарфа доставляло комфорт всім. Але потрібно врахувати той факт, що більш еластичні тканини підходять для носіння маленьких дітей, новонароджених, а для більших дітей потрібно підбирати тканину щільну і менш тягнеться. При цьому будь-яка тканина повинна бути міцною, щоб добре фіксувати вузол, яким зв`язуються кінці шарфа. Так само треба врахувати при покупці тканини, що після першого прання вона може зменшитися в розмірі, а значить варто зробити поправку на це і взяти шматок побільше.
  • Спосіб виготовлення. Перше, з чого варто почати, це обробка країв шарфа. Навіть якщо тканина не обсипається, то підшитий край все ж буде краще виглядати, та й при використанні можна буде на дотик визначити зовнішню сторону і внутрішню. Далі те, як зшити слінг шарф, залежить від того, буде він зшивною або цілісний. Бажано виготовляти його з цілісного шматка матеріалу, оскільки шов може натирати як дитині, так і мамі. Форма шарфа може варіюватися, але в основі завжди лежить прямокутник. Різниця в тому, який кінець шарфа здасться цікавіше - скошений, закруглений або прямий. Окреме перевага у слінгу з звуженими кінцями, тому що його зручніше буде зав`язувати, незважаючи на щільність тканини.

Шалик хомут



Останнім часом дуже популярний цей вид шарфа. Здебільшого тим, що у використанні він не вимагає оригінальності, а виграє за рахунок того, що виглядає дуже цікаво. Як зшити шарф хомут, залежить від вашого бажання і підручних засобів.

  • Перший спосіб - зі старих трикотажних футболок. Чим більше їх буде, тим довше вийде шарф. Можна взяти однакові за кольором майки, а можна і різнокольорові. Відрізати верхню частину, залишити те, що нижче рукавів. Всі отримані «труби» розрізати, щоб вийшли прямокутники, і зшити між собою. Одне велике кільце скласти навпіл і прошити.
  • Другий спосіб - з поношеного светри. Чим він буде більше, тим довше вийде шарф. Відрізати також верхню частину, потім обробити краї отриманого кільця. Поєднавши верх і них, отримаємо теплий і красивий шарф.
  • Третій спосіб - з трикутного шматка матеріалу. По довжині він повинен бути таким, який буде готовий шарф, а по ширині - для шарфа в 50 см треба взяти 1 м тканини. Скласти навпіл всередину лицьовою стороною і прошити по краю. Потрібно не забути залишити дірочку, щоб вивернути виріб назовні. Після цього шарф буде готовий.

Тепер ви знаєте про те, як зшити шарф самостійно. Бажаємо вам удачі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!