» » Як зав'язувати хустки, шарфи, палантини?

Як зав'язувати хустки, шарфи, палантини?

Як зав`язувати хустки, шарфи, палантини?
Як зав`язувати хустки, шарфи, палантини?

Одним з найдавніших і вже точно найпростішим аксесуаром жіночого гардеробу є хустку. Але, не дивлячись на свою простоту, хустку (або його різновиди - шарф і палантин) і в наш час може бути дуже модним доповненням, відповідним практично будь-якого одягу, починаючи від драпове пальто і закінчуючи вечірнім шовковим платтям. Для цього треба лише вміти красиво його зав`язувати. Поговоримо докладніше про те, як зав`язувати хустки, шарфи, палантини: варіанти

Спосіб зав`язування шарфа, хустки або палантини залежить від матеріалу, з якого він виготовлений. Крім того, при виборі самого аксесуара, а також способу його зав`язування необхідно враховувати стиль одягу, для якої він призначається.

Як красиво зав`язати хустку

Основне призначення хустки - покривати жіночу голову. Крім того, хустку можна носити на шиї, зав`язавши його певним чином - деякі чоловіки використовують невеликий шовкову хустку замість традиційного краватки.

Строката хустка з бахромою, зав`язаний на стегнах, служить відмінним доповненням до нарядів в стилі «Бохо» і «Джипсі».

Маленький двоколірний бавовняний хустку - бандану - рокери і байкери зав`язують на передпліччя або навіть коліні.



Але не будемо далі заглиблюватися в подробиці носіння хустки різними екзотичними способами, і розповімо, як красиво зав`язати хустку на початку призначеному йому місці, а саме на голові.

Спосіб перший: вічна класика

Цей спосіб особливо підходить дівчатам і жінкам, що носять зачіску з густим чубчиком. Власниці таких модних зараз прямих, довгих, розчесаних на прямий проділ волосся в хустці, зав`язаному класичним способом, виглядають привабливо.

  1. Складіть хустку по діагоналі.
  2. Накиньте його на верхівку, сильно на лоб не зрушується - хустку повинен лежати на голові таким чином, щоб з-під нього була видна пухнаста чубчик.
  3. Кінці хустки схрестіть під підборіддям, обведіть їх навколо шиї і зав`яжіть ззаду поверх вільного кута хустки маленьким подвійним вузлом. Вільні кінчики можете заховати або залишити їх кокетливо майоріти.
  4. Не затягуйте сильно вниз задній кут хустки. Зав`язавши хустку навколо шиї, обережно злегка потягніть вгору тканину над вузлом - в результаті хустку повинен лягти вільно, трохи нависаючи над шиєю, як капюшон.

Спосіб другий: пов`язка на голову

Для створення такої пов`язки знадобиться невеликий хустку, зроблений з легкої тонкої тканини з красивим малюнком

  1. Складіть хустку косинкою.
  2. Прямий кут косинки прикладіть до середини її діагональної сторони.зав`язувати
  3. Отриману трапецію складіть навпіл в довжину ще один раз.
  4. Складений таким чином хустку прикладіть до потилиці нижнім краєм уздовж лінії росту волосся.
  5. Кінці хустки заведіть вперед, закривши при цьому вуха, і зав`яжіть їх на лобі подвійним вузлом.
  6. Якщо хустку був маленький, то вільні кінчики вийдуть зовсім коротенькі - акуратно розправте їх в різні боки.
  7. Якщо ж кінці вийшли занадто довгі, зробіть з них красивий бант.


Про інших способах зав`язування хустки раніше вже розповідалося в наших статтях Як носити хустку і Як зав`язати хустку на голові.

Як красиво зав`язати шарф

Шарф, на відміну від хустки, спочатку був створений для носіння на шиї, але з часом жінки знайшли йому друге застосування і почали споруджувати з шарфів різні хитромудрі головні убори, про способи створення яких ми зараз поговоримо більш докладно.

Спосіб перший: тюрбан з шарфа

Такий тюрбан може стати відмінним доповненням практично до будь-якого річному зав`язуватикостюму або вечірнього вбрання - треба лише знайти відповідний за кольором широкий довгий шарф, зроблений з дорогого натурального шовку, і прекрасний головний убір буде готовий за п`ять хвилин.

  1. Центральну частину шарфа накиньте на потиличну частину голови.
  2. Зберіть в центрі чола в єдину точку обидва кінці шарфа і закрутіть їх в один рівний, гарний, тугий джгут.
  3. Цей джгут поверх шарфа оберніть навколо голови, вільні кінчики сховайте на лобі, заштовхавши їх під підставу джгута.

Спосіб другий: пов`язка у формі чалми

Для створення такої пов`язки знадобиться не широкий, але дуже довгий шарф, зав`язуватизроблений з тонкої, добре драпірується тканини.

  1. Складіть шарф вздовж
  2. Прикладіть його центральну частину до потилиці.
  3. Кінці шарфа заведіть вперед і один або два рази перекрутити їх треба чолом.
  4. Відведіть кінці назад, зав`яжіть їх на потилиці і залиште вільно струмувати по спині. При бажанні зав`яжіть кінці шарфа в пишний бант.

Про те, яким ще чином можна зав`язати шарф на голові або на шиї, читайте в нашій статті Як зав`язати красиво шарф.

Як зав`язати палантин

Палантин - дуже широкий щільний шарф (швидше навіть накидка), який часто роблять з двох шарів тканини або хутра на підкладці. Обробкою палантини служить все той же хутро,зав`язуватидовга бахрома або вишивка. Такі декоративні дорогі палантини, є доповненням до вечірніх або весільним сукням, носять, чи не зав`язуючи. Палантин лише накидають на голі плечі і спину, а його пишні кінці, перекинуті через руки, вільно звисають до самої підлоги.

Простіші теплі палантини, зроблені з вовняної фланелі, мохеру або кашеміру, носять поверх пальто або джемпера. Такі палантини зав`язують найпростішим способом, просто перев кінці або з`єднавши їх слабким одинарним вузлом. Про інших способах носіння палантини розказано в нашій статті Як зав`язувати палантин.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!