» » » Як зв'язати хустку?

Як зв'язати хустку?

Як зв`язати хустку?

В`язаний хустку, особливо якщо він пуховий, неймовірно тепла і практична річ. Він просто незамінний в холодну пору року, тому що виглядає така деталь гардеробу дуже презентабельно і красиво, часом гарніше шарфа. Тому можна віддати перевагу саме вязаному хустці. Його плюс також і в тому, що його можна зробити своїми руками, і він буде унікальний. Те, як зв`язати хустку, залежить від підручних інструментів для цього - гачка або в`язальних спиць. Оскільки технологія набору петлею тут різна.

В`язання хустки гачком



Перед тим як зв`язати хустку гачком, вам необхідно вирішити, якої мети він буде служити. Якщо він виконує функцію головного убору, то для легкого хустки краще взяти бавовняні тонкі нитки. Якщо це буде шалевий хустку на весну або осінь, то і нитки краще брати товщі. Для цього можна використовувати мохер або тонку шерсть.

  • Після визначення призначення хустки, необхідно підібрати до обраних ниткам гачок. Товщина гачка повинна бути більше нитки, приблизно, вдвічі. При подібному співвідношенні, буде в`язка середньої щільності. Якщо потрібна більш ажурна в`язка, то гачок краще взяти істотно товщі.
  • Дуже важлива і манера в`язки. Для точного визначення майбутнього кількості петель, необхідно пов`язати пробний зразок, і після, розраховувати по ньому петлі.
  • Далі слід вибір візерунка. Хустки часто в`яжуть ажурними простими візерунками. Хустки, як виріб, хороші тим, що потрібно розрахувати петлі на початку роботи, а після, візерунок буде в`язатися набраними кількістю петель за схемою.
  • Після того, як ви завершите хустку, краю його можна обробити т.зв. "Рачьім кроком". Це спеціальна обв`язка в зворотному напрямку стовпчиками, без накиду. Така обробка хустки дозволить краях згодом не скручуватися всередину. Крім цього, ви можете прикрасити такий хустку бахромою.

В`язання хустки спицями



Перед тим як зв`язати хустку спицями, потрібно відразу визначитися з візерунком, тому що від цього буде залежати весь процес в`язки. Є величезна кількість способів в`язки хусток, але зараз краще розглянути в`язання хустки, у якого середина суцільна, а візерунки знаходяться по краях. Це найбільш простий спосіб в`язання, особливо, якщо ви не в`язали хустки раніше.

  • Починають провязивать хустку з середини. Потрібно набрати необхідні петлі і дві додаткові кромочні петлі. Набирають петлі в одну нитку на дві спиці. Кількість самих петель потрібно робити, виходячи з розміру хустки. Так, наприклад, для хустки розмірами 120х120 см вам буде потрібно набрати 200 або 230 петель.
  • У наступних рядах потрібно знімати одну кромочную петлю на початку кожного ряду, що не пров`язуючи. Спицю краще вводити справа наліво, і при цьому робочу нитку тримати на вказівному пальці. Кромочная петля в кінці ряду пров`язується як виворітна.
  • Для того щоб вийшла квадратна середина, потрібно збільшити кількість рядів. Їх кількість повинна перевершувати кількість петель в одному ряду.
  • Після, пров`язуйте облямівку. В`яжеться вона лицьовими петлями, аналогічно середині хустки. Потрібно набрати 5 петель і додати дві кромочні. Після чого провязать виворітний ряд. У наступних рядах потрібно знімати на початку ряду, що не пров`язуючи кромочную петлю. Спицю потрібно вводити справа наліво, а робочу нитку тримати на вказівному пальці.
  • Коли буде пов`язана облямівка і середина, то буде необхідно їх поєднати. Робиться це, використовуючи додаткову нитку. На ліву спицю з одного боку середини набирають кромочні петлі, а на праву спицю набирають такі ж петлі з облямівки.
  • Після, петля перекидається з правого спиці на ліву. І пров`язуються ці петлі як одна петля. На ліву спицю перекидаються дві петлі і пров`язуються три петлі як одна. Так, потрібно продовжувати в`язку до самого краю облямівки. Наступну облямівку потрібно прив`язувати паралельно з першою. А дві наступні облямівки потрібно разом з кутами набрати на спиці і провязивать цілком.

В`язання пухової хустки

Завдання, як зв`язати пухову хустку, не така складна. Особливо, якщо вам не потрібно робити пряжу з пуху. Якщо пряжа вже у вас є, то потрібно лише вирішити, якого виду буде ця хустка. Найбільш поширений вид пухової хустки - це Оренбурзький. Але і він має свої різновиди. Оренбурзький хустку ділиться на простий хустку, палантин і павутинку. Простий хустку зазвичай в`яжуть з товстої білої або сірої пряжі. Павутинку в`яжуть з тонкої пухової пряжі і шовку. Візерунок її дуже складний. Палантин - це широка пухова шаль. Тому спочатку потрібно вибрати тип хустки.

  • Перед тим як зв`язати оренбургский хустку, потрібно підготувати пухову пряжу. Для цього потрібно придбати 250 г пухової нитки, яка буде напружена на нитку бавовняну.
  • Спочатку потрібно почати в`язати облямівку в лівому нижньому кутку. Кут пухової хустки складається з лівої і правої частин. Потрібно в`язати обидві сторони одночасно, по малюнку. І провязивать розділову смужку з двох лицьових петель між ними.
  • Після того, як пров`яжете весь візерунок облямівки, ліву верхню петлю і одну петлю смуги потрібно перевести на в`язальну шпильку. А решту облямівку потрібно в`язати до досягнення необхідної довжини. Після, потрібно провязать нижній правий кут облямівки, а потім перевести верхню праву частину облямівки з одного петлею смуги на шпильку.
  • Потім потрібно перевести з однієї з шпильок петлі на спиці і набрати необхідну кількість петель по внутрішньому краю облямівки для центрального полотна. В`язати це полотно хустки потрібно паралельно з в`язанням облямівки з боків до досягнення необхідного розміру.
  • На закінчення, потрібно зняти петлі полотна хустки і лівого верхнього кута облямівки на в`язальну шпильку. Провязать аналогічно другому кутку третій кут хустки, при цьому, чергуючи накиди. Всі необхідні петлі потрібно провязать разом.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!