» » » Як зав'язувати хустку по-мусульманському?

Як зав'язувати хустку по-мусульманському?

Як зав`язувати хустку по-мусульманському?

Хустка, зав`язана на голові, - модне і стильне рішення. А ще він захищає волосся від пилу і сонця. З якою метою ви б його ні наділи, він виділить вас з натовпу і буде привертати увагу перехожих. Але якщо в Європі жінки прикрашають себе хусткою, то в мусульманських країнах жінки покривають голову хіджабом. Багато хто хотів би знати, як зав`язувати хустку по-мусульманському. Способів зав`язування хустки по-мусульманському багато, ми розглянемо найпоширеніші з них.

Як зав`язувати хустку по-мусульманському, щоб він надійно і довго тримався на волоссі? Дуже важливо використовувати спеціальну шапочку - бони. Вона надягає у вигляді вузької пов`язки і покриває повністю волосся. Хіджаб, зав`язаний зверху, не буде ковзати, втрачати форму і красу. Замість спеціальної шапочки можна використовувати шарф або нижній хустку з натуральної тканини. Для закріплення хусток використовують шпильки або англійські голки.

Способи зав`язування хустки по-мусульманському

Існує безліч способів і варіантів по-різному зав`язати мусульманську хустку. У цій статті ми розглянемо пару самих основних способів зав`язування хустки.

спосіб №1



Розглянемо перший основний спосіб, як зав`язувати хустку по-мусульманському. Для цього способу підійде прямокутний хустку.

  1. Розмістіть по центру голови вузьку сторону прямокутного хустки так, щоб він злегка закривав лоб. Після цього куточки хустки заведіть назад один за одного і закріпіть шпилькою. Хустка вузькою стороною повинен триматися на вашій голові, а ззаду вільно звисати.
  2. Тепер візьміть одну довгу сторону хустки, що звисає ззаду, і приколіть. Іншу довгу сторону хустки перекиньте вперед, прикрийте нею шию і закріпіть шпилькою з боку протилежного плеча.
  3. Тканина, яка залишилася висіти, можна обернути навколо шиї і закріпити з одного боку голови. Вільна тканину буде звисати над одним плечем.

спосіб №2

Розглянемо другий спосіб, як зав`язувати хустку по-мусульманському. Для цього способу потрібно використовувати трикутний хустку, але підійде і хустку квадратної або прямокутної форми. Цей спосіб полягає в тому, що одна частина хустки натягується, а інша в цей же час скручується.

  1. Якщо хустку буде ковзати, то спочатку надіньте бони або зав`яжіть нижній хустку. Якщо хустку нековзний, то це робити необов`язково. Квадратна хустка треба скласти навпіл по діагоналі, щоб вийшов трикутник. В першу чергу, потрібно розташувати хустку у вигляді трикутника рівно по голові, щоб з кожного боку рівно звисав один довжиною кут хустки.
  2. Великим і вказівним пальцями притримуйте обидві сторони хустки, притисніть їх до вилиць. Трохи скручуючи один кінець хустки, потягніть його вперед.
  3. Притримуючи хустку, опустіть пальці вниз під вухо і натягніть кінець хустки.
  4. Лівою рукою утримуйте один скручений кінець хустки під підборіддям, а правою обмотайте хустку навколо шиї.
  5. Правою рукою обмотайте хустку навколо голови, а потім заправте його або приколіть шпилькою або брошкою. Ліва сторона хустки буде вільно звисати.

Це основні способи зав`язування прямокутного і трикутного хусток по-мусульманському. Однак способів зав`язування існує набагато більше. Детально ознайомитися з ними ви можете тут.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!