» » » З чого можна зробити ляльку?

З чого можна зробити ляльку?

З чого можна зробити ляльку?
З чого можна зробити ляльку?

Лялька - не тільки обожнювана усіма дітьми іграшка, а й чудовий декоративний елемент, яким можна прикрасити інтер`єр. Крім того, красиву ляльку можна запросто презентувати близькій людині по якомусь приводу.

Лялька з хусток

За старих часів такі вироби називали ляльками безсоння. Вони були покликані захищати дитину від поганих снів і всякої нечистої сили, заспокоювати і дарувати щасливі нічні марення. З двох хусток можна зробити ляльку своїми руками.

  1. Перший хустку складіть трикутником верхівкою вниз.
  2. Бічні кути зав`яжіть тугими вузлами - вийдуть ручки майбутньої ляльки.
  3. В середину хустки вкладіть шматочок вовни або вати для формування голови. Можна також покласти сухі ароматні трави або будь-яку вподобану отдушку.
  4. Потім обхопіть грудку пальцями і один раз перекрутити навколо нього хустку за годинниковою стрілкою.
  5. Тепер візьміть передній край решт хустки, звисаючих вниз, і закрутіть його один раз за годинниковою стрілкою навколо голови лялечки. Виходить петля, в яку потрібно буде протягнути кінчик і потім туго затянуть.У нас вийшов верх лялечки - голова, дві ручки і тулуб.
  6. Покладіть цю частину вироби на другий хустку.
  7. Верхній лівий (від вас) край обмотайте закидаємо на праве (від вас) плече лялечки і виведіть його під ліву (знову ж від вас) руку.
  8. За аналогією виконайте те ж саме з правим краєм хустки. Закиньте його на ліве плече і проведіть під праву руку ляльки.
  9. Зауважте кінці спереду.

Наша саморобка готова! Залишилося тільки розгорнути її лицьовою стороною і акуратно розправити тканину

Лялька з пластика



Сьогодні на піку популярності авторські пупси, максимально наближені зовні до живих діткам, тобто «Реборн». Щоб зробити ляльку Реборн, дотримуйтесь даної інструкції:

  1. Замовити в інтернет-магазині готову основу (молд) ляльки, виготовлену скульптором. Молдавсько виконуються з різних матеріалів (наприклад, з силікону, вінілу). Типажі ляльки можуть бути самими різними, комплектація теж. Наприклад, вам можуть окремо запропонувати купити тулуб і очі.
  2. Купити акрилові або масляні фарби, спеціальні волоски для подальшого нарощування їх на шкіру ляльки.
  3. Зробивши прорізи дірочок для очей і отворів в носі, знежирити молд, потрібно буде нанести на нього основу, вибравши той чи інший відтінок шкіри.
  4. Після того як фарба висохне, приступайте до промальовуванні фарбами деталей шкіри. Даний етап - ключовий у створенні Реборн. Від вашої майстерності буде залежати, наскільки виріб вийде реалістичним.
  5. Після повного висихання фарби займіться рутінгом - нарощуванням волосся. Як варіант, можна за допомогою дуже тонкої кисті намалювати пушок на голівці, властивий багатьом немовлятам, або приклеїти готовий перуку.
  6. На завершення одягніть Реборн в дитячий одяг. Її можна купити в будь-якому дитячому магазині.

Також підкажуть, як і з чого можна зробити ляльку, такі наші статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!