» » » Як зшити хустку?

Як зшити хустку?

Як зшити хустку?

Думаєте, навіщо шити хустку самому, якщо в магазинах їх повно на будь-який смак і колір? Відповідь дуже проста: річ, зроблена своїми руками набагато краще покупного стандарту. Адже в неї ви вкладаєте всю душу і фантазію. Ви можете самі пошити саме такий хустку, який вам подобається, а не вибирати з наявних примірників. Так давайте подивимося разом, як зшити хустку самому!

Шиємо шийну хустку

Для роботи необхідно підготувати тканину, з якої ви будете шити, ножиці, нитки за кольором, і, бажано, наявність швейної машинки, так як вручну робота затягнеться надовго.

  • Не бійтеся шити, навіть якщо ви ще ніколи цього не робили, повірте, шиття шийної хустки не вимагає якихось супер знань і досвіду. Заготівля майбутнього хустки може бути розміром від 40х40 і до 90х90. Тут ви вибираєте самі, але пам`ятайте, що гарний хустку повинен мати тільки форму правильного квадрата.
  • Розкладіть обрану тканину на рівній поверхні, так, щоб ніде не було складок. За допомогою мила або простого олівця відзначте потрібний розмір майбутнього хустки. Не забудьте додатково з кожного краю додати по 1 см, це припуск на подгибку краю. Зробили? Якщо так, то тепер можемо вирізати нашу заготовку.
  • Підвертаємо тканину з кожного боку на 1 залишений сантиметр і намётиваем. Врахуйте, що, якщо тканина обсипається, то потрібно край підвернути не один, а два рази! Звичайно, якщо в будинку або у знайомих є оверлочная машинка, то можна краю обробити на ній.
  • Після того, як ви прострочіть досвідчене край, уважно перегляньте його на наявність дефектів йди пропусків. Якщо вас все влаштовує, то можете сміливо видалити намёточную нитку.
  • Добре розгладивши праскою ваш шедевр, ви сміливо можете його надягати, і, однозначно, пишатися собою. Тепер, ви вже знаєте, як зшити шийну хустку самостійно!

Вчимося шити носові хусточки



Великий хустку ми вже подужали, так давайте разом сошьём і маленькі носові хусточки, вони адже, безумовно, ніколи не бувають зайвими. Тканина для них краще вибирати з натуральним складом. Як і минулого разу, нам будуть потрібні ті ж матеріали і інструменти. Це відповідна тканина, ножиці, нитки і трохи терпіння.

  • Відрізаємо заготовки хустинок, розмір і форму яких ви можете вибрати самі. Для дітей шиють маленькі квадратні хустки, для жінок трохи більше, а чоловічі хустки найбільші. Пам`ятайте, що завжди потрібно додавати зайві пару сантиметрів на подгибку краю.
  • Спочатку підгинаємо край на 1 см і прострочуємо рядок на машинці. Краще використовувати лапку для потайної строчки.
  • Потім знову підгинаємо край і також прострочуємо, але тепер для різноманітності можна використовувати декоративну строчку.

Ми розповіли вам про найпростіший спосіб обробки краю хустинок. Також часто використовують для цього спеціальний московський шов. Питання про те, як зшити носовичок будинку без сторонньої допомоги, тепер не повинен викликати у вас утруднення. Варто зазначити, що сьогодні носові хусточки є не тільки предметом особистої гігієни, а й прекрасним подарунком. Адже виріб можна прикрасити чудовою вишивкою або аплікацією!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!