» » » Як зав'язати хіджаб?

Як зав'язати хіджаб?

Як зав`язати хіджаб?
Як зав`язати хіджаб?

У перекладі з арабської слово «хіджаб» означає «покривало» або взагалі будь-який одяг. У сучасному світі хіджабом називають ісламський хустку, яким жінки покривають голову. Існує безліч способів зав`язування хіджабу, кожен з них перетворює жіноче обличчя і всю фігуру. Як зав`язати хіджаб? Дізнайтеся кілька способів.

спосіб перший

Для того щоб правильно зав`язати хіджаб, візьміть звичайний чотирикутний хустку. Накиньте його на голову так, щоб на голові виявилася тільки частина хустки. Натягніть хустку так, щоб він щільно оточував особа і ховав волосся, візьміть два краю хустки і заколіть їх під підборіддям шпилькою.

Один з кінців хустки оберніть навколо шиї так, щоб від нього залишився лише маленький шматочок тканини. Другий кінець хустки зв`яжіть разом з рештою шматочком першого в кілька м`яких вузлів. У результаті повинно вийти два невеликих шматочка тканини, які м`яко звисають з хустки на шиї збоку.

спосіб другий

Візьміть звичайний чотирикутний хустку і накиньте його на голову. Візьміть два кінці хустки і зав`яжіть їх під підборіддям на два м`яких вузла. Вільне полотнище обмотайте навколо голови від низу до верху (від підборіддя - до верхівки і навколо першого шару хустки) і закріпіть голкою на шиї трохи лівіше підборіддя. Щоб другий шар тканини на верхівці НЕ зсковзував з першого і не відкривав волосся, закріпіть його зверху ще голками або англійськими шпильками.

спосіб третій

Візьміть шовковий шарф, обв`яжіть однієї половиною голову і зав`яжіть ззаду на шиї вузликом. Другою половиною обмотайте голову зверху вниз, від маківки до підборіддя. Шарф повинен спускатися з верхівки, йти до підборіддя, прикривати спереду шию і повертатися на верхівку. Закріпіть кінець шарфа голкою або англійською шпилькою на маківці. Щоб хіджаб не спадав, закріпіть його ще з двох сторін (на рівні вух) голками або шпильками.



Так як красиво зав`язати хіджаб - наука тонка і майстерність в обрамленні обличчя та голови приходить з досвідом, то частіше експериментуйте з різними за кольором і фактурою хустками. Наприклад, можна провести комбінацію з двох хусток - тонкого і більш щільного. Можна взяти тонкий чорний шифон і більш щільний яскравий бавовна.

спосіб четвертий

Візьміть бавовняний хустку і накиньте на голову так, щоб один край щільно прикривав чоло. Кінці хустки приберіть назад, заховайте під них волосся і закріпіть шпилькою або затискачем. Заколювати потрібно під волоссям (їх краще заздалегідь зв`язати або прибрати в пучок), щоб локони не вибивалися з-під хіджабу. Якщо ви зробили все правильно, що залишився кінець хустки буде лежати на спині. Візьміть кінець хустки і накиньте його ще раз на голову, але тепер уже ближче до верхівки. Найкраще, якщо весь хустку буде виконаний в світлих тонах, а його краї будуть окреслені великими яскравими смугами, тоді в цьому прикладі смуги красиво ляжуть на голову. Ще раз знизу закріпіть край хустки. Тепер візьміть чорний шифоновий хустку і накиньте його на голову так, щоб він лежав далі, ніж два попередніх краю. Краї цього хустки повинні спускатися з самої верхівки до підборіддя.

Оберніть хусткою голову кілька разів (для цього краще, щоб шифоновий хустку був великим, що нагадує шаль). Закріпіть шифоновий хустку маленької шпилькою на маківці. Широкі краю шифонового хустки повинні спускатися на спину і прикривати її. Це може бути корисно в тому випадку, коли жінка любить носити волосся розпущеним.

Якщо вам хочеться на прикладі подивитися, як зав`язувати хіджаб, відео з наступним майстер-класом вам допоможе.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!