» » » Як зав'язувати арафатку?

Як зав'язувати арафатку?

Як зав`язувати арафатку?

Арафатка - це хустка в косу клітку (класична забарвлення - чорно-біла), який арабські чоловіки носять на голові. Носив арафатки і глава Палестини Ясір Арафат, звідси і пішла назва модного нині хустки. Арафатки стали настільки популярні, що вже давно перекочували в країни Європи в якості цікавого аксессуара.Как зав`язувати арафатку? Найчастіше арафатку зав`язують на голові і на шиї.

Арафатка - як зав`язати на шиї?

  1. Перший спосіб - найпростіший і популярний. Візьміть арафатку, складіть по діагоналі навпіл, щоб вийшов великий трикутник. Потім розташуйте цей трикутник на ділянці грудної клітки і шиї, а кінці хустки відкиньте на спину. Далі проведіть лівий кінець по правому плечу, а правий - по лівому. Обидва кінці повинні опинитися попереду. Ви можете залишити їх висіти поруч з трикутником, а можете і сховати кінці під трикутник і навіть зав`язати. Натягуючи кінці арафатки, Ви змушуєте хустку щільніше облягати шию. Носити сильно натягнуту або вільну арафатку - вирішувати Вам.
  2. Можна зробити з арафатки тканинне намисто. Для цього складаємо хустку трикутником, потім, починаючи з кінців, скручуємо хустку в джгут до тих пір, поки не залишиться невеликий прямий кут. Після цього спереду накидаємо на плечі кінці джгута, обертаємо їх навколо шиї два рази і зав`язуємо їх двома невеликими вузлами.
  3. Є і такий спосіб: скласти арафатку трикутником по діагоналі, накинути на плечі ззаду, кінці розташувати на грудній клітці і зав`язати двома вузлами.

Арафатка - як зав`язати на голові?

  1. З арафатки можна зробити маску, яка буде приховувати рот і ніс. Саме так її і носять арабські чоловіки. Як це зробити? Знову складаємо арафатку у вигляді великого трикутника і маємо на голові як простий хустку. Далі беремо в руки лівий кінець хустки, скручує його в несильний джгут, проводимо його під підборіддям і маємо у правого плеча. Правим кінцем арафатки спочатку закриваємо рот і ніс, після цього проводимо його до лівого плеча, злегка скручуючи в джгут. На потилиці зав`язуємо ці два джгута.
  2. З арафатки можна зробити тюрбан. Для цього складаємо хустку вже відомим чином і так само, як в попередньому пункті, маємо на голові. Далі правий кінець арафатки скручуємо в джгут, який потім проводимо зі спини до лівого плеча і обертаємо їм передню частину голови. Коли палять закінчується, закріплюємо його під хусткою в області правого вуха. Аналогічно робимо з лівим кінцем арафатки: скручуємо в джгут, проводимо зі спини до правого плеча, обертаємо лоб і закріплюємо кінець за лівим вухом. Що залишився позаду кінець хустки можна розправити і залишити висіти, а можна і прибрати.
  3. Разом з арафаткой можна використовувати і спеціальні кільця (Рендел), які надягають на голову. Арафатку, складену трикутником, маємо на голові, зверху надягаємо кільце, тим самим закріплюючи положення хустки. Відкидаємо кінці хустки на спину, причому один залишаємо висіти ззаду, а інший з протилежного боку виводимо на плече.


Не існує строгих правил того, як правильно треба зав`язувати арафатку. Пофантазуйте, і може саме Ви придумаєте новий модний спосіб зав`язування настільки екзотичного хустки? А іншим ми пропонуємо подивитися відео, яке додається до статті, як зав`язати арафатку популярними способами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!