» » » Як заправляти нитки в швейну машинку?

Як заправляти нитки в швейну машинку?

Як заправляти нитки в швейну машинку?
Як заправляти нитки в швейну машинку?

Для тих, хто вперше вирішив скористатися швейною машинкою, труднощі зазвичай починаються з заправки нитки. В основному лише від типу приладу залежить те, як саме заправляти нитку в швейну машинку. Причому зазвичай верхню нитку вдається всунути практично без особливих зусиль. Нижче ми дамо рекомендації, як швидко підготувати машинку до роботи.

Як заправити верхню нитку в швейну машинку роторного типу

Вважається, що заправити верхню нитку зовсім нескладно. Протягнути її правильно можна чисто інтуїтивно, тим більше що на корпусі машинки схематично зображено хід заправки.

Описати процес можна так

  • нитку з котушки спочатку проводять через кріплення у корпусу-заправити нитку
  • після цього заправляють в спеціальний регулятор натягу нитки і заводять в компенсаційну пружинку, яка виглядає, як гачок;
  • потім нитка вдягають в отвір Нітеводітель, простягнувши з якого, нитка проводять в наявні кріплення, а потім - у вушко голки;
  • в вушко нитка поміщається з боку виїмки або жолобка, що йде уздовж голки (його можна намацати пальцем).

У деяких швейних машинах в якості Нітеводітель може бути використана вилочка, на яку нитка просто накладається, що не пропускаючи в отвір. Але машини такого типу зустрічаються не так вже й часто.

При підготовці машинки до шиття, слід пам`ятати, що крім верхньої також є нижня нитка. Якраз часто і виникають складнощі з тим, як заправити нитку знизу.

Як заправити нижню нитку



Для того щоб зрозуміти, як правильно заправити нижню нитку, слід спочатку трохи дізнатися, куди вона заправляється і, власне, де розташована. Розібратися з іншими настройками машинки, які звичайно потрібні при шиття, допоможе наша стаття Як налаштувати швейну машинку.

Де розташована нижня нитка

  • Нижня нитка намотана не так на котушку, а на шпульку;
  • Останню вставляють в шпульний ковпачок, а нитка повинна бути при цьому заправлена під пластину пружини;
  • У цьому ковпачку нитка знаходиться під певним натягом, різним для різних марок швейних машин.

Поради по натягу нитки

  • Для регулювання значення натягу на ковпачку шпулі знаходиться заправити ниткуспеціальний болт, обертаючи який регулюється сила натягу;
  • Потрібно пам`ятати, що відкручувати даний гвинт більш ніж на frac12- обороту не рекомендується, так як це може спровокувати його втрату;
  • Натяг нитки в шпулі регулюється також в залежності від типу і товщини тканини, яка зшивається, а також, орієнтуючись на натяг верхньої нитки.

Після заправки нижньої нитки зі шпулькою в шпульний ковпачок, останній встановлюють в нижню частину машинки, згідно з інструкцією. Подробиці заправки нитки для оверложіванія можна дізнатися з нашої статті Як заправити оверлок.

Для новачків корисно буде також ознайомитися з нашою статтею Як шити на швейній машинці, щоб пізнати ази і секрети машинного шиття.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!