» » » Як вибрати швейну машинку?

Як вибрати швейну машинку?

Як вибрати швейну машинку?

Швейна машинка - покупка досить серйозна і обдумана, тому до вибору машинки потрібно підходити зі знанням справи. Раніше швейні машинки були дуже популярні: людям було простіше купити в магазині тканину, розкроїти потрібну річ і прострочити на домашній швейній машинці. Особливо це виручало жінок щільної статури, яким було важко купити речі великого розміру зважаючи на їх відсутність на ринку. Зараз це поступово відходить у минуле і все через те, що в магазинах наданий величезний вибір постільної білизни, чоловічого та жіночого одягу та інших аксесуарів. Рідко зустрінеш тепер людину, яка б тримав вдома модну колись машинку «Зінгер», але все ж ще є люди, яких процес шиття захоплює дотепер. Також дуже цінуються товари ручної роботи, і на ринку їх вартість буває набагато вище заводський. Отже, як вибрати швейну машинку і що необхідно знати починаючої швачці в цьому питанні?

Види швейних машин

Якщо ви вирішили вибрати швейну машинку для будинку, то вам необхідно знати, яких типів бувають машинки. Серед сучасних швейних машинок виділяють:

  1. Електромеханічні швейні машини. До цього виду відносять найпростіші по конструкції машинки, які мають, як правило, електропривод і ручне управління. Така машина зазвичай може здійснювати до 20 операцій і все регулювання вибираються швачкою за допомогою певного коліщатка спереду пристрою. На таких машинках може працювати будь-яка людина, так як управління ними не вимагає спеціальних навичок і умінь.
  2. Електронні швейні машини. Ці машинки забезпечені мікропроцесором, за допомогою якого здійснюються всі операції при шиття. Зазвичай вони мають електронний блок управління і рідкокристалічний дисплей (на ньому відображається режим шиття, тип тканини, тип голки, довжина стібка, підказки в процесі роботи). Така машинка на порядок дорожче, так як вміє шити вперед-назад і вправо-вліво, а також виконувати різні декоративні шви, вишивати візерунки, літери алфавіту і цифри. На згадку процесора машинки можна завантажувати і свої власні малюнки.
  3. Швейно-вишивальні електронні машини. Зазвичай вони забезпечені спеціальним Блок для вишивання і можуть здійснювати до 500 операцій. Голка в таких машинках рухається в різних напрямках. На машинку можна придбати спеціальне програмне забезпечення і підключати її до комп`ютера, а деякі з таких машинок можуть приєднуватися до Інтернету, щоб вантажити додаткові вишивки з сайтів.
  4. Оверлоки. Ці машини обрізають і обробляють обсипаються краю тканини. Ця машина дуже вузької спеціалізації: за один прохід вона здатна обрізати і обмітати край.


Виходячи з власних бажань, ви вже самі можете вирішити, яку швейну машинку вибрати.

Технічні характеристики машинок



При покупці швейної машинки покупцеві необхідно знати, який набір операцій зможе виконувати та чи інша модель. Отже, які технічні тонкощі слід враховувати, купуючи «швейного друга»?

  • кількість рядків (може варіюватися від 5 до 100 видів, при цьому, чим їх більше, тим простіше буде працювати на машинці, так як вона дозволить вам підлаштуватися під будь-який тип тканини);
  • петлі (сучасні машини виконують до 10 видів петель, а електронні здатні запам`ятовувати петлю, зроблену швачкою раз, і шити в подальшому цими петлями стільки, скільки буде потрібно);
  • човниковий пристрій;
  • потужність приводу (визначається автоматично);
  • регулювання тиску лапки і натягу ниток;
  • швидкість шиття і можливість шиття в зворотну сторону;
  • підйом / опускання голки;
  • автоматична обрізка нитки і нитковтягувач;
  • верхній і додатковий транспортер тканини;
  • швейний радник (електронна система підказок);
  • столик для збільшення робочої поверхні;
  • квилтинг (техніка декоративної підстьобування виробів);
  • печворк (шиття з клаптиків).

Основні поради при виборі швейної машинки

Орієнтуючись на ці показники, можна вибрати ту швейну машинку, яка припаде вам до душі. Але навіть якщо ви знаєте всі тонкощі будови швейної машинки, вам знадобляться наші прості додаткові поради, як правильно вибрати швейну машинку:

  1. При виборі машинки обов`язково спробуйте її в дії, з`ясуйте, що входить в її комплект. Якщо в комплекті з сподобалася вам машинкою йде мало пристосувань, то потрібно відразу дізнатися у продавця, де їх купити.
  2. Перед покупкою точно для себе вирішите, які функції вам потрібні, і вибирайте машинку з цим набором операцій, а не з великим, щоб не переплачувати за ті можливості, які вам не знадобляться.
  3. Визначтеся з виробником швейної машинки. Деякі фірми працюють на ринку вже більше 100 років (наприклад, Singer), деякі з`явилися нещодавно, але якість збірки, як правило, у всіх виробників однакова. Недорогі швейні машини виробляють такі фірми, як Brother і Jaguar, машини вищого класу створюються фірмами Praff, Huqsvarna і Bernina.
  4. Дізнайтеся, як буде проводитися гарантійне обслуговування швейної машинки, який термін гарантії і куди можна буде звертатися, коли він закінчиться. Обов`язково попросіть у продавця інструкцію по роботі з машинкою російською мовою.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!