» » » Як вибрати пральну машину-автомат?

Як вибрати пральну машину-автомат?

Як вибрати пральну машину-автомат?
Як вибрати пральну машину-автомат?

Пральна машина, мабуть, найкраща помічниця сучасної господині, а значить, вона повинна бути в кожному домі. У цій статті розповімо, як вибрати пральну машину-автомат, щоб вона служила вам довго і справно, а також була зручна в експлуатації.

види

В даний час існують два типи пральних машин: фронтальні і вертикальні. Фронтальні пральні машини - це класика, в них білизна завантажується через круглу скляну дверцята, розташовану збоку. Там же розташовується, як правило, «приладова» панель машинки.

Вертикальні пральні машини не так поширені, в них білизна закладається через кришку зверху.

Яку вибрати машину - вертикальну або фронтальну - залежить тільки від ваших смакових уподобань, бо розташування кришки на якість прання ніяк не впливає.

Розміри

Російські квартири рідко відрізняються великими ванними кімнатами, а тому питання розміщення пральної машини майже завжди є проблемою. Благо, що виробники пральних машин, усвідомивши цю проблему, почали випускати на ринок малогабаритні машинки. Сьогодні можна знайти машинки шириною від 40 см і глибиною від 32 см, правда, висота завжди стандартна - 85 см. Перш ніж вибрати розмір машинки, звичайно, потрібно знайти простір під неї і виміряти його.

обсяг прання



Сучасні пральні машини мають діапазон завантаження від 3 до 7 кг. Звичайно, якщо ви купуєте малогабаритну машинку, тут вибирати не доводиться, як правило, в даному випадку обсяг завантаження не перевищує 3 кг. Однак, насправді, якщо сім`я складається з 2-3 чоловік, цього обсягу цілком достатньо. Хоча, звичайно, якщо простір дозволяє, варто подумати про більш об`ємною пральній машині, яка дає можливість за один раз випрати пару комплектів білизни.

матеріал бака

Матеріал бака - дуже важливий параметр, неписьменний вибір за даною характеристикою може привести до псування білизни. Бак може бути виконаний з нержавіючої сталі, емальованої сталі або ж з пластика. Ясна річ, нержавіюча сталь - кращий матеріал, проте вартість пральної машинки з таким баком досить велика. Якщо ви розраховуєте на бюджетний варіант, придбайте машинку з баком з пластика. Сучасний пластик стійкий до корозій, відмінно переносить вплив миючих засобів, перепади температур, а крім того, забезпечує гарне поглинання вібрації.

Технічні характеристики

У пральної машинки є ряд найважливіших характеристик, на які дуже важливо звертати особливу увагу при виборі:

  • клас прання - даний параметр характеризує загальну якість прання;
  • клас віджиму, який вказує на ступінь дбайливого ставлення до білизни;
  • клас енергоспоживання, що характеризує економічність машинки.


Клас позначається буквами від A до G, де A - найвищий клас, G - найнижчий.

Кількість програм для прання

Виробники часто намагаються «напхати» свої машинки купою режимів, це маркетинговий хід, що змушує клієнта подумати, що товар володіє мало не надприродними здібностями. Однак, для правильного догляду за білизною потрібно всього-то 5-7 режимів - бавовна, шерсть, синтетика, делікатні тканини, ручне прання, комбі-прання, сильно забруднена.

Управління програмами прання

Дуже важливо, щоб програмна панель пральної машинки мала зрозумілий інтерфейс, особливо це важливо, якщо машинка купується для літньої людини. Звичайно, в такому випадку краще придбати пральну машину з мінімальною кількістю режимів і інших маркетингових примочок, які в експлуатації більше заважають, ніж допомагають.

функція сушки

Однією з досить важливих додаткових функцій пральних машин, яку підтримують далеко не всі моделі, є можливість сушіння білизни безпосередньо в машинці. Насправді, назвати цю опцію зайвої важко, оскільки, як ми вже говорили вище, ванні кімнати в російських квартирах маленькі, і організувати там хороше місце для сушіння білизни досить проблематично. Потрібно, однак, розуміти, що функція сушки збільшить ціну машинки на 20-30%.

марки

Сучасні виробники побутової техніки мають найширший спектр товарів, проте кожна компанія має свої сильні і слабкі сторони. Якийсь виробник робить міксери найвищої якості, проте його ж пральні машинки залишають бажати кращого.

Взагалі, всі пральні машинки можна поділити на чотири цінові діапазони, і в кожному виділити лідерів якості:

  • еліт-клас - Miele, AEG;
  • високий клас - Candy, Bosch, Siemens, Electrolux, Whirlpool;
  • середній клас - Ardo, Ariston, Beko, Indesit, LG, Samsung;
  • бюджетні моделі - Вятка, Малютка, Ока, Атлант.

Ось, мабуть, основні моменти, на які необхідно звертати увагу при виборі пральної машинки-автомат. Якщо ви приділите увагу всім цим критеріям, машинка не тільки ідеально впишеться у ваш інтер`єр, але і буде довго радувати якісною роботою.

Читайте також статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!