» » » Як вибрати пральну машину?

Як вибрати пральну машину?

Як вибрати пральну машину?

Як вибрати пральну машину? Для початку потрібно зрозуміти, який тип пральної машини вам потрібен. Існують два основних види: пральні машини з фронтальним і вертикальним завантаженням. Чим вони відрізняються і яку саме модель варто вибрати вам. Про все це ми і постараємося розповісти.

Як вибрати фронтальну пральну машину?

Найпоширеніші моделі - це пральні машини з фронтальним завантаженням речей. Це найбільш зустрічаються пральні автомати, з дверцятами по середині. При покупці таких машин, потрібно врахувати вільний простір у вашому будинку, приготуйтеся, що цей апарат буде займати не мало місця. В автомат як правило вміщається приблизно 5 кг речей, хоча є й такі, в які можна завантажити від 7 кг до 10 кг.

Класифікація:

  • Повнорозмірні - висота (85-90 см), ширина (60 см), глибина (60 см), завантаження (5-7 кг);
  • Вузькі - висота (85-90 см), ширина (60 см), глибина (35-40 см), завантаження (3,5-5,2 кг);
  • Супервузькі - висота (85-90 см), ширина (60 см), глибина (32-35 см), завантаження (3,5-4 кг);
  • Компактні - висота (68-70 см), ширина (47-50 см), глибина (43-45 см), завантаження (3 кг);

При виборі пральної машини з фронтальним завантаженням, орієнтуєтеся на те, яка кількість речей ви будете прати.

Як вибрати вертикальну пральну машину?

Основна причина чому люди все більше і більше купують пральні машини з вертикальним завантаженням, це її компактність і універсальність в установці. У таких моделях немає дверцята по середині, кришка розташована зверху, в таку пральну машину завжди можна покласти забуте білизна, або навпаки вийняти його.

Характеристика пральних машин з вертикальним завантаженням, схожа з фронтальними машинами, 85-90 см - висота, 40 см - ширина (як правило). Глибина в вертикальних пральних машинах - 60 см. Такі машини достатньо не широкі, і тому вони відмінно впишуться в маленьку квартирку.

Бак і барабан машини

Необхідно дізнатися з якого матеріалу виготовлений бак пральної машини. Барабан завжди зроблений з неіржавіючої тканини, а ось основою для бака служить, емальований або нержавіюча сталь. Нержавіюча сталь, це надійний і довговічний матеріал, але по гучності в роботі вона поступається. Інші матеріали, такі як, карборан, полінокс, полиплекс і ін., Менш якісні, але зате мають зносостійкість і менш шумні, також для них характерний високий коефіцієнт теплоізоляції. Щоб прання була більш якісна, барабан роблять зі спеціальними захватами, вони піднімають миючу рідину нагору, в результаті відбувається рівномірне перемішування.

«Клас» та енергоспоживання пральної машини

Налічується 7 класів віджиму: від A до G.



Самі ідеальні машини, це машини класу «А». Барабан у таких машин обертається з більшою швидкістю, а віджимання краще. Такі машини акуратно виперуть білизну, і заощадять електроенергію. Пральні машини класу A і В мають кращі показники- С, D і Е - середні показники- F і G - низькі показники.

Такими ж буквами позначають і класи віджимання. Є такі варіанти: від сухої білизни, при 1600 оборотів в хвилину, до вологого, 400 оборотів в хвилину. Варто зазначити, що для махрових тканин підійде віджимання на високих оборотах, а для м`яких тканин найкраще буде віджимання на мінімальній кількості оборотів.

програми прання

Стандартна програма для для різного виду білизни (шовку, вовни, синтетики, бавовни і льону) вже закладені в багато сучасні пральні машини.



Існують і додаткові програми:

  • «Швидке прання» - якщо білизна слабо забруднене;
  • «Замочування» - якщо білизна сильно забруднено;
  • «Додаткове полоскання» - для людей з маленькими дітьми або алергією;
  • "Половинне завантаження" - при неповному завантаженні;
  • «Економічне прання» - при низькій температурі.

У моделях різного класу, кількість програм буде відрізнятися. Якщо пральна машина не дорога, то і кількість програм буде не більшим, ну а якщо ваша машина преміум-класу, то їх кількість відповідно буде більш значним.

Підключення пральної машини

Є два варіанти підключення пральної машини. Заощадити електроенергію допоможе підключення до гарячої та холодної води, але мінус в низькій якості подається гарячої води. Більш правильне рішення, це підключення тільки до холодної води, проте кошти для пом`якшення жорсткої води, також будуть потрібні. Також необхідно подивитися на шланги, за допомогою них машина підключається до водопроводу. Жорстка труба небажана для подібного з`єднання, найкраще, якщо в комплекті вже є гнучкі шланги. Вони бувають одношарові або двошарові. Двошарові завдяки зовнішньому захисному шару більш надійні, але і за вартістю вони в кілька разів дорожче, ніж одношарові.

Вбудована сушка

У кожній сучасній пральній машині, є вбудована сушка. Ця функція дуже зручна, тому що речі з барабана витягуються практично сухими, і залишається лише погладити їх. Гаряче повітря проходить через вологе білизна, отримуючи всю вологу, яка надалі конденсується в спеціальному резервуарі.

У цій функції є свій недолік, це збільшення витрат електроенергії. Також, під час сушіння речі швидко зношуються. Рекомендується не досушивать речі, тому що в іншому випадку вони будуть заминатися.

Безпека в роботі

Щоб не зіткнутися з неприємностями під час експлуатації своєї пральної машини, розробники оснастили моделі різноманітними режимами, що відповідають за безпечне використання.

Практично в кожній пральній машині зараз є така функція, як:

  • «Блок від дітей» - заблокувати пральну машину можна, за допомогою комбінації клавіш, розблокувати точно так же. На дисплеї буде відображено «захист від дітей»
  • «Блок від протікання»:
  • повна - в разі пошкодження чого-небудь в пральній машині, в шланги перестає надходити вода. Передбачено захист від переливу
  • часткова - частковий захист зазвичай встановлюється в недорогих пральних машинах. У шланги в разі проблеми перестає надходити вода. Додаткового захисту від переливу, не передбачено.
  • «Блок від відкривання дверцят під час прання» - блокувальний пристрій вбудовано в замок, що виключає довільне відкриття.
  • «Захист від перепадів напруги в електромережі» - корисна функція, якщо ваша прання переривається неполадками в електромережі. Деякі моделі пральних машин запам`ятовують той період, коли довелося зупиниться, і при відновленні, вони продовжують роботу саме з цього місця. Працездатність прального автомата зберігається в діапазоні від 170 до 255 Вт.
  • Останні моделі пральних машин, славляться своєю безшумністю. Це не заважає вам займатися своїми справами, не відволікаючись на звуки, також це дуже зручно якщо у вас є маленькі діти. При виборі машини, звертайте увагу на децибели, чим менше децибел, тим краще. Пральні машини мають рівень шуму 55 децибел при пранні, а при віджиманні величин децибел збільшується до 70-75.

    Як правильно вибрати пральну машину: якість збірки

    У висновку хотілося б згадати про якість збірки. Так наприклад, виробництво пральних машин в Туреччині повністю автоматизовано, і на довгий експлуатування не доводиться розраховувати (4-5 років), хоча в Австрії та Швеції, машини здатні прослужити вам до 20 років. Також, німецька збірка досить якісна, і готова прослужити близько 15 років, італійська збірка - 8 років.

    А тепер вибір за вами! Ми сподіваємося, що після наших порад, у вас не виникне питання «Як вибрати пральну машину автомат?» Удачі!



    Увага, тільки СЬОГОДНІ!