» » » Пральна машина: як користуватися?

Пральна машина: як користуватися?

Пральна машина: як користуватися?

У наш час важко уявити людину без пральної машини. Існує багато фірм, які виробляють ту чи іншу модель. Визначитися важко, але якщо врахувати всі нюанси, то можна швидко зробити правильний вибір. Купуючи таку техніку, обов`язково необхідно знати правила користування, для того, щоб не призвести до небажаної поломки. Підключенням повинен займатися майстер. Це дасть можливість зберегти гарантію і заощадити ваш час. 

Правила користування пральною машиною 

Ваш вірний помічник - це пральна машина. Як користуватися нею, а саме - використання регульованих кнопок, повинен знати кожен. У деяких машинах вони обертаються в одну сторону, в інших - у зворотній. Для довготривалої роботи своєї помічниці, уважно поставтеся до цього. А якщо машинка з вбудованою електронікою, то необхідно розібратися і з цією технологією. 

Температурний режим

Перед тим як користуватися пральною машиною автомат, потрібно враховувати температурний режим, щоб уникнути небажаного пошкодження речей від сильно високої температури води. Або безрезультатності прання при низькій. Зазвичай, на одязі вказують, при якій температурі прати ті чи інші речі. 

Споживання порошку пральною машинкою



Перш ніж кидати пральний порошок, потрібно ще раз уточнити, як користуватися пральною машиною. Бажано дотримуватися норму його споживання, так як при виставленні режиму на коротку прання, його треба набагато менше, ніж при виставленому повному режимі. Порошок потрапляє в машинку через спеціальні осередки. Зазвичай на них є малюнки або покажчики. При його виборі, звертайте увагу на знак, який вказує, ручне прання, або прання пральних машин автомат. Порошок для ручного прання сильно піниться, це може пошкодити цілісність механізмів. Тому рекомендовано все ж, дотримуватися правил, як користуватися пральною машиною автомат. Можете не шукати відповіді на запитання, куди ж лити відбілюючий засіб. Навіть якщо це не вказано в вашої інструкції. Його можна вливати разом з пральним порошком, в одне відділення. Але, єдине, вона повинна бути повністю суха. 

споживання води



Споживання води багато в чому залежить від обраного режиму прання. Якщо ви встановили регулятор на позицію для сильно забруднених речей, то природно витрати води буде більше, ніж при режимі для делікатного прання, та ще й в скороченому режимі. 

У наш час технології, звичайно ж, не стоять на місці і в продаж надходять машини все більш економні. При виборі, ви зможете вивчити основні правила як користуватися пральною машиною і дізнатися, яке у тій чи іншій моделі споживання води. Згодом, вашу помічницю варто чистити. Так як утворюється накип, і це призводить до швидкого виходу з ладу. Хоча б один раз на рік робіть їй профілактику. Включайте в звичайному режимі, не завантажуючи білизну, а додаючи спеціальний засіб, який рятує від накипу, або просто лимонну кислоту. Вона теж є відмінним санітаром для машинки. 

Приготування речей до завантаження

Перед тим як завантажити прання, потрібно розсортувати одяг за кольором. Тому як можуть відбутися непередбачені і небажані наслідки. Втім, це знає кожна господиня. Обов`язково слід перевірити внутрішність кишень, вилучити все зайве, щоб не пошкодити барабан, деталі, а також самі речі. Але це не все, потрібно розсортувати його з вигляду. Наприклад: бавовняні, лляні, синтетичні тканини. Всі вони повинні стиратися окремо, і для кожного виду обраний відповідний режим. Білизна потрібно ретельно переглянути. Якщо є ненадійно пришиті гудзики, їх потрібно пришити. Якщо порваний кишеню, зашити, щоб при високих оборотах віджиму, його не зашкодило ще більше. При пранні постільної білизни, варто розгорнути його, для більш задовільного результату. Враховуйте також, на яку вагу мокрою прання розрахована машина. Не перестарайтеся з кількістю забрудненої білизни. Можна просто скомбінувати, тяжче, кинути з легким, тоді встановиться баланс, і ваша машина буде служити вам довго і надійно.

Таким чином, пральна машина в будинку - це дуже великий помічник, а якщо враховувати виробника, якого ви вибрали, і правильно за нею доглядати, щоб виконувати всі норми, то вона прослужить вам довго і з повною віддачею. Бажаємо вам удачі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!