» » Як налаштувати швейну машинку?

Як налаштувати швейну машинку?

Як налаштувати швейну машинку?

Незважаючи на те, що придбати вподобану річ можна в будь-якому магазині, є все ж необхідність часом зшити собі що-небудь. Не завжди знайдеться потрібний фасон, а іноді і розмір. Благо, що у кожного вдома є швейна машина. Найчастіше, це аж ніяк не нова модель, а раритет, що залишився з часів дефіцитів.

Уміння зшити що-небудь завжди, а особливо раніше, вважалося головним умінням майстринь. І якщо ви вирішили зайнятися шиттям, то варто пам`ятати про правила експлуатації швейних машин. Особливо, якщо це однолітки ваших бабусь. В основному, машини такого типу мають ножним або ручним приводом, коли рух швейної головки здійснюється силою рук або ніг. У нашій статті ми розглянемо, як налаштувати швейну машинку електричну і ручну.

Налаштування швейної машинки Чайка

Не починайте вести рядок, що не опустивши попередньо лапку і голку. Ручку повертайте лише у напрямку до себе. Змащувати швейні машини потрібно тільки спеціалізованим маслом. Тільки в цьому випадку можна гарантувати справну роботу механізму. Шити необхідно тільки на тих тканинах, які підходять для кожного з видів стібків. Інакше це зашкодить голку, і машинка перестане шити.

У тому, як налаштувати швейну машинку Чайка з ножним приводом, теж немає нічого складного. Для цього кришка відкидається, і швейна головка встановлюється на шарніри. Самі шарніри закріплюються гвинтами. Козирок кріпиться гвинтами, після чого клапан закривається. На клапан опускається швейна головка. Через отвір в козирку ремінь приводу протягується і заправляється в приводное колесо і маховик. Холостий і робочий хід перемикаються поворотом фрикційної шайби.

Головним в тому, як налаштувати швейну машинку такого типу, є правильність установки голки і нитки. При повороті ручки нітепрітягатель повинен бути повернений в крайнє верхнє положення. Вставляється голка в голкотримач до упору, обов`язково повернена плоскою стороною до стрижня лапки.



Голка закручується гвинтом, після чого нітепрітягатель ставиться в верхнє положення для вилучення стрижня котушки. На нього встановлюється котушка ниток. Нитка протягується через нітенаправітель і фрикційні шайби. Після чого вставляється в нітепрітягатель і фіксується в нітенаправітеля головки машини і голкотримач.

Нитка протягується у вушко голки, а нижня нитка заправляється в нижнє відділення - намотується на шпульку. Шпулька вставляється в ковпачок, після чого нитка протягується в отвір, а ковпачок вставляється назад до клацання. Ручка машинки повертається для натягу нитки, після чого обидві нитки заправляються під лапку. Тепер можна приступати до шиття.

Налаштування машинки Подольськ



Цей тип машин також має або ножний, або ручний привід. Хоча, деколи може бути оснащений і електроприводом. Одним з достоїнств машинки є її можливість шити щільні і товсті тканини. Для того, щоб машинка прослужила довше, також є ряд правил її експлуатації та налаштування.

Головне, що потрібно пам`ятати перед тим, як налаштувати швейну машинку Подольск, це складність установки леза голки. Лезо повинно бути повернуто вліво, тому що човник знімає нитку з голки справа. Якщо є необхідність замінити голку, то треба пам`ятати, що спіл колби спрямований вліво. Нитка ж заправляється всередині машини, праворуч. Також, перед тим, як налаштувати ручну швейну машинку, всі рухомі частини знімаються. Кріплення перевіряються і в разі необхідності, послаблюються або затягуються.

Змащувати машинку потрібно дуже ретельно, закопуючи масло для швейних машин на всі рухомі деталі і кріплення. Змащуючи ручку, варто її прокрутити, щоб масло рівномірно розподілилася. Але не варто перестаратися, а то краплі олії можуть згодом потрапляти на тканину.

Головне, що варто змастити - це ручний привід і його гайки. Оскільки це найбільш рухлива частина машини. Дерев`яна ручка повинна бути щільно зафіксована. В іншому випадку, варто развальцевать її молотком, поставивши на металеву поверхню. Так слід чинити лише, якщо ви впевнені в своїх навичках.

Щоб у машини не виникало т.зв. «Ефект оліфи», варто змащувати машину тільки спеціалізованим маслом. Причому, робити це слід незалежно від того, як часто ви користуєтеся машинкою. Для запобігання несправностей змащувати деталі машини варто з якоїсь періодичністю. Також зберігати машину потрібно в спеціальному футлярі і місці, захищеному від сонця і пилу.

Якщо машина перестала працювати через нехтування правилами зберігання, то розгвинтити всі рухомі деталі і ретельно їх змастіть. Дайте машинці постояти так добу, після чого зберіть її і перевірте справність, випробувавши на невеликому клаптику непотрібної тканини.

Для правильного шиття необхідно правильний рух нитки і нітенатяжітеля. Нитка повинна виходити вільно в піднятому положенні лапки. Для того, щоб цього домогтися, потрібно відкрутити регулювальну гайку і зняти шайбу. Потрібно переконатися, що всередині шайби є штовхач нитки. В шайбі є перемичка, яку можна трохи втиснути викруткою або плоскогубцями. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!