» » » Чи можна кондиціонер включати взимку?

Чи можна кондиціонер включати взимку?

Чи можна кондиціонер включати взимку?

Кондиціонер - це пристрій, призначений головним чином для зниження температури повітря всередині приміщень в жарку погоду. З цього випливає, що сезон для експлуатації кондиціонерів - це літо. А чи можна використовувати кондиціонер взимку? Так, можна (а іноді і потрібно). По-перше, є такі приміщення, яким охолодження потрібно навіть в зимовий період (пекарні, кімнати, в яких встановлені сервери). А по-друге, багато моделей кондиціонерів мають також і режим обігріву.

При яких температурах можна включати кондиціонер

Більшість що надходять у продаж побутових кондиціонерів мають обмеження по мінімальній температурі, при якій їх можна використовувати. Як правило, в інструкції до таких приладів вказано, що вони можуть експлуатуватися при температурі на вулиці до - 5 °. Робота кондиціонера при більш низькій температурі призводить до більш швидкого зношування техніки і її поломки. Найчастіше в кондиціонері густіє масло, і все деталі, що обертаються працюють без змащення. А що виділяється в процесі роботи кондиціонера конденсат призводить до обмерзання зовнішнього блоку апарату.

Дізнатися, при якій температурі можна використовувати саме вашу модель, ви можете в паспорті, що входить в комплект приладу.

Як користуватися кондиціонером взимку?



Якщо вам необхідна робота кондиціонера в режимі охолодження навіть взимку, встановіть на нього додатково зимовий комплект.

Якщо ви хочете придбати такий кондиціонер, який міг би працювати на обігрів при температурі нижче - 5 °, проконсультуйтеся з фахівцями. На даний момент на ринку можна знайти такі моделі, які працюють на обігрів і при -25 °.

Ознайомтеся з іншою статтею по цій темі - Як включити кондиціонер на обігрів. Також вам можуть стати в нагоді відповіді на питання Чи можна обігрівати приміщення офісним кондиціонером.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!