» » » Як опалити гараж?

Як опалити гараж?

Як опалити гараж?

Оскільки будь-якому власникові авто потрібно буде проводити достатньо часу в гаражі, варто подумати про його благоустрій. Особливо в холодну пору року. Адже морози дуже шкодять автомобілю, і підтримка певної температури може запобігти поломку вашого «залізного коня». Обігрів гаража взимку - питання індивідуальне, і залежить від можливостей.

електроприлади

Це один з найбільш поширених рішень питання - чим краще опалювати гараж? Електричні прилади в залежності від свого типу мають різний електроспоживання і ціну.

Багато автолюбителів роблять такі прилади своїми руками. Наприклад, загальновідомий «козел». Це саморобний прилад великої потужності. Його плюс - доступність і дешевизна, а мінус - ризик короткого замикання.

Можна вирішити задачу, як обігріти гараж, купивши електричні нагрівачі з спрямованим дією. Вони більш надійні і менш енерговитратні.



Можна придбати вентиляційний нагрівач повітря. Він направляє теплі потоки повітря по всьому периметру приміщення, або на певну зону - підлогу або стіни.

Такий обігрівач через малої потужності, не може нагріти все приміщення, тому його можна використовувати разом з іншим опалювальним приладом.



Варто не забувати, що через велику кількість обігрівачів може траплятися перенапруження в мережі, і при поганій проводці приводити до замикань і перегорання.

Газовий обігрівач

Як опалити гараж за допомогою газових плит? Перед тим, як вирішити це питання, потрібно з`ясувати який обігрівач ви хочете встановити. Газові обігрівачі бувають двох видів: каталітичні і інфрачервоні.

  • Інфрачервоні обігрівачі є газовий пальник з керамічними секціями. Газ, в процесі згоряння, нагріває кераміку, і тепло піднімається вгору. Нагріте повітря поширюється від статі до стелі. Цей обігрівач має достатню потужність, щоб обігріти все приміщення, що робить його більш привабливим, ніж електроприлади. Мінус - це продукти згоряння газу, які залишаються в повітрі. Щоб уникнути цього, приміщення постійно потрібно провітрювати.
  • Каталітичні газові обігрівачі - це конструкція з пальника і закритих керамічних секцій. В результаті чого, газ нагріває приміщення, не залишаючи в повітрі продукти розпаду, а нейтралізуючи їх усередині секцій.

Піч - буржуйка

Цей опалювальний прилад є найбільш економічним і потужним. Працює піч на твердому паливі - вугіллі, дровах та ін. Перед тим, як опалювати гараж взимку цією піччю, ознайомтеся з правилами пожежної безпеки, тому що в печі відбувається процес горіння.

Будьте уважні з експлуатацією печі, і завжди вимикайте її перед відходом з гаража, щоб уникнути пожежі.

Правила техніки безпеки

  • Опалюючи гараж піччю-буржуйкою, переконайтеся в наявності хорошої вентиляції і повної відсутності легкозаймистих предметів біля печі.
  • Користуючись електроприладами, пам`ятайте про потужностях приладів. Встановіть запобіжник, що відключає подачу струму, при перевантаженнях, скачках напруги або замиканнях. Також переконайтеся у відсутності легкозаймистих предметів біля стаціонарної або переносний розетки.
  • На нагрівальних приладах забороняється розігрівати їжу, сушити одяг і взуття.
  • При обігріві газовими приладами, переконайтеся, що балони з газом зберігаються в належних умовах. Обов`язково для цього гараж повинен бути вище рівня землі - через особливості газу осідати в нижніх точках приміщення. Перед тим, як включати світло в такому гаражі, варто перевірити балони на предмет витоку газу, ознака цього - характерний запах в приміщенні.

Утеплення своїми руками

Для того, щоб обігрів приміщення був найбільш ефективним, попередньо варто подбати про теплоізоляції гаража. Для цього внутрішні стіни викладають шлакоблоками або пінобетонними блоками, а облицьовують деревно-стружкових плит. А залізні ворота гаража краще утеплити пінопластом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!