» » » Інфрачервоні обігрівачі: як вибрати?

Інфрачервоні обігрівачі: як вибрати?

Інфрачервоні обігрівачі: як вибрати?

Інфрачервоні обігрівачі - аж ніяк не нове слово в техніці. Ними користувалися ще наші бабусі і дідусі в Радянському Союзі. Однак на сьогоднішній день ці пристрої пройшли значну модернізацію в порівнянні зі своїми попередниками і стали значно безпечніше і ефективніше. У цій статті ми підкажемо, який вибрати інфрачервоний обігрівач, щоб не мерзнути взимку.

Механізм роботи ІК обігрівача

В першу чергу потрібно розібратися, що таке інфрачервоний обігрівач. Інфрачервоний обігрівач - це опалювальний прилад, в якому в якості нагрівального елементу використовується випромінювач інфрачервоних хвиль.

Залежно від того, яку форму має випромінювач, виділяють:

  1. ІК обігрівачі з відкритою спіраллю (на даний момент майже вийшли з ужитку через високу пожежонебезпеку і низьку ефективність).
  2. ІК обігрівачі з кварцовою трубкою. Їх, як правило, кріплять під стелею, так як потужна хвиля теплого повітря від такого обігрівача завжди спрямована в одну точку і оптимальним є варіант, коли тепло розсіюється поступово при русі від стелі до підлоги.
  3. ІК обігрівачі з тепловипромінюючої пластиною вважаються кращими ІК обігрівачами. Хоча максимальна температура їх нагрівання нижче, ніж у обігрівачів з кварцовою трубкою, її цілком вистачає для рівномірного прогріву невеликого приміщення.

Поради щодо вибору пристрою



Якщо ви визначилися з типом обігрівача, наступне питання, який перед вами виникне, це безпосереднє придбання пристрою під параметри приміщення. Перед тим, як вибрати інфрачервоний обігрівач, врахуйте наступні моменти:

  • Подумайте, чи будете ви користуватися тільки цим обігрівачем або він буде лише доповнювати центральне опалення.
  • Розрахуйте теплову потужність, необхідну для опалення вашого приміщення: в середньому, для житлових приміщень, ця величина виводиться з розрахунку 100 Вт на квадратний метр площі.
  • Дізнайтеся максимальну теплову потужність обігрівача, який ви плануєте придбати. Вона повинна бути приблизно рівною розрахованої вами потужності. В середньому, ІК обігрівачі розраховані на приміщення до 40 м2.
  • Якщо мова йде про покупку стельового обігрівача, переконайтеся, що висота стель у приміщенні дозволяє повісити обігрівач на висоті 2,5-3,5 м над підлогою.

Щоб зрозуміти, який інфрачервоний обігрівач краще, вам також необхідно буде звернути увагу на додаткові опції:

  • термостат;
  • захист від перегріву;
  • датчик від перекидання;
  • пульт дистанційного керування.

Більше інформації за способами підтримання комфортної температури в квартирі ви знайдете в статті Як обігріти будинок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!