» » » Як облаштувати гараж?

Як облаштувати гараж?

Як облаштувати гараж?

Кожен автолюбитель набуває «будинок» для свого автомобіля. Після цього з`являється питання облаштування гаража. Варто пам`ятати, що облаштовуєте гараж ви для себе, тому в проекті вашого приміщення повинно бути закладено зручність, якість і функціональність створюваного приміщення. Звичайно, не втрачайте момент естетичності в оформленні. Облаштування гаража своїми руками має на увазі під собою кілька важливих етапів робіт. Почніть з планування всього облаштування вашого приміщення.

план

  • Намалюйте все контури гаража, з урахуванням довжини, ширини і висоти приміщення;
  • Визначтеся з воротами, які вам подобаються;
  • Сплануйте місце для стоянки вашої машини так, щоб ви з неї виходили з зручністю і нічого не зачіпали;
  • Розплануйте внутрішній простір гаража, з огляду на всі великі предмети: шафа, верстак, мийка та інші. Якщо після цього ніякого місця не залишилося, то придумайте антресолі і різні полички.

Після того, як ви зробили ескіз всієї роботи, вам необхідно подумати про облаштування свого гаража з таких ракурсів:

  • Підлоги. Найкращим варіантом статі є наливний або ж садовий паркет. Такі матеріали будуть довговічні, міцні і стійкі до будь-якої вологості. Ще ці підлоги хороші тим, що пролиті хімічні речовини не завдають їм шкоди, як і тиск від ваги автомобіля.
  • Оглядова яма. Перед тим, як робити яму, перевірте рівень грунтових вод: якщо він низький, то у вас не буде жодних проблем. Глибину ями ви можете розрахувати за своїм росту- ширина зазвичай складає 80 см, а довжина залежить від марки машини. Але передбачайте запас довжини, тому як машину ви можете і поміняти в майбутньому.
  • Стіни. Хорошим покриттям стін в гаражі є кахельна плитка. Звичайно, підійде і безліч інших матеріалів.

утеплення стін

Внутрішнє облаштування гаража вимагає також і утеплення стін приміщення. Для того щоб зробити правильний утеплення, ви можете використовувати:

  • Мінеральну вату;
  • Пінопласт;
  • Теплоізолюючі панелі.

Для початку процесу утеплення виготовте каркас з дерев`яних брусів, який прикріплюється до стін і стелі дюбелями. Ніші, які утворилися, заповнюють матеріалом для утеплення і покривають фанерою або панелями. Після утеплення можна встановити опалювальні прилади, а якщо гараж близький до вашого приватного будинку, то краще за все зробити одну загальну опалювальну систему. Інфрачервоний обігрівач - відмінна альтернатива. Він оснащений автоматичним управлінням, безпечний з точки пожеж і економічний.

Система вентиляції і проводка



Як облаштувати гараж своїми руками далі? Продумайте наявність системи вентиляції, яка повинна видаляти всі вихлопні гази і неприємний запах бензину. Найкраще встановити приточную і витяжну трубу в різних кутах гаража, що забезпечить природний повітрообмін в приміщенні. Заздалегідь продумайте розташування розеток. Проводку можна зробити в два способи:

  • Відкрито - поверх всіх стін;
  • Приховано - в спеціальних канавках, які підготовлені для кабелів.

Другий варіант більш естетичний і безпечний. До питання проводки підходите дуже серйозно, а якщо ви не впевнені в своїх силах, то зверніться до фахівця.

Освітлення і огорожу



Продумайте всю систему освітлення вашого приміщення. Кращий варіант - це використання не однієї лампи, а хоча б двох. Так вам буде легше виконувати всі роботи в гаражі. Тепер варто перейти до питання воріт вашого гаража. Тут будьте особливо уважні: ворота будуть захищати весь ваш гараж. На даному етапі ринок пропонує такі варіанти воріт:

  • рулонні;
  • орні;
  • Підйомно-поворотні;
  • Секційні.

Коли ви почали вибирати ворота, то найкраще зупинити свій погляд на автоматичному варіанті. Їх можна буде відкривати пультом, не виходячи зі свого автомобіля, що більш комфортно, ніж інші варіанти. Але все ж передбачте і ручний режим відкриття воріт гаража: якщо відключиться електроенергія, то блокування воріт не буде, і ви зможете виїхати з приміщення.

Робоче місце

Як облаштувати гараж для максимального комфорту і функціонування? Майже кожному власнику гаража потрібно мати своє робоче місце. Для початку виготовте собі верстак. Матеріал на нього використовується різний:

  • дерево;
  • метал;
  • Комбіноване використання матеріалів.

Якщо говорити про обладнання для гаража, то найоптимальнішим варіантом є верстак дво- або ж трирівневий. Так ви зможете розміщувати багато корисних і потрібних речей. Якщо ваш верстак зроблений з дерева, то покрийте його стільницю металом, щоб проводити там різні роботи і не шкодити увазі верстата. Чим більше поличок в вашому гаражі, тим краще. Їх виготовляють з дерева або металу. Також вам не завадить шафа невеликого розміру для зберігання різних інструментів, речей. Придумайте вішалки для робочого одягу, які можуть бути у вигляді звичайних гачків на стіні гаража.

Про те, як обладнати гараж, можна знайти величезну кількість відео, які допоможуть навіть зробити індивідуальний інтер`єр вашого приміщення. Головним аспектом залишається закупівля всіляких інструментом і матеріалів, які знадобляться вам для роботи. Тому запасіться натхненням, терпінням і позитивним настроєм, які допоможуть вам справитися з завданням оформлення комфортного гаража для вашого автомобіля!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!