» » » Які батарейки краще?

Які батарейки краще?

Які батарейки краще?

Сучасні пристрої, будь-то пульт управління від побутової техніки, переносний прилад або дитяча іграшка, неможливо уявити без використання батарейок. Але, незважаючи на багатство вибору, мало хто знає, які бувають батарейки, як довго вони працюють і які з них зберігають заряд максимально можливий час.

Які бувають батарейки

  • Сольові. Термін служби невеликий. Швидка втрата заряду. При їх маркування використовується буква R.
  • Алкалінові (лужні). Відрізнити можна за написом Alkaline на корпусі. У порівнянні з сольовими мають кращу якість і більш тривалий термін служби. При маркуванні таких батарейок використовують букви LR.
  • Ртутні. За назвою ясно, що заправлені вони оксидом ртуті. Терміни зберігання досить великі, як і розміри батарейок. Великого поширення не отримали.
  • Літієві. Що знаходиться в складі батарейок літій зберігає найбільшу напругу при невеликих розмірах. Тому батарейки такого типу служать довше інших, зберігають заряд протягом значного терміну і можуть витримувати значні перепади температур.

види пристроїв

Якщо ви задумалися, як батарейку вибрати краще для приладу, то вибір її безпосередньо залежить від того пристрою, в яке ви маєте намір її встановити.



За кількістю споживання енергії пристрої розділяються на групи:

  • Низького споживання енергії - годинник, пульти і т.п. Для них підходять найдешевші сольові батарейки, так як їх потужності достатньо, щоб забезпечити роботу цих пристроїв протягом 12-16 місяців.
  • Середнього споживання - цифрове обладнання - радіоприймачі, аудіоплеєри, КПК і т.п. Один комплект алкалінових батарейок забезпечує роботу таких пристроїв протягом 15-20 годин.
  • Інтенсивного споживання - ліхтарі досить великої потужності, іграшки і т.п.
  • Цифрові фотокамери. Вони витрачають енергію не завжди, короткими потужними ривками (харчування спалаху). Тому для них потрібні спеціальні батарейки, що володіють великою потужністю заряду і здатністю до швидкого відновлення.

Коли ви зупинилися на тому, яку вибрати батарейку, звертайте увагу на написи на батарейках. Практично всі виробники стали вказувати, в якій області можна застосовувати їх вироби з найбільшим ефектом. Проведені дослідження і тести показали, що з цими рекомендаціями варто довіряти. Зазвичай виробники механізмів, для роботи яких потрібні батарейки вказують які батарейки варто вибрати

Акумулятори



Якщо ж складність вибору полягає в тому, як вибрати акумуляторні батареї, які служать довше звичайних, то вони бувають наступних видів:

  • Лужні (RAM) - ціна їх невисока, як і термін служби (в межах 50-ти перезаряджень). Не витримують негативних температур.
  • Свинцево-кислотні (SLA) - хороші там, де потрібна велика потужність і не створюють проблем габарити акумулятора. До недоліків відносять тривалий час зарядки і вихід з ладу в разі глибокої розрядки. У різних умовах можуть витримувати до 600 зарядок.
  • Нікель-кадмієві (NiCd) - забезпечують великий струм і можуть витримати коротке замикання. Витримують різницю температур від -40 ° до + 50 ° С, швидко заряджаються, розраховані більш ніж на 1000 циклів зарядки.
  • Нікель-металгідридні (NiMH) - їх переваги не такі великі, як недоліки - близько 500 циклів, тривалий час зарядки, висока ціна.
  • Літій-іонні (Li-Ion) - питома ємність вище, ніж у всіх інших, найменший саморазряд, термін роботи до 10 років. Кількість циклів більш 1000. До недоліків можна віднести високу вартість.
  • Літій-полімерні (Li-Pol, Li-Polymer) - в даний час досить дороги і недовговічні.
  • Літієві (Li-Metal) - застосовуються рідко і в певних пристроях.

Тепер нескладно визначити, які батарейки краще і придбати ті, що найбільш відповідають вашим потребам.

Найбільш популярними є батарейки, що випускаються під брендом Duracell, не менше популярні Varta, Energizer і Maxell. За ціною найбільш доступні Panasonic, GP, Sony та інші.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!