» » » Як розібрати пульт?

Як розібрати пульт?

Як розібрати пульт?
Як розібрати пульт?

У кожному будинку є побутова техніка, яка працює від пульта дистанційного керування. Згодом пульт може вийти з ладу з різних причин. І для того щоб полагодити або почистити пристрій, потрібно його розібрати.

Як розібрати пульт ДУ



Для виконання даної процедури знадобиться лише викрутка невеликого розміру або кухонний ніж (краще тупий).

  1. Перед початком роботи необхідно витягти батарейки або акумулятори, відкривши задню кришку пристрою.
  2. Якщо у відсіку для батарейок такі, які фіксують кріплення - значить пульт розбирається шляхом їх відкручування. Просто відкрутіть болтики або гвинтики, щоб розібрати корпус пристрою. В іншому випадку верхня і нижня частини корпусу з`єднані між собою внутрішніми замикалися елементами.
  3. Вставте жало викрутки в місце з`єднання корпусних частин і акуратно подденьте одну з них, приклавши при цьому достатнє зусилля.

Поради і застереження

  • Недолік способу полягає в тому, що є ризик подряпати корпус пульта або навіть зламати замикаються кріплення. Тому, якщо ви не хочете зіпсувати естетичний вигляд приладу, то використовуйте пластиковий або гумовий інструмент;
  • Перед тим, як розбирати пристрій, постеліть білий аркуш паперу, щоб не втратити дрібні деталі;
  • При наявності кріпильних елементів запам`ятайте їх розташування, так як можуть виникнути проблеми при подальшій збірці;
  • Якщо батарейки знаходяться в окисленні стані, то потрібно їх заміна. По можливості використовуйте акумулятори (не піддаються окисленню і мають великий термін служби). Для справної роботи пульта також буде потрібно зачистка контактів і видалення забруднень;
  • Якщо зламана кришка батарейного відсіку, то краще її замінити;
  • Будьте уважні з дрібними деталями і мікросхемами.

Як почистити пульт ДУ

  1. Вийміть батарейки або акумулятори з відсіку і розберіть пристрій за описаною вище схемою.
  2. Розібране пристрій складається з корпусу, мікросхеми і гумової прокладки з кнопками для управління. Всі елементи підлягають ретельному очищенню.
  3. Акуратно видаліть забруднення з мікросхеми, використавши м`яку ганчірочку з очищує розчином (можна використовувати невелику кількість шампуню, засіб для миття посуду або звичайне мило). Ні в якому разі не використовуйте жорсткі щітки і губки, так як можна пошкодити напилення мікросхеми, від якого залежить працездатність пульта дистанційного керування. В крайньому випадку можна почистити схему руками. Для кращого ефекту очищуючий засіб можна замінити спиртом (одеколон, горілка та інші спиртовмісні рідини не підійдуть). При роботі не слід занадто сильно мочити плату. Після закінчення процедури ретельно просушіть схему (можна скористатися феном).
  4. Гумову прокладку і корпус можна очистити від бруду і жиру, промивши засобом під струменем теплої води. Дати складових частин ретельно просохнути щоб уникнути швидкого окислення внутрішніх контактів пульта або неправильної роботи пристрою (скористайтеся феном або просушіть частини на батареї).
  5. Потім зберіть пульт ДУ, вставте батарейки перевірте роботу пристрою.
  6. Якщо якісь з кнопок не працюють, значить проблема не в бруді. У цьому випадку буде потрібно заміна несправних клавіш. Щоб усунути цю проблему необхідно придбати набір для ремонту (купити можна у відділі господарських товарів). Набір включає в себе нові кнопки і силіконовий клей. Приклейте кнопки замість старих на гумову прокладку і дайте підсохнути.


До слова, правильна робота пульта дистанційного керування залежить від його налаштування. Поради по автоматичної і ручної настройки шукайте в нашій статті Як налаштувати універсальний пульт.

Якщо ваш пристрій вийшло з ладу остаточно і його очищення не допоможе повернути працездатність пульта, то не поспішайте купувати новий апарат. Зі звичайних підручних засіб можна змайструвати новий пристрій своїми руками. Як - читайте в статті Як зробити пульт управління.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!