» » » Як зняти патрон з дрилі?

Як зняти патрон з дрилі?

Як зняти патрон з дрилі?

Якщо вам стало все частіше приходити така думка, що свердло провертається під час роботи, а ви з цим нічого не можете зробити, так як зубчастий ґедзь рухається все з більшим і більшим працею, то можна сміливо говорити про те, що прийшов час міняти патрон дрилі . Отже, давайте подивимося, як поміняти патрон на дрилі.

Знімаємо патрон перевіреним способом

Найголовніше питання, який стає перед майстром в цей момент - це як правильно витягти патрон з дрилі. Патрон в більшості випадків закріплюється за допомогою гвинтового стрижня або так званого шпинделя. Тому для того, щоб гвинт відкрутити, необхідно відкрити патрон для затиску і відкрутити його за допомогою звичайної викрутки. У разі, коли патрон не піддається, по голівці можна постукати молотком і після цього знову спробувати відкрутити його. Дуже часто цього буває цілком достатньо, і при обертанні шпинделя разом з ним буде обертатися і патрон. Тепер затискаємо головку дрилі в лещата і, притримуючи ключем, витягаємо патрон. Так виглядає проста процедура зняття патрона з дрилі, яка не має утяжеляли механізму. Однак існує й інший спосіб того, як зняти патрон з дрилі.

Простий спосіб заміни патрона

Спочатку ми відкручуємо гвинт, на якому тримається патрон за допомогою спеціальної викрутки, а потім нам залишається просто вийняти старий зіпсувався патрон і поставити на його місце новий. Цей спосіб набагато легше і швидше першого. Виконати його можна в домашніх умовах, не розриваючи процесу ремонту приміщення.



Закріплюючи новий патрон, слід пам`ятати, що якщо ви часто їх міняєте, то найкраще використовувати бистрозажімний патрон. Якщо ж вам необхідно встановити досить велике свердло, то бажано закріпити ключовий патрон, так як саме він прослужить вам довгий час.

Тепер ви знаєте, як розібрати патрон дрилі для того, щоб замінити його на новий. Це зробить роботу вашої дрилі правильної і ефективної. Тільки після того, як ви розберете патрон, ви зможете його зняти з інструменту.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!