Як користуватися audacity?

Як користуватися Audacity?

Вже не один рік існує дуже корисна програма для вокалістів і просто любителів музики людей. Ця програма називається Audacity. Вона створена для зміни голосу людини. У ній ви можете зробити голос більш м`яким і ніжним, як ніби він шовковий або навпаки надати йому якусь брутальність і жорсткість. Все залежить від музичного твору, що ви виконуєте. Що стосується функціональності то це програма нескладна у використанні, і ви швидко навчитеся всім її можливостям. Але все ж, як користуватися програмою Audacity? Ми відповімо вам на це питання в нашій статті.



Природно, як у будь-якої іншої програми у Audacity є своя панель інструментів. Всі інструменти підписані цього ви зможете швидко їх ідентифікувати.

Панель інструментів

  • Виділення. За допомогою цього інструменти ви виділяєте ту ділянку треку, що вам потрібно змінити. Це найголовніший і початковий інструмент. Якщо ви будите виділяти весь голос, то вам доведеться, можливо, виділяти відразу весь файл або по окремих його частин, де є саме ваш голос.
  • Зміна обвідної. Це також дуже важлива функція. Так як за допомогою саме цього корисного інструменту ви робить так, що звук з`являється плавно і також плавно притухає.
  • Зміна семплів. Сама назва говорить, що робить цей інструмент (змінює семпли). Тобто змінює звуковий фрагмент невеликого обсягу. Це ще вона функція програми Аudacity. Як користуватися цією функцією і іншими детально описано в нашій статті.
  • Масштабування. Цей інструмент або збільшує або зменшує певну ділянку обраного вами звукового файлу. Коли ви змінюєте вихідну довжину, то звучання також буде змінено. Це потрібно завжди враховувати.
  • Зрушення доріжки часу. Ця функція дає вам можливість переміщати дорожники і цим робить більш коректне їх відтворення. І якщо ви працюєте з кількома звуковими треками або файлів, то цей інструмент ваша «паличка-виручалочка».
  • Універсальний інструмент схожий по функціональності з інструментом «зміна семплів», хоча його редагування можливе лише на конкретно виділений ділянках файлу.

вторинні інструменти



Крім основних функцій в цій програмі є і звичні всі функції «копіювати», «вирізати», «вставити» ... Ці функції можна знайти в панелі «Правка». Типові команди ви також знайдете якщо розкриєте панель «Control Audacity».

Практика

Для того що б змогли змінити свій голос вам потрібно зробити не одне, а кілька різних дій. Все залежить від того, чого ви хочете домогтися в роботі з цією програмою.

  • переконайтеся, що ваші прилади працюють справно: мікрофон, гарнітура
  • вибираємо в меню «Новий файл»
  • починаючи запис натискайте кнопку «record», після запису «stop»
  • потім виділіть потрібний фрагмент треку і зайдіть в мену «Effect», тисніть «ОК», потім вибирайте «Normalize», і «Equalization» і також підтверджуйте.
  • Натисніть в меню «Edit», далі «Preferences». Потрібно вибрати в списку «Quality» і перевірте що «Default Sample Rate» коштує на 44100Hz.
  • далі виберете пункт «File Formats» і перевірте що формат звуку, це Bit Rate, стоїть на 64. Далі вибираємо пункт »Find Library». Шукаємо файл «Lame Encoder» і «тиснемо» мишкою на нього двічі. Потім експортуємо цей файл в Мр3, у вкладці «Файл». Сподіваємося, вам сподобалася програма Аudacity. Як користуватися цією програмою ми вам розповіли, залишається тільки завантажити її і почати практикуватися. Також ми вам радимо перейти по засланні. Там ви теж знайдете багато собі корисної інформації по цій темі.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!