Як малювати в фотошопі?

Як малювати в Фотошопі?

Сьогодні мистецтво поступово переходить в цифрову площину. Все більше людей прагнуть творити за допомогою комп`ютерів: малювати, створювати музику і анімацію. Для багатьох вміння створювати цифрові малюнки - це не просто хобі, а й непогана можливість заробити.

Малювати на комп`ютері можна, використовуючи різне програмне забезпечення, але однією з найбільш популярних програм для малювання є "Adobe Photoshop". Але як навчитися малювати в Фотошопі?

База для малювання

Часто люди запитують про те, чи можна малювати в Фотошопі, якщо ти не вмієш малювати в принципі. Досвідчені цифрові художники стверджують, що це зовсім необов`язково, адже навчитися малювати можна з нуля. Проте, принципи малювання ті ж, що і при створенні малюнків на папері: перспектива, передача кольору і світла, тіней, пропорції і основи композиції. Саме тому вважається, що людині, що уміє малювати, освоїти виробництво цифрових ілюстрацій в Фотошопі простіше.

Перш ніж починати освоювати малювання на комп`ютері, ознайомтеся з основами рисунка в принципі. Це значно спростить завдання, і ви швидше зможете створювати більш красиві і реалістичні зображення на комп`ютері.

Крім того, бажано, щоб ви ознайомилися з інструментарієм "Adobe Photoshop". Таким чином ви зможете зрозуміти основні його можливості і при необхідності будете використовувати їх, не втрачаючи час на пошук потрібного інструменту.

Як малювати в фотошопі: планшет або миша?



Як правило, у звичайного користувача немає графічного планшета, тому для малювання він змушений озброїтися звичайної мишею. Малювання мишею має свої недоліки: складніше контролювати точність ліній і штрихів, рука швидко втомлюється. Якщо ви вирішили навчитися малювати на комп`ютері, на перших порах вам все ж варто поцікавитися тим, як малювати в Фотошопі мишкою. Почавши створювати зображення мишею, ви зможете зрозуміти, чи подобається вам це заняття і чи хочете ви більш поглиблено вивчити його.

Рано чи пізно любителі малювати все ж вирішуються на покупку графічного планшета. З ним працювати простіше, адже складається враження, що ви малюєте олівцем, та й рука знаходиться в звичному положенні.

Як навчитися малювати в Фотошопі?

Умовно можна виділити три основні шляхи, по яких ви можете піти, щоб дізнатися, як малювати в Фотошопі:

  • Відвідування очних курсів з малювання в Фотошопі. Даний метод досить дорогий, але його головною перевагою є те, що поряд з вами завжди буде ваш учитель, який допоможе виправити недоліки вашої роботи.
  • Проходження онлайн-курсів з тематики. Хоча такі курси теж платні, вони дозволяють вам займатися в зручний для вас час і в зручному місці, позбавивши вас від необхідності викроювати час в звичному графіку для відвідування заняття.
  • Навчання по урокам і відео-уроків в Інтернеті. У мережі є безліч недорогих і безкоштовних уроків з малювання. Вибираючи сподобалися, ви можете поступово освоювати малювання в Фотошопі.

Основні інструменти для малювання в Фотошопі



Кисть (Brush) - основний інструмент, яким ви будете користуватися. З його допомогою ви зможете створювати найрізноманітніші лінії. Як малювати в Фотошопі за допомогою кисті? Досить вибрати інструмент на панелі і провести ним потрібну лінію. Здавалося б, все просто, але справа ускладнюється тим, що у інструменту є безліч налаштувань. Якщо ви заглянете в них, ви побачите, що кисті можуть бути різної форми, різного розміру, жорсткості і ін.

Ластик (Eraser) допоможе вам видалити з малюнка невдалі деталі. Він також може мати різну форму, розмір і жорсткість. Принцип його роботи відрізняється від кисті тільки тим, що він стирає. Важливо пам`ятати про те, що прати він буде фоновим кольором, яким би він не був.

Заливка (Paint Bucket) допоможе вам залити певну ділянку зображення бажаним кольором.

Градієнт (Gradient) - інструмент для заливки, що дозволяє створити плавний перехід між квітами. Градієнти можуть мати різну форму і бути спрямованими в різні боки.

Як намалювати пряму лінію в Фотошопі?

Малювання в своїй основі зводиться до малювання ліній. Звичайно, пізніше за допомогою різних інструментів їх приводять до потрібного вигляду, але все ж малювати лінії необхідно.

Для створення прямих ліній в цій програмі є інструмент, так і названий - «Лінія». Вибрати його можна, натиснувши на значок на панелі інструментів або гарячу клавішу «U». Далі ви можете вибрати розмір, товщину та ін. Щоб намалювати лінію, проведіть мишкою з затиснутою лівою клавішею.

Ще один спосіб створити пряму лінію - скористатися інструментом «Пензель». Виберіть потрібну вам кисть і поставте нею точку в будь-якому місці малюнка. Після цього затисніть «Shift» і поставте другу точку. Ви побачите, що поставлені вами точки автоматично з`єднаються відрізком.

Як намалювати криву лінію?

Найпростіший спосіб намалювати криву лінію в Фотошопі - провести її від руки «Пензлем» або «Олівцем». Якщо такий варіант вам здається занадто простим, ви можете намалювати пряму лінію, а потім викривити її за допомогою інструментів Photoshop. Робиться це досить просто і не вимагає якихось навичок. Пробуйте!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!