» » Як написати звіт по практиці?

Як написати звіт по практиці?

Як написати звіт по практиці?

У звіті по практиці необхідно не просто описати вашу діяльність в період проходження практики в організації, а написати про свої успіхи і досягнення. Практика - це особливий вид навчання, коли студент на підприємстві або в організації вчиться застосовувати отримані за навчальною лавою навички. Це перший досвід роботи. Від того, як ви покажете себе на практиці, залежить дуже багато чого. Для успішних учнів практика є перспективним способом знаходження роботи. Особливо в державних організаціях, де інформація поширюється стрімко. У школах чи лікарнях, наприклад, про вас будуть питати у вашого куратора практики. До його думки прислухаються.

Якщо ви успішно пройшли практику, то написати звіт зможете досить легко. Він складається з наступних документів:

Характеристика на практиканта, щоденник практики, звіт практиканта, календарний план проходження практики, відгук керівника практики.

Як пишеться звіт по практиці



Сам звіт по практиці пишеться за такою структурою:

  1. Вступна частина. Тут викладаються місце проходження практики, вид практики (навчально-ознайомча, виробнича або переддипломна), мета практики.
  2. Зміст: включає вивчення теоретичного матеріалу, виходячи із завдань практики, і рішення практичних завдань, поставлених керівником практики перед практикантом. Якщо ви працювали в групі і виконували однакові завдання, звіт у вас буде свій, в якому ви відобразіть освоєння теоретичного матеріалу та що конкретно робили і яких успіхів досягли саме ви. Щоденник практиканта допоможе згадати всі етапи практики і всі завдання, які були на ній отримані.

Детальніше про те, як потрібно писати звіт по практиці, ви зможете дізнатися в статті Як написати звіт.

матеріал звіту



У звіті по практиці має бути багато зразків діяльності, таблиць, наочного матеріалу, тобто продукти вашої роботи на практиці. Якщо ви працювали з дітьми в школі, то в звіті необхідно включити плани уроків, які ви провели, систему оцінювання. Не соромтеся показати всі ваші успіхи, включайте в звіт фотоматеріали та зразки ваших праць. Якщо ви працювали в психіатричній клініці, то включите план інтерв`ю, який ви проводили з пацієнтом, зразки робіт пацієнта на корекційних заняттях. Звичайно, всі матеріали повинні бути проаналізовані, систематизовані і співвіднесені з теорією.

  1. Заключна частина складається з висновків. Що ви отримали, чому навчилися за час практики.
  2. Обов`язково додайте список літератури, список нормативних актів та положень організації, в якій ви працювали і який вивчили за цей час.

До звіту також додається щоденник практиканта. У кожному ВНЗ розробляється своя форма цього щоденника, загальне полягає в тому, що в ньому докладно описується кожен день проходження практики, з якими документами або видами роботи студенти познайомилися, що виконали самостійно. В кінці кожного дня керівник практики ставить свою відмітку, свої зауваження і домашню роботу.

Календарний план зазвичай розробляється разом з керівником практики в перший день. Це в ідеальній ситуації, але найчастіше календарний план пишеться після практики, коли зрозуміло, чим займався практикант.

Так само звіт включає характеристику на практиканта, підписану керівником практики. У ній відбивається особистісний та професійний потенціал практиканта, виявляв він старанність в проходженні практики, порушував дисципліну, режим робочого дня чи ні. Був виконавчим, активним, ініціативним або навпаки. Так само характеристика включає рекомендації щодо подальшого професійного зростання студента та оцінку його профпридатності, рекомендації, що йому треба в собі виправити, на що звернути увагу. Керівником практики може бути викладач, як правило, закріплений за кафедрою, на якій навчається студент. Також керівником може бути і один з членів комісії.

Окремим випадком є заповнення щоденника з практики. Детальніше в статті Як заповнити щоденник з практики.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!