» » Що написати в щоденнику?

Що написати в щоденнику?

Що написати в щоденнику?

Ви відчуваєте, що Вам просто необхідно почати вести особистий щоденник, але не знаєте, що написати в щоденнику і що його ведення дасть Вам? У цій статті ми спробуємо спрямувати Ваші думки в потрібне русло.

Навіщо вести особистий щоденник?

Не кожна людина може поділитися своїми переживаннями з друзями або близькими. Деякі бояться, що їх не зрозуміють, інші просто не можуть відкритися знайомим. Адже якщо людина багато про тебе знає, він може заподіяти біль, використавши знання проти тебе. Але переживання і радість не можна тримати в собі, цим треба ділитися. І є ще один спосіб - поділитися переживаннями з психологом, однак не у багатьох є можливість відвідувати психолога. А ведення особистого щоденника - це можливість виговоритися, виплеснути всі свої емоції на папері. Крім того, вважається, що щоденник допомагає більш точно і ретельно проаналізувати свої думки і дії.

За допомогою щоденника Ви зможете повернутися на якийсь час назад і згадати те, що стерло час, зможете з часом оцінити, наскільки Ви змінилися і в який бік.

Що написати в особистому щоденнику?



Так як ця чарівна книга дозволить Вам подорожувати по своєму житті і дивитися на неї з боку, Ви можете писати в ній все, що захочете. Ось що зазвичай люди пишуть в своїх щоденниках:

  • Опис життя. Розповідають про те, як пройшов їх день, тиждень, місяць ... Адже необов`язково писати в ньому кожен день, Ви можете звертатися до щоденника настільки часто, скільки Вам буде цього хотітися.
  • Свої думки. Ці думки можуть бути як думками про події у своєму житті, так і про події, що відбуваються в світі, які Вас вражають.
  • Крім того, Ви можете записати в свій щоденник те, про що Ви мрієте, свої цілі, і як Ви думаєте їх досягати.
  • Своє ставлення до людей, до їхніх дій, в щоденниках люди аналізують свої дії і вчинки.
  • Також записують речі сподобалися (будь то чиїсь вислови, вірші, уривки з книг, пісні).

Однак ведення щоденника передбачає деяку небезпеку того, що його прочитають і зрозуміють найпотаємніше, то, що знати повинні тільки Ви. Тому з великою відповідальністю ставлення, де Ви зберігаєте Ваш щоденник, і бажано не роїться про те, що ведете його. Якщо ведете щоденник в комп`ютері, то встановіть пароль для файлу. Якщо ж ведете щоденник в спеціальній записній книжці або зошити, то ретельно ховайте її. Крім того, виберете таку записну книжку, з якої Вам буде приємно ділитися своїми думками.

Тепер Ви знаєте, що можна написати в щоденнику, але не обмежуйте себе пунктами, перерахованими в статті. Пишіть в щоденник усе, що вважаєте за потрібне.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!