» » » Як зробити свій щоденник?

Як зробити свій щоденник?

Як зробити свій щоденник?
Як зробити свій щоденник?

З появою паперу і писемності з`явилися і щоденники. З їх допомогою люди отримали можливість ділитися думками про себе і про все, що відбувається навколо. Події, події і просто особисті переживання фіксуються на сторінках щоденника, і в будь-який момент можна повернутися назад і ще раз пережити якісь моменти або просто проаналізувати минуле і зробити висновки. Ведення щоденника дозволяє зняти емоційне навантаження, щоб не накопичувати її в собі.

Як зробити щоденник? Що для цього необхідно? - Такі питання виникають у багатьох творчих людей. Залежно від того, що ви збираєтеся вносити в свої щоденники, їх ділять на кілька категорій:

  • щоденник-цитатника - тут ви зможете записувати афоризми, думки і цікаві вислови відомих людей;
  • щоденник-пісняр - з його допомогою улюблені пісні завжди будуть разом з вами. А якщо ви ще й складаєте пісні або вірші самостійно, то така записна книжка завжди повинна бути під рукою;
  • щоденник-щоденник. Такий щоденник призначений для записів цікавих і важливих подій, які відбуваються з вами протягом дня;
  • щоденник для секретів містить найпотаємніші і особисті думки і враження;
  • все про все. Щоденник такого типу містить і цитати, і пісні, і особисті думки.

Розібравшись з видами щоденників, можна перейти і до їх формі, яка також грає важливу роль. Можна виділити три основні види: щоденник із зошита, щоденник з блокнота і щоденник-папка. Поговоримо докладніше про кожен з них.

Щоденник із зошита

Мабуть, це найпростіший спосіб виготовлення дневніка.Для цього необхідно підібрати підходящу зошит (бажано, щоб вона була на 60 або 96 аркушів).

  • Важливим є оформлення: підпишіть щоденник, намалюйте картинки на сторінках, придумайте оригінальний підпис. Так як щоденник Щоденник своїми рукамипрослужить вам довгий час, надіньте на зошит обкладинку, яка не буде сильно кидатися в очі.
  • Якщо ви боїтеся за збереження вашого щоденника, придбайте зошит з замком або виконайте отвір в зошиті діркопробивачем і повісьте свій замочок, а ключ зберігайте в затишному місці.
  • Для зручності деякі майстрині виготовляють закладки з різних матеріалів - це допомагає швидше знайти потрібну сторінку.

Щоденник-папка

Даний вид щоденника цікавий тим, що він виготовляється самостійно і виходить неповторним і не схожим на інші щоденники, навіть якщо вони зроблені з однакових матеріалів.

Нам потрібні:

  • щільний папір для обкладинки формату А4;
  • папір для сторінок щоденника - різнокольорові аркуші прямокутної форми (листи можуть бути також формату А4, а можуть бути на третину менше) - такий папір можна придбати в канцелярському магазині;
  • нитки, стрічки, тасьми для зав`язок - приблизно 30 сантиметрів завдовжки;
  • металеві заклепки для кріплень;
  • клаптики тканини, шкіри;
  • маркери, олівці, ручки, ножиці, лінійка і степлер.


Хід роботи:

Щоденник-папка
  • Виготовляємо обкладинку. Беремо щільний аркуш паперу і розрізаємо його навпіл. Зав`язки виготовляємо з ниток або вирізаємо з тканини тасьми шириною 1 см і довжиною 30 см. Також вирізаємо 4 невеликих трикутника зі шкіри. Пришиваємо або приклеюємо зав`язки до паперу, а місця кріплень ховаємо під шкіряні трикутники. Зав`язуємо стрічки, і наше кріплення готово.
  • Виготовляємо сторінки. Виготовлення сторінок не займає багато часу. Спочатку необхідно зігнути різнокольорові аркуші навпіл. Потім вкладаємо їх в обкладинку, поєднуючи лінію згину з лівим згином обкладинки. Після цього кріпимо листи до обкладинки степлером. Хочеться відзначити, що листи до папки можна періодично додавати. А також можна пошити або змайструвати цікавий чохол або знімну обкладинку для вашого щоденника.

Щоденник-блокнот

Незважаючи на те, що в ході роботи ми використовуємо готовий блокнот, який можна придбати в будь-якому канцелярському магазині, такий щоденник все ж вийде оригінальним і підкреслюватиме вашу індивідуальність. А для цього необхідно досконально продумати кожен елемент вашого щоденника. Обкладинку можна прикрасити малюнками квітів, тварин і рослин, а також вишитими декоративними елементами. Для роботи нам знадобиться:

  • блокнот з металевими спіралями;
  • тканину для обкладинки: фетр, оксамит, атлас - на вибір;
  • олівці, клей, тасьми, ножиці, голка, нитки, шило, ножиці.
щоденник

Робота полягає в тому, щоб видозмінити обкладинку нашого блокнота. Для цього акуратно знімаємо спіраль. З підготовленої тканини вирізаємо два клаптя, які по довжині і ширині на 2 сантиметри більше нашої обкладинки. Далі приклеюємо тканину з виворітного боку обкладинки, а вільні краї загинаємо на лицьову сторону. Потім вирізаємо ще 2 клаптя, але вже без припусків в два сантиметри. І клеїмо їх на лицьову сторону.

Стики виворітного і лицьового клаптя декоруємо тасьмою.



З тканини іншого кольору і фактури вирізаємо аплікацію, наприклад, квіти, і прикрашаємо нею передню кришку обкладинки. Дірочки для спіралі можна зробити за допомогою шила, потім повертаємо спіраль на своє місце.

Слід завжди пам`ятати кілька правил:

  • Зберігайте свій особистий щоденник в затишному місці, щоб ніхто, крім вас, не зміг його прочитати.
  • Робіть записи в щоденнику, обов`язково проставляючи дати. Якщо у вас немає можливості щодня вносити записи, виділіть собі час, коли ніхто не завадить вашому спілкуванню з щоденником.

При виготовленні щоденника особлива увага приділяється його оформлення: як зовнішнього, так і внутрішнього. Щоденник повинен бути виконаний так, щоб кожен день ви з задоволенням брали його в руки і робили записи.

Існує величезна безліч способів зміни зовнішнього вигляду обкладинки щоденника. Все залежить від вашої фантазії, майстерності, винахідливості.

Обкладинка для щоденника

  1. Найпростіший варіант декорування обкладинки - це обклеювання її подарунковій папером. В даний час вибір обгорткового паперу дуже широкий, і кожен зможе знайти варіант до душі, починаючи від звичайних квіточок і закінчуючи папером в джинсовому або екзотичному стилі. В даному випадку обгортковий папір можна замінити самоклеящейся папером, що заощадить ваш час.
  2. щоденникНаклейки, перекладні картинки. Якщо ви підібрали цікаву обкладинку і не хочеться закривати її нічим, але все-таки чогось не вистачає, виберіть кілька наклейок або перекладних картинок. Цей спосіб зручний ще й тим, що з часом наклейки можна змінити на нові, а обкладинка залишиться без змін.
  3. Квілінг. Якщо ви володієте технікою квілінгу, то вам не важко підібрати малюнок для обкладинки вашого щоденника. Виберіть відповідну схему, виготовте її деталі і прикрасьте вашу зошит або блокнот чудовою картинкою.
  4. Аплікація. Як і при виконанні техніки квіллінг, першим етапом є підбір малюнка. Потім з кольорового паперу, а можна і з тканини, виріжте деталі і зберіть свій малюнок, а потім приклейте його на щоденник.
  5. Підручний матеріал: гудзики, бісер, намисто. Можна пришити або приклеїти різноманітні дрібні деталі на лицьову сторону, викладаючи квіти або навіть сюжетну картину, наприклад, сонце, море і пальму.
  6. Тканинна обкладинка. Для цього нам знадобиться фетровий тканину двох кольорів, наприклад, сірого і красного- нитка червоного кольору, голка, ножиці і олівець. Для початку виготовляємо викрійку: беремо щоденник, кладемо його на фетр сірого кольору і намічаємо розміри. Далі за отриманими мітках вирізаємо прямокутник. Обернувши наш щоденник, намічаємо місця для швів. Всі куточки зшиваються червоною ниткою для контрасту.

Наша обкладинка готова, але для того, щоб вона не виглядала просто і нудно, її можна прикрасити. Для цього з фетру такого ж кольору вирізаємо невеликий квадрат, який пришиваємо на лицьову сторону обкладинки у вигляді кишені. З тканини червоного кольору можна вирізати ятати, форма якої залежить від вашої фантазії. Вона може бути у вигляді краватки, стріли або плетених косички.

  1. Малюнок фарбами. Обкладинку проклеюємо білим папером і поверх неї наносимо оригінальний малюнок. Після того, як малюнок підсохне, його можна покрити лаком для того, щоб він згодом не потьмянів або НЕ стерся.
  2. Фотообкладинка. Для її виготовлення підберіть цікаву і яскраву фотографію, а також щільний аркуш паперу будь-якого кольору. Потім беремо фотографію і відзначаємо на аркуші паперу, де вона повинна знаходитися. Вирізаємо отвір на 2-4 мм менше, ніж фотознімок. Краї «віконця» можна обробити тасьмою. Після цього приклеюємо фотографію до рамки, а рамку до обкладинці щоденника. Таким чином, виходить оригінальна обкладинка з фото на лицьовій стороні.
  3. оформлення щоденникаЗасушені квіти. Якщо хочеться трохи пожвавити вашу саморобку-щоденник, можна задекорувати його засушеними квітами і листям. Для цього візьміть відповідний квітка, заламініруйте його. Потім краю оклейте тасьмою і зафіксуйте на обкладинці. Можна також зробити рамочку, як при виготовленні фотообкладинки.
  4. Чохол - коробка. Для цього ви можете купити підходящу коробку або змайструвати її з щільного картону. А потім відомим вами способом (варіанти дивіться вище) задекоріруйте її. Для того, щоб блокнот можна було легко дістати з коробки, приклейте всередині з лівого боку стрічку, яка буде в три рази більше, ніж довжина днища коробки. Складаючи щоденник в коробку, покладіть його на стрічку, вільний край якої буде знаходитись над блокнота. Таким чином ви зможете спокійно витягувати його з коробки.
  5. Комбінація декількох варіантів: при бажанні кілька ідей можна з`єднати в одну, використовуючи різні техніки декорування.

внутрішнє оформлення

Впоравшись з дизайном обкладинки, варто приступити до внутрішнього оформлення щоденника. Для цього:

  • прикрашайте листи різноманітними малюнками, виконаними за допомогою маркерів, фломастерів, олівців, фарб, - проявляйте свою фантазію;
  • гарний щоденникякщо ви малюєте не дуже добре, замініть малюнки готовими наклейками або перекладними картинками;
  • для того, щоб знаменні моменти запам`яталися надовго, прикрасьте сторінки своїми фотографіями;
  • прикрасою щоденника може стати красивий каліграфічний почерк, причому написи можуть бути виконані різними кольорами;
  • в якості ілюстрацій можуть бути використані вирізки з газет і журналів;
  • в разі, якщо вам захочеться залишати автограф після ваших записів, придумайте унікальну підпис.

Онлайн-щоденник

Не варто забувати і про такий сучасному вигляді щоденника, як онлайн-блог. На одному з сайтів в інтернеті зареєструйте свою сторінку (можна взяти, наприклад, сайти tyca.ru, inmybook, anek.

Інтернет-блог хороший тим, що ви зможете частину своїх записів виставляти на загальний огляд, і інші блогери зможуть залишати коментарі та давати поради, а також щоденник онлайнділитися з вами своїм досвідом і думками. На деяких сайтах також є можливість вести свою бухгалтерію, створити розпорядок дня або зберігати потрібний матеріал. При бажанні ви можете зробити ваш блог невидимим для інших читачів і ніхто не зможе його прочитати або прокоментувати. А мобільна версія вашого блогу на улюбленому сайті допоможе вам завжди мати під рукою потрібні записи.

Хочеться вірити, що наші рекомендації допоможуть вам розібратися, як зробити особистий щоденник, адже його оформлення - це індивідуальна робота кожної людини. Використовуючи свою майстерність, ви отримаєте унікальну зошит для записів, аналога якій у світі не буде. Якщо виникнуть труднощі, пропонуємо вам подивитися відео "Як зробити щоденник своїми руками".



Увага, тільки СЬОГОДНІ!