» » Як вести зошит?

Як вести зошит?

Як вести зошит?

Учням і студентам викладачі часто нагадують, що зошит - це особа учня. У цьому величезна частка правди, адже старанні й акуратні учні до своєї зошити відносяться точно так же. Зошит буває робоча і домашня, де виконуються завдання і пишуться тексти під диктовку. Як вести зошит, щоб відповідати всім вимогам вчителя?

Як правильно оформляти зошит

Правильно оформляти зошит вчать дітей з першого класу. Оформлення, як правило, починається з її обкладинки. На ній пишуться повністю ініціали учня, уточнюється тематика зошити і позначається дата заповнення татраді. Все про те, як грамотно і оригінально підписати зошит можна знайти тут. Для того, щоб сама зошит не бруднити і виглядала красиво, на неї потрібно надіти захисну обкладинку - прозору або з щільного матеріалу.

Як вести зошит: рекомендації

Всі зошити діляться на кілька типів: з великою кількістю листів, в твердій палітурці або, так звана, зошит-альбом, призначена для писання та малювання. Підписувати зошит потрібно тільки синьою ручкою, якщо вчитель не ставить свої умови з цього приводу. Як правильно вести зошит, щоб вона через деякий час не перетворилася в пошарпану папірець?



Як правило, у студентів і учнів школи, в наявності є не одна, а кілька різних зошитів. Бажано, в зошиті не пісяти та не малювати те, що не годиться з даного предмету. Записи в зошиті необхідно вести чисто, акуратно і завдання писати розбірливо. У разі помарок і помилок, прати їх краще всього гумкою, а не Скряба за листками лезом і ручкою.

У наш час у продажу є зошити, які вже свідомо спрямовані на конкретний предмет. Про це можна дізнатися, подивившись на обкладинку зошита - для літератури, наприклад, на ній зображені портрети відомих письменників і поетів, з хімії - молекули і пробірки, а на обкладинки зошита зі співу зображений музичний ряд. Така форма фабричного «прикраси» дуже зручна, оскільки дозволяє учневі відразу ж знайти потрібну зошит і не гортати всі інші, забруднивши їх.

Будь-яка зошит для учня - близький друг і товариш. Тому ставлення до неї має бути належне - дбайливе і уважне.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!