» » Як зробити зошит?

Як зробити зошит?

Як зробити зошит?

На сьогоднішній день таке художній напрям, як скрапбукінг (виготовлення зошитів, альбомів і блокнотів своїми руками), дуже популярно. Зроблена своїми руками річ буде по-справжньому ексклюзивною, але далеко не всі знають, як зробити зошит оригінальною. Для цього знадобляться підручні матеріали і, звичайно ж, фантазія.

Як зробити зошит своїми руками?

Щоб блокнот або зошит вийшла барвистою і зовні привабливою, необхідно обзавестися:

  • папером різного типу (різнобарвною, гофрованої, оксамитовою і т.д.);
  • засобами нанесення зображення (олівці, фарби, фломастери, ручки);
  • декоративними елементами (стразами, штучними квітами, гудзиками, блискітками і т.д.);
  • штампами, декоративної тасьмою, фігурними дироколом, машинкою для тиснення.

Основна частина роботи робиться досить легко. Потрібно взяти шість аркушів паперу А4 (кількість паперу може бути різний) і скласти навпіл. Всі листи вкладаються один в одного і таким чином виходить заготівля, на яку одягається обкладинка. По лінії згину необхідно зробити наскрізні отвори швейною голкою, вони повинні бути вище країв на 3 см. У кожній парі отворів робиться відступ в 1 см (як на заводській зошити). Листи скріплюються за допомогою двох скріпок від степлера і декількох шматків тонкого дроту. Далі листи обрізаються за розміром обкладинки.

Як зробити обкладинку для зошити?

Якщо зошит задумана в щільному палітурці, для основної частини обкладинки підійде картон, який можна обтягнути декоративною тканиною або обклеїти будь-якими іншими декоративними матеріалами. Для виготовлення тканинної обкладинки знадобиться лляна тканина, яскраві тканинні обрізки для прикраси, підкладковий матеріал (можливе використання тонкого поролону) і стрічка будь-якого розміру для закладки.

Також можна зробити обкладинку без використання тканинних матеріалів. Для цього достатньо мати тверду основу, декоративні матеріали і клей. Наприклад, посередині можна зробити об`ємний візерунок зі штучних квітів і бісеру, а по краях метеликів з бархатистого картону і блискіток.

Як зробити зошит смерті?



Щоб зробити подібну зошит, необхідно мати такі підручні матеріали і інструменти, як:

  • чорна принтерна бумага-- вихідний малюнок обкладинки зошита смерті;
  • 24-х листову зошит в лінію;
  • двосторонній скотч або клей.

Для початку роздруковують обкладинку зошита на принтері таким чином, щоб на аркуші в вертикальному положенні напис був в лівому краю. Після згинання обкладинки на аркуші формату А4 вийде звичайний зошита формат. Роздрукована і правильно вирізана обкладинка наклеюється на основу зошити.

А як зробити красиву зошит смерті? Для цього потрібно взяти дві половинки чорного листа і приклеїти їх до першого та другого форзаців зошити. Це краще робити до приклеювання самої обкладинки. Відзначимо, що краю зошити не повинні мати закруглений вигляд.

Приклеювання обкладинки за допомогою двостороннього скотча набагато зручніше. Одним боком він клеїтися на основу, інший на декоративну обкладинку. Теоретично, зробити зошит можна практично їх будь-яких придатних для цього матеріалів. Для сторінок можна взяти тонкий папір для принтера або навпаки альбомні товсті листи. Зробити орнамент також можна з усього, що попадеться під руку будь то старі гудзики, обрізки тканини або навіть крупи.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!