» » » Як оформити читацький щоденник?

Як оформити читацький щоденник?

Як оформити читацький щоденник?

З самого першого класу, в школі, учні повинні влітку прочитати певний список книг. Щоб не забувати зміст книг, назва книги і автора, багатьох дітей просять заводити читацький щоденник. Правильно оформлений щоденник стане відмінним помічником для пошуку інформації про певні творах, тому кожен учень повинен знати, як оформити читацький щоденник. Це зробити, насправді, дуже просто - достатньо трохи постаратися і запастися терпінням.

Простий варіант читацького щоденника

Спочатку потрібно вибрати оформлення для свого читацького щоденника. Найпростіший варіант - це просто взяти зошит у клітинку і написати на титульній сторінці «Читацький щоденник», вказавши власника щоденника і клас. Але набагато цікавіше дозволити дитині оформити цю зошит так, як йому захочеться - в такому випадку, користуватися цією зошитом дитині буде цікаво і приємно. Для того щоб креативно оформити читацький щоденник, зразок можна знайти в інтернеті. Найбільш звичайні і досить прості в створенні варіанти обкладинки - це намальовані від руки книги, обкладинки, які розгортаються як книга, і т.п.

Коли зовнішність читацького щоденника готова, можна приступати до оформлення змісту читацького щоденника. Зміст повинен бути на початку зошити. Якщо щоденник планується тримати довше, ніж один рік, то краще під зміст залишити кілька сторінок, а інші листи зошити пронумерувати для комфорту.



Тепер можна приступати до заповнення читацького щоденника. Для цього, в першу чергу, потрібно вказувати короткі дані про автора книги, там же можна дати кілька відомостей про біографію письменника. Після цього, перераховуються основні герої твору з короткою характеристикою. Потім приступаємо до опису сюжету, перераховуємо основні етапи в книзі, вказуємо конфлікти і ключові події. Нарешті, можна описати сподобався епізод і написати особисте враження від прочитання.

Читацький щоденник сучасності

Деякі школи вже перейшли на такий зручний сервіс, як електронний читацький щоденник. Він створений не тільки для учнів, а й для вчителів і батьків учня. Більше не потрібно писати все від руки - досить один раз створити форму щоденника, і при прочитанні книги вписувати всю необхідну інформацію. В такому випадку, і батьки, і вчителі завжди зможуть бути в курсі, що читає учень, і читає взагалі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!