» » » Як правильно читати по-англійськи?

Як правильно читати по-англійськи?

Як правильно читати по-англійськи?

Навряд чи хтось буде сперечатися, що знання англійської мови зараз є обов`язковою умовою не тільки для побудови успішної кар`єри, але і повноцінного розвитку людини. Навіть в інтернеті велика частина контенту англійською. Якщо ви хочете не тільки переводити простенькі тексти за допомогою онлайн-перекладачів, а й навчитися грамотно викладати свої думки на іноземній мові, серед іншого вам варто засвоїти і то, як правильно читати по-англійськи.

вивчіть алфавіт

У вивченні будь-якої мови перше, з чого варто почати - це вивчити основу основ будь-якої мови - його алфавіт. Незважаючи на те, що в багатьох випадках літери в словах читаються не як в алфавіті, без нього вам ніяк не обійтися при вивченні як англійської, так і інших мов.

Вивчіть правила читання

В англійській мові існують певні правила читання. Вони поширюються не тільки на правильне прочитання літер в певних позиціях у відкритому або закритому складі, наприклад, але також і диктують, як слід читати ті чи інші поєднання букв. Наприклад, поєднання "її" читається як звук [і], "ch" читається як [ч], "ould" як [уд] і т.д.

Якнайбільше практикуйтеся

Мова в обов`язковому порядку вимагає регулярної практики. Для тих же, хто тільки починає вивчати нову мову, практики взагалі не може бути занадто багато. Намагайтеся якомога більше читати і слухати іноземну мову - навіть якщо ви не весь час на ній концентріруетесь, якісь загальні правила читання, граматики і вимови будуть відкладатися у вас на підсвідомому рівні.

Дивіться фільми англійською з англійськими субтитрами



Так ви зможете не тільки побачити, як слово пишеться, але й чути, як воно вимовляється, причому безпосередньо від носія мови. Намагайтеся вибирати фільми, в яких говорять на так званому британському англійською - так до вас прийде розуміння правил класичної англійської мови. У випадку з американським англійським, багато правил вимови та граматики мови свідомо порушуються і спрощуються.

Читайте вголос

Дуже важливо навчитися промовляти англійські слова не тільки про себе, а й вголос: так у вас буде спрацьовувати ще й слухова пам`ять. Якщо в тексті ви зустріли незнайоме слово і не впевнені, як воно правильно читається - краще не будувати припущень і перевірити його вимова за словником. Прочитайте транскрипцію вголос кілька разів - спочатку повільно, а потім швидко - так, як слово буде звучати в розмовній мові. Це допоможе вам в майбутньому уникнути помилок при його прочитанні.

Вам також будуть корисні статті Як навчитися читати по-англійськи і Як читати англійські слова.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!