» » » Як вивчити французьку?

Як вивчити французьку?

Як вивчити французьку?

Французька мова - один з найкрасивіших і мелодійних у світі. Якщо ви вирішили поїхати до Франції або просто хочете освоїти його для саморозвитку, тоді неодмінно варто розібратися в особливостях його фонетики та граматики. Отже, давайте розберемося з тим, як вивчити французьку мову швидко і ефективно?

інтенсивність занять

Для тих, хто почав навчання, дуже важливо займатися регулярно - не рідше, ніж 5 днів в тиждень. У вихідні дні ви можете дозволити собі слухати французьку музику або аудіокниги, таким чином, ви будете відпочивати і одночасно вивчати французьку мову. Слухати його також ефективно, як і читати.

У перші 1-2 місяці занять зазвичай йде засвоєння базових правил граматики і лексики, їх тривалість краще звести до 20-40 хвилинах, але виконувати по 2 підходи за раз;

Надалі ваші заняття можуть тривати 1-2 години, не обов`язково весь час проводити за підручником, ви можете чергувати виконання вправ з аудіо-уроками, музикою і так далі. Таким чином, слова французької мови стануть вам більш звичними, а словниковий запас буде стрімко поповнюватися.

фонетичні особливості

  • Розмірковуючи над тим, як навчиться французької мови, слід зазначити, що все відбувається, не так швидко, як хотілося б. Будьте готові до того, що ви не відразу зможете чути і розуміти оригінальну французьку мову. Це відбувається через те, що деякі букви не читаються в певних позиціях, а деякі - можуть позначати відразу кілька звуків. Згодом, ви звикнете до цього.
  • При вивченні французької мови важливо максимально швидко навчитися читати. Перший час акцент повинен стояти саме на читанні. Це стосується навіть незнайомих слів, коли читаєте, не думайте про переведення, звертайте увагу лише на склади.
  • Незвичайність правил читання в перший час може бентежити. Але насправді, вони логічні й логічні, до них просто треба звикнути.
  • Фонетичні складності мови необхідно "розбавляти" знайомством з новими словами і перекладами текстів. Це робиться для того, щоб, коли ви, нарешті, почнете чути, у вас був досить великий словниковий запас, і ви могли хоч трохи розуміти те, що чуєте.

Лексика і граматика



Намагайтеся не просто вчити окремі слова і словосполучення, а цілі фрази. При цьому слід пам`ятати, що у французькій мові по-різному відбивається уявлення про час і простір. Занурюючись в нього, не шукайте прямих паралелей з рідною мовою. Так, наприклад, слово «salut» у французів може позначати і "привіт" і "пока". Це залежить від контексту пропозиції, також на це можуть вказувати прийменники.

Граматика французької мови не так вона складна, як це здається на перший погляд, до неї просто необхідно звикнути. Вивчити граматику тільки за підручником ви не зможете, в обов`язковому порядку необхідно паралельне читання і переклад 1-2 сторінок адаптованого тексту кожен день. Більшість слів французької мови змінюється незначно, в порівнянні з російським. Постарайтеся щодня вчити хоча б відмінювання 1-2 нових дієслів різних часів.



Звичайно, ніяк не обійтися без розмовної практики. Вона посідає перше місце серед ефективних методик вивчення будь-якої мови, в тому числі і французького. Спілкуйтеся зі своїм викладачем хоча б 20-30 хвилин в день. Нехай ви не все будете розуміти, зате в голові будуть відкладатися нові слова. Незабаром ви відчуєте, що ваш багаж знань збільшився.

Як швидко вивчити французьку

Запам`ятайте одне просте правило, чим більше часу ви будете присвячувати вивченню французької мови, тим швидше його вивчіть. Так, це банально, але на практиці доведено, що якщо виділяти французькому кожен день по 1-2 години, то за півроку ви зможете почати цілком впевнено на ньому спілкуватися. Головне - правильна організація часу, звичайна зубріння мало кому допоможе.

Багато що залежить від хорошого підручника і викладача, а також від самоорганізації. З «зануренням» в мовне середовище мову вчиться набагато швидше, тому, найефективніший і швидкий спосіб вивчити французьку - виїхати на пару місяців до Франції і поспілкуватися з місцевими жителями. На жаль, ні у кожного з нас є така можливість, але не впадайте у відчай, при бажанні і зусиллях ви зможете досягти бажаних результатів.

Чим раніше ви почнете вивчати матеріали, пов`язані з вашої навчанні, роботі або вашому хобі французькою мовою, тим швидше ви досягнете своєї мети, оскільки це буде чудовою мотивацією.

Основні етапи вивчення французької

  • Вступний фонетичний курс, його тривалість становить 15-40 днів. Він дозволить вам навчитися грамотно читати близько 90-95% фраз, але ніхто не говорить про швидкість читання. Швидкість можна відточувати на інших етапах, адже ви ж не відразу навчилися швидко читати на своїй рідній мові.
  • Регулярне читання. Тривалість цього етапу становить 2-3 місяці. Його метою є освоєння лексичного мінімуму, а також уміння бачити структуру пропозиції. При правильній організації за цей термін занять ви можете добитися розуміння різних адаптованих текстів на 75-85%. Паралельно має йти ознайомлення з початковими правилами граматики.
  • Аудіювання - це активне слухання відео / аудіо матеріалів. Це сприятиме закріпленню лексики, засвоєної на попередніх етапах.
  • Вивчення граматики французької мови. До 90% граматики можна засвоїти всього за 1-2 місяці.
  • Розмовна практика (говоріння). На цьому етапі ви дізнаєтеся, як говорити по-французьки. Якщо ви раніше не були занурені в мовне середовище, то старанно готуйтеся до цього моменту - багато, дуже читайте.
  • Регулярне читання. Якщо ви хочете постійно нарощувати словниковий запас, або ж не хочете втратити мову - таке виникає при нестачі спілкування з мовними носіями, то необхідно читати в день хоча б 3-5 сторінок тексту французькою мовою.

Запам`ятовувати і розуміти всі тонкощі лексики і граматики французької мови не виходить ні в однієї людини. Вивчення - це, перш за все, праця. Правильна організація зробить вивчення продуктивним і приємним.

Тепер ви знаєте, як вивчити французьку мову. Не зволікайте, приступайте прямо зараз і ви побачите, що результат не змусить себе чекати. Щоб було веселіше, підключіть своїх друзів, так ви зможете поліпшити розмовну практику. Перед вивченням поспілкуйтеся з тими, хто вже пройшов цей шлях, це буде чудовою мотивацією. Головне - не закидати і зробіть заняття регулярними, інакше всі ваші зусилля будуть марними. Перед початком занять купите парочку хороших підручників. Удачи в ваших починаннях! 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!