» » Як гаркавити?

Як гаркавити?

Як гаркавити?

За радянських часів дітей, які гаркавий, жалісливі батьки вели відразу ж до логопеда. Ситуація сильно не змінилася з тих пір, в нашій країні гаркавити немає необхідності. А ось французам це дуже навіть потрібно. Тому любителі французької мови намагаються цьому навчитися. Це необхідно для того, щоб правильно вимовляти деякі французькі слова.

Часто проблемою для новачків, які хочуть вивчити французьку мову, є складність у вимові французького «р». Для того щоб це робити правильно, потрібно знати, як гаркавити. Навчитися цьому можна декількома способами.

В першу чергу, необхідно якомога більше слухати мову носіїв мови. Для цього можна часто слухати французькі пісні, а також дивитися фільми і передачі на французькій мові.



Варто пам`ятати, що, вимовляючи російську «р», Ви задієте кінчик язика. Якщо ж необхідно вимовити «р» французьку, робити це необхідно коренем мови.

вправи

  • Як навчитися гаркавити? Хто вивчав в школі французьку мову, можуть згадати вправу, яке змушували проробляти вчителя: необхідно було середню частину язика притиснути до неба, а кінчиком язика торкатися нижніх зубів. Таким чином пробувати вимовляти французьку «р». Сучасні вчителі цю вправу вважають неефективним і пропонують нове.
  • Необхідно випрямити мову і його коренем доторкнутися до глотки і неба. Притискати мову не варто сильно, потрібно їм тільки злегка доторкнутися. Після цього пробувати вимовляти «р». Можна бути впевненим, що з першого разу це вийде тільки у небагатьох учнів. Але усередині практикуючись, можна пристосуватися і правильно вимовляти цю букву.
  • Також можна тренувати догану «р» за допомогою води. Для цього потрібно набрати в рот воду і прополоскати горло. Після воду виплюнути і спробувати зробити такий же вібруючий звук, як при полосканні. Якщо регулярно тренуватися, також можна правильно налаштувати догану французької «р».

Для практики догани можна вивчити кілька французьких приказок, які рясніють словами з «р». Навчившись їх правильно і швидко вимовляти, можна бути впевненим, що далі вивчення французької мови піде легше.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!