» » Як навчитися свистіти?

Як навчитися свистіти?

Як навчитися свистіти?
Як навчитися свистіти?

Гучний свист не тільки може привернути увагу, але і допомогти в багатьох екстрених ситуаціях. Існує два способи свисту - з пальцями і без. Якщо вам цікаво, як навчитися голосно свистіти, то цей «спецкурс» для вас.

Свистимо з пальцями

Вважається, що для людини, яка взагалі не здатний видавати навіть схожі на свист звуки, спосіб свисту з використанням пальців спочатку здасться більш легким. Але спершу, перш, ніж приступити до навчання або до самого свисту, вимийте повністю руки.

Крок 1. Підвертаємо губи

Верхні і нижні губи потрібно підвернути всередину і повністю закрити ними поверхню зубів. Тільки краєчки губ, які вже немає можливості заховати, можуть залишитися зовні.

Крок 2. «козою» пальчики

Пальці в свисті потрібні для того, щоб притримувати губи. Є такі варіанти «розпальцівки» для свисту:

  • великий і середній палець;
  • великий і вказівний палець;
  • правий і лівий вказівний палець;
  • правий і лівий середній палець;
  • праві і ліві стислі середній і вказівний пальці.

Пальці повинні доходити до середини рота вглиб. Зазвичай пальці входять до першого суглоба, але це залежить від довжини пальців і розміру рота. Експериментуйте з вищенаведеними варіантами і підберіть найбільш зручний для вас.

головне:

  • Нігті спрямовуються не прямо, а всередину, до центру мови;
  • всунути пальці повинні міцно притискати губу.

Крок 3. Без мови



Найголовніше в свисті - прибрати мову. Його потрібно прибрати назад таким чином, щоб коник мови мало не торкався дна рота. Від кінчика язика до нижніх передніх зубів повинно залишатися не більше сантиметра. Верхні зуби і язик при правильному положенні створять потік повітря. Коли цей потік буде потрапляти на скіс, вийде свист.

Крок 4. Дуй

Ви поекспериментували з положенням пальців і мови, тепер зробіть великий вдих і легенько подмімо. Повинен вийти низький тихий свист. У той час, коли ви дуеті, спробуйте «намацати» мовою правильне положення, місця найбільшої гучності вашого свисту. В ідеалі повинен вийти пронизливий чистий звук.

Тільки без рук! Як навчитися свистіти без пальців

Крок 1. Підвертаємо губи

Положення той же, що і в свисті з пальцями. Губи сильно підвертаємо всередину. І, якщо підтримка в попередньому способі досягалася за допомогою пальців, то в даному випадку цю роль виконують м`язи щелепи і губ. Особливо міцно повинна притискатися нижня губа. Якщо з першого разу не вийде - «поставте» губи в потрібно становище за допомогою пальців, а потім приберіть їх.

Крок 2. Прибираємо мову

Мова приберіть таким чином, щоб він «плавав» у роті. На відміну від свисту з пальцями, в даному випадку відстань до нижніх зубів можна зменшити.

Крок 3: дуємо і свистимо

Глибоко вдихніть і видихайте повітря - спочатку він піде під язиком, після чого пройде між мовою і зубами і вийде назовні зі свистом. Спробуйте «на свист» різні положення мови, нахил щелепи, силу видиху. Прислухайтеся до одержуваному звуку: спочатку ви почуєте тільки повітря, що виходить, але з часом він почне перериватися і чистим свистом.

Якщо ж вам цікаво на прикладі випробувати, як можна навчитися свистіти, відео до цієї статті зі «Свистова» майстер-класами вам допоможе.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!